En directe

Vespres

PAPA FRANCESC

El Papa, esperançat davant el diàleg de pau al Congo

Francesc ha agraït aquest diumenge les felicitacions pel seu 80è aniversari. En la pregària de l'Àngelus, ha fet una crida a "contemplar el pessebre, amb…

18 desembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix

Francesc ha agraït aquest diumenge les felicitacions pel seu 80è aniversari. En la pregària de l'Àngelus, ha fet una crida a "contemplar el pessebre, amb Maria i Josep, per entrar en el veritable Nadal, que és amor, humilitat i tendresa". En el seu habitual repàs a alguns temes d'actualitat, el pontífex ha invitat tothom a pregar perquè «el diàleg a la República Democràtica del Congo es desenvolupi amb serenor, per evitar tota mena de violència i pel bé del país».

Dins les salutacions a les milers de persones que omplien la Plaça de Sant Pere, el Papa ha recordat especialment un nombrós grup de la Unió Nacional Italiana de Voluntaris per al Trasllat de Persones Malaltes a Lourdes i els Santuaris Internacionals (UNITALSI), col·lectiu que va donar vida a un pessebre vivent amb la participació de persones amb discapacitats. En un altre moment de la intervenció, el Sant Pare va fet una crida general a acompanyar en la contemplació la Mare de Déu i Sant Josep en el seu camí cap a Betlem. El bisbe de Roma ha presentat aquest quart diumenge d'Advent com l'inici d'una «setmana òptima per intentar trobar un moment per aturar-nos, per estar una mica en silenci i imaginar la Mare de Déu i Sant Josep mentre van a Betlem, amb el camí, la fatiga però també l'alegria, la commoció i després la seva ansietat per trobar un lloc i la seva preocupació».

Referint-se a la litúrgia del que és l'últim diumenge d'Advent, caracteritzada pel tema de la proximitat de Déu a la humanitat, Francesc ha posat de relleu els protagonistes d'aquest "misteri d'amor", que són Maria i Josep. Ha assegurat que "Déu s'acosta a nosaltres amb la seva gràcia per entrar en la nostra vida", i ha subratllat el dilema entre acollir-lo o rebutjar-lo. En aquest punt, el pontífex ha situat "Maria, que ha aconseguit canviar el destir de la humanitat en oferir-se lliurement al Senyor de la història". El Papa ha afegit que "també nosaltres rebem aquesta crida a acollir Jesús i intentar seguir-lo cada dia, d'una manera que ens permet cooperar amb el seu disseny de salvació sobre nosaltres mateixos i sobre el món".

El Sant Pare ha recordat també  l'altre protagonista de l'Evangeli d'aquest diumenge, que és Sant Josep. "Acollint Maria, Josep acull conscientment i amb amor el qui ha estat engendrat en ella per obra admirable de Déu", ha comentat. En aquest context, ha expressat el seu desig que "Maria i Josep, que han estat els primers a acollir Jesús mitjançant la fe, ens introdueixin en el misteri del Nadal".

Agraïment pel concert a benefici de Bangui i de les víctimes del terratrèmol a Itàlia

El Papa, d'altra banda, ha expressat un agraiïment molt especial, en nom dels nens de Bangui i dels damnificats pel terratrèmol al centre d'Itàlia, mitjançant un videomissatge amb el qual es va obrir dissabe el concert de beneficència promogut per la Gendarmeria Vaticana, a l'Aula Pau VI. El pontífex va recordar que "la tendresa del Nadal ja propera ens recorda que la Misericòrdia és la manera amb què Déu ha entrat en el món i com s'ha revelat, començant per l'anunci del naixement del Nen Jesús als pastors i no pas a reis i prínceps".

La iniciativa benèfica anava destinada a sostenir un hospital pediàtric a la capital de la República Centreafricana i als damnificats pel recent sisme a Itàlia, motiu pel qual el bisbe de Roma ha posat èmfasi en la importància de la pregària i de la caritat activa, per ser testimonis de la Misericòrdia de Déu.

Finalment destaquem que l'Oficina de Premsa de la Santa Seu confirmava aquest dissabte que Francesc viatjarà al Santuari de Fàtima, a Portugal, "els dies 12 i 13 de maig, coincidint amb el centenari de les Aparicions de la Mare de Déu a Cova da Iria i acollint la invitació del president de la República i els bisbes portuguesos".

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció