En directe

El Matí a Ràdio Estel

PAPA FRANCESC

El Papa, esperançat davant el diàleg de pau al Congo

Francesc ha agraït aquest diumenge les felicitacions pel seu 80è aniversari. En la pregària de l'Àngelus, ha fet una crida a "contemplar el pessebre, amb…

18 desembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix

Francesc ha agraït aquest diumenge les felicitacions pel seu 80è aniversari. En la pregària de l'Àngelus, ha fet una crida a "contemplar el pessebre, amb Maria i Josep, per entrar en el veritable Nadal, que és amor, humilitat i tendresa". En el seu habitual repàs a alguns temes d'actualitat, el pontífex ha invitat tothom a pregar perquè «el diàleg a la República Democràtica del Congo es desenvolupi amb serenor, per evitar tota mena de violència i pel bé del país».

Dins les salutacions a les milers de persones que omplien la Plaça de Sant Pere, el Papa ha recordat especialment un nombrós grup de la Unió Nacional Italiana de Voluntaris per al Trasllat de Persones Malaltes a Lourdes i els Santuaris Internacionals (UNITALSI), col·lectiu que va donar vida a un pessebre vivent amb la participació de persones amb discapacitats. En un altre moment de la intervenció, el Sant Pare va fet una crida general a acompanyar en la contemplació la Mare de Déu i Sant Josep en el seu camí cap a Betlem. El bisbe de Roma ha presentat aquest quart diumenge d'Advent com l'inici d'una «setmana òptima per intentar trobar un moment per aturar-nos, per estar una mica en silenci i imaginar la Mare de Déu i Sant Josep mentre van a Betlem, amb el camí, la fatiga però també l'alegria, la commoció i després la seva ansietat per trobar un lloc i la seva preocupació».

Referint-se a la litúrgia del que és l'últim diumenge d'Advent, caracteritzada pel tema de la proximitat de Déu a la humanitat, Francesc ha posat de relleu els protagonistes d'aquest "misteri d'amor", que són Maria i Josep. Ha assegurat que "Déu s'acosta a nosaltres amb la seva gràcia per entrar en la nostra vida", i ha subratllat el dilema entre acollir-lo o rebutjar-lo. En aquest punt, el pontífex ha situat "Maria, que ha aconseguit canviar el destir de la humanitat en oferir-se lliurement al Senyor de la història". El Papa ha afegit que "també nosaltres rebem aquesta crida a acollir Jesús i intentar seguir-lo cada dia, d'una manera que ens permet cooperar amb el seu disseny de salvació sobre nosaltres mateixos i sobre el món".

El Sant Pare ha recordat també  l'altre protagonista de l'Evangeli d'aquest diumenge, que és Sant Josep. "Acollint Maria, Josep acull conscientment i amb amor el qui ha estat engendrat en ella per obra admirable de Déu", ha comentat. En aquest context, ha expressat el seu desig que "Maria i Josep, que han estat els primers a acollir Jesús mitjançant la fe, ens introdueixin en el misteri del Nadal".

Agraïment pel concert a benefici de Bangui i de les víctimes del terratrèmol a Itàlia

El Papa, d'altra banda, ha expressat un agraiïment molt especial, en nom dels nens de Bangui i dels damnificats pel terratrèmol al centre d'Itàlia, mitjançant un videomissatge amb el qual es va obrir dissabe el concert de beneficència promogut per la Gendarmeria Vaticana, a l'Aula Pau VI. El pontífex va recordar que "la tendresa del Nadal ja propera ens recorda que la Misericòrdia és la manera amb què Déu ha entrat en el món i com s'ha revelat, començant per l'anunci del naixement del Nen Jesús als pastors i no pas a reis i prínceps".

La iniciativa benèfica anava destinada a sostenir un hospital pediàtric a la capital de la República Centreafricana i als damnificats pel recent sisme a Itàlia, motiu pel qual el bisbe de Roma ha posat èmfasi en la importància de la pregària i de la caritat activa, per ser testimonis de la Misericòrdia de Déu.

Finalment destaquem que l'Oficina de Premsa de la Santa Seu confirmava aquest dissabte que Francesc viatjarà al Santuari de Fàtima, a Portugal, "els dies 12 i 13 de maig, coincidint amb el centenari de les Aparicions de la Mare de Déu a Cova da Iria i acollint la invitació del president de la República i els bisbes portuguesos".

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció