En directe

Sense distància

RÀDIO ESTEL

"El Papa està actuant molt bé contra abusos i encobriments"

Vanesa Batista, secretària de la Delegació de Pastoral Familiar de Barcelona, Salvador Aragonés, periodista i professor emèrit de la Universitat Internacional de Catalunya, Lluís Serra Llansana, secretari…

3 setembre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Vanesa Batista, secretària de la Delegació de Pastoral Familiar de Barcelona, Salvador Aragonés, periodista i professor emèrit de la Universitat Internacional de Catalunya, Lluís Serra Llansana, secretari general de la Unió de Religiosos de Catalunya, i Jorge Martínez, professor de la Universitat Abat Oliba i membre del moviment Comunió i Alliberament, han compartit aquest dilluns col·loqui en el programa El Mirador de l'actualitat, dedicat al Papa Francesc i als problemes de crítica interna que està tenint des d'alguns sectors de l'Església. Aragonés ha assegurat que "està actuant molt bé contra abusos i encobriments", tot i que ha admès que "tot és millorable". Sobre la famosa carta de l'exnunci Carlo Maria Viganò, en què acusa el pontífex d'encobrir abusos i li demana la renúncia, ha criticat durament "les mentides d'un home ja complicat en el seu entorn familiar i personal". En aquesta línia, el periodista ha assegurat que l'arquebisbe Viganò "no està en comunió amb l'Església amb aquesta actitud".
Per la seva banda, Lluís Serra ha comentat que "el Papa Francesc està demostrant que afronta els temes més delicats, que ara són per a l'Església la família i els joves", i ha afegit que això es veu "també a l'hora de denunciar i intentar eradicar el drama dels abusos, encara que siguin comesos en alguns casos ara fa 70 anys o més". Jorge Martínez ha explicat que la situació per al Sant Pare és difícil, i que la fe del poble permet seguir endavant, mirant al futur. Vanesa Batista, que ha participat en el Congrés de les Famílies i en l'Encontre Mundial a Dublín, ha destacat que "s'ha parlat de molts temes que afecten la realitat familiar, com ara la violència domèstica, les migracions i el refugi i altres problemàtiques".
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 3 de setembre.
En la primera edició de l'espai El Mirador, aquest 3 de setembre, hem analitzat el ressò del viatge més difícil del Papa Francesc, el d’Irlanda, on presidia a Dublín els dies 25 i 26 d’agost l’Encontre Mundial de les Famílies: Hem comentat les peticions de perdó pels abusos a Irlanda i arreu del món, comesos per sacerdots i persones vinculades a l’Església, així com l’allunyament d’infants nascuts de mares solteres. En la mateixa línia, ens hem referit al context de la carta de l’arquebisbe Carlo Maria Viganò, que va ser nunci a Washington entre els anys 2011 i 2016, en què acusa el Papa d’encobrir i silenciar els abusos del cardenal nord-americà Theodore McCarrick i fins i tot demana la renúncia de Francesc. En tornar d’Irlanda, el pontífex va dir que el text parla per ell mateix, i assegurava que no en comentaria res. El context suposadament calculat i coordinat d’aquesta missiva és un dels elements més comentats. Tot això arriba, a més, després d'une estiu en què, entre altres reflexions, s'ha fet públic un missatge del Papa en què demana perdó per no haver actuat amb prou diligència en casos d’abusos a Pensilvània (EUA).

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció