En directe

La Caravana

PAPA FRANCESC

El Papa exalta "el gran bé que fan Creu Roja i la Mitja Lluna Roja"

El Papa ha pregat aquest divendres pels qui treballen a Creu Roja i la Mitja Lluna Roja. A l’inici de la Missa a la Casa…

8 maig 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha pregat aquest divendres pels qui treballen a Creu Roja i la Mitja Lluna Roja. A l’inici de la Missa a la Casa de Santa Marta, Francesc s’ha unit així a la commemoració del Dia Mundial d’aquesta important organització no governamental. "És el Dia Mundial de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja. Resem per les persones que treballen en aquestes dignes institucions: que el Senyor beneeixi el seu treball, que fa un bé tan gran", ha dit.
En la seva homilia, el pontífex ha destacat que el Senyor sempre consola en la proximitat, en la veritat i en l'esperança. "No és fàcil deixar-se consolar pel Senyor. Moltes vegades, en els mals moments, ens enfadem amb ell i no deixem vingui i ens parli així, amb aquesta dolçor, amb aquesta proximitat, amb aquesta mansuetud, amb aquesta veritat i amb aquesta esperança", ha comentat. Igualment el Sant Pare ha expressat el seu desig que els creients rebin "la gràcia d'aprendre a deixar-se consolar pel Senyor, amb aquell consol que no enganya i no és anestèsia, sinó proximitat, veritat i obertura de portes a l'esperança".
Es pot escoltar AQUÍ (minut 25') l'última edició de DIARI DEL PAPA (minut 25'
Coincidint amb aquest divendres de la quarta setmana de Pasqua i en el dia de la Mare de Déu de Pompeia, com també la de Luján, patrona de l’Argentina, el Sant Pare ha comentat el fragment l'Evangeli d'avui (del capítol 14 de Joan) en què Jesús demana als seus deixebles que “no perdin la pau perquè, si creuen en Déu, creuen en ell". Al final de la celebració, el Papa ha invitat tothom a fer comunió espiritual. I encara ha dedicat un record especial i una salutació a la Sílvia, la recepcionista de la Casa de Santa Marta, coincidint amb el dia del seu aniversari.

Donació de mascaretes i material sanitari des de Polònia

D'altra banda, gràcies a la solidaritat de Polònia, ha arribat aquest divendres al Vaticà una gran partida de mascaretes, gels desinfectants i altres materials sanitaris per afrontar el que queda de període d’emergència lligat al Covid-19. La donació és el resultat d’una recent conversa del Papa amb el president polonès Andrzej Duda, i es materialitza amb el transport en camions tot just pocs dies després que arribés també un altre important enviament de 45.000 mascaretes quirúrgiques procedents d’Hongria i donades també pel govern d’aquest país. L’ambaixador de Polònia a la Santa Seu, Janusz Kotanski, ha qualificat aquest regal d’avui de “senyal que confirma l’admirable solidaritat dels polonesos”.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció