En directe

Fabricació Pròpia

PAPA FRANCESC

El Papa exalta els vincles de caritat amb els protestants

El Papa ha rebut aquest dilluns una delegació ecumènica de l'Església Evangèlica a Alemanya. Ha instat els seus representants a reforçar la col•laboració mútua sobretot…

7 febrer 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha rebut aquest dilluns una delegació ecumènica de l'Església Evangèlica a Alemanya. Ha instat els seus representants a reforçar la col•laboració mútua sobretot en el servei als qui més pateixen i experimenten noves formes d'exclusió i de marginació."Cal que ens entossudim, amb pregària insistent i amb totes les nostres forces, a superar els obstacles encara existents, intensificant el diàleg teològic i reforçant la col•laboració entre nosaltres, sobretot en el servei als qui pateixen més i en la custòdia de la creació amenaçada". Aquestes han estat les paraules de Francesc en adreçar-se concretament als 23 integrants de la delegació ecumènica protestant.
En un ric discurs, el pontífex ha expressat seva alegria perquè el president de la Conferència Episcopal Alemanya, el cardenal Reinhard Marx, acompanyés  la delegació, i ha subratllat el gest com un "fruit d'una col•laboració de molt de temps abans i expressió d'una relació madurada a través dels anys". El Sant Pare ha qualificat igualment de significatiu que, "en ocasió dels 500 anys de la Reforma, cristians evangèlics i catòlics aprofitin l'ocasió de la commemoració comuna dels esdeveniments històrics del passat, per posar novament Crist en el centre de les seves relacions". En recordar que allò que animava els Reformadors era "indicar el camí cap a Crist", el pontífex ha subratllat que és precisament això "el que ens ha d'importar també avui, després d'haver emprès, gràcies a Déu, un camí comú".
El Papa també ha comentat que "aquest any de commemoracions a Alemanya ens ofereix l'oportunitat de complir un ulterior pas cap endavant, mirant al passat sense rancúnies, sinó d'acord amb Crist i en comunió amb ell, per proposar als homes i dones del nostre temps la novetat radical de Jesús, la misericòrdia sense límits de Déu: precisament allò que els Reformadors, en el seu temps, volien estimular". En un altre moment, ha recordat com la crida dels Reformadors va suscitar en aquell temps esdeveniments que van portar a divisions entre cristians. Dit això, Francesc ha valorat molt positivament que "finalment, despullats de tot el que ens destorba i fraternalment, correm decididament cap al combat que se'ns presenta, fixant la mirada en Jesús"
El pontífex ha recordat després el comú gest de penitència i de reconciliació que tindrà lloc properament: la funció ecumènica titulada "Sanejar la memòria, testimoniar Jesucrist". En aquesta línia, ha afegit que, "amb aquest signe i amb altres iniciatives ecumèniques previstes per a aquest any, com ara el pelegrinatge a Terra Santa, hi ha un entusiasme per donar una configuració concreta a la Festa de Crist que, en ocasió de la commemoració de la Reforma, pensen celebrar junts".
Finalment el bisbe de Roma ha expressat els seus millors desitjos "per al futur des de la nostra crida reforçada i sense retorn, de cara a donar testimoni junts de l'Evangeli i a continuar en el camí cap a la plena unitat". Finalment el Sant Pare ha assegurat que "la crida urgent de Jesús a la unitat ens interpel•la, com també tota la família humana, en un període en el qual experimenta greus laceracions i noves formes d'exclusió i de marginació, un punt en el qual també és gran la nostra responsabilitat".
Donatiu del Papa a la República Centreafricana
El Papa ha fet, d'altra banda, un donatiu per a la República Centreafricana. La Secretaria per a la Comunicació afirma, en un comunicat difós avui, que "l'art i la misericòrdia s'han unit en una obra concreta, un gest acollit i compartit per tots aquells que han sostingut el projecte". És la conclusió de la iniciativa amb fins benèfics "Christo’s box", la "Caixa de Christo”. Es tracta d’una obra d'art realitzada pel cèlebre artista búlgar Christo, que ha empaquetat un cofre amb la sèrie del documental “Al descobriment dels museus Vaticans", produït pel Centre Televisiu Vaticà i per l'Oficina de la Comunicació.
La nota recorda que "l'obra ha estat donada per l'artista a Dario Edoardo Viganò, prefecte de la Secretaria per a la Comunicació, amb qui ha nascut un intercanvi artístic i cultural”. A partir d’aquesta obra, s'han realitzat reproduccions d'autor, numerades i signades per l'artista. Aquests cofres han estat posats a la venda per “sostenir l'obra de beneficència indicada pel Sant Pare, en aquest cas un suport concret a l'Hospital pediàtric de Bangui, a la República Centreafricana".
Les donacions, segons informa la Secretaria per a la Comunicació, han arribat a l'objectiu fixat de 200.000 euros. La quantitat recollida va ser lliurada al pontífex el 20 de gener passat. La nota conclou que "el Papa ha rebut la donació amb gran entusiasme, i ha reiterat el seu desig de donar suport aquest lloc de guariment dedicat als nens pobres, sense distinció de religió, perquè tots els infants tenen necessitat de cures i d'atencions ".
Contraposa rigidesa i amor
I en l'homilia de la Missa a la Casa de Santa Marta, Francesc ha dit aquest mateix dilluns que els rígids tenen "por" de la llibertat que Déu ens dóna i, per tant, "por de l'amor". En l’homilia de la missa celebrada a la capella de la Casa de Santa Marta, el Papa ha subratllat que el cristià és "esclau" de l'amor, no pas del deure, i ha invitat els fidels a no amagar-se en la "rigidesa" dels Manaments. El bisbe de Roma ha recordat que, una vegada, un nen li va preguntar què feia Déu abans de crear el món. "Estimava", va ser la seva resposta.
El pontífex ha posat de manifest que per aquesta raó en l'Evangeli hi ha escrit que "després que el Senyor diu això: 'Volien matar Jesús". En aquesta línia, ho ha justificat en el fet que "perquè ha dit que el Pare ha fet aquesta meravella com a do. ¡Rebre el do del Pare!". Francesc ha dit que aquestes són les "dues meravelles del Senyor", és a dir, "la meravella de la creació i la meravella de la redempció, de la re-creació". I s’ha preguntat com rebem cadascú aquestes meravelles. "Ets molt gran, Senyor", diu el Salm 103 desenvolupat pel Sant Pare, un "cant de lloança" a Déu per les seves meravelles. I va observar que "el Pare treballa per fer aquesta meravella de la creació i per fer amb el Fill aquesta meravella de la re-creació".

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció