En directe

Laudes

PAPA FRANCESC

El Papa exalta "la bondat i bellesa dels cristians amb els seus límits"

El Papa ha recordat aquest diumenge unes paraules de Sant Pau, adreçades als cristians de Corint, en què ofereix la seva benedicció en la gràcia…

11 juny 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix

El Papa ha recordat aquest diumenge unes paraules de Sant Pau, adreçades als cristians de Corint, en què ofereix la seva benedicció en la gràcia de Jesucrist, en l'amor de Déu Pare i en el do de l'Esperit Sant. Francesc ha fet seves aquestes paraules en el marc de la pregària de l'Àngelus coincidint amb la festa de la Santíssima Trinitat. El pontífex ha afirmat que "aquesta benedicció de l'apòstol és fruit de la seva experiència personal de l'amor de Déu". En la mateixa línia, el Sant Pare ha destacat que "la comunitat cristiana, fins i tot amb tots els límits humans, pot transformar-se en un reflex de la comunió amb la Trinitat, de la seva bondat i bellesa". Igualment ha aclarit que, "perquè això es produeixi, s'ha de passar necessàriament per l'experiència de la misericòrdia de Déu, del seu perdó", el mateix que van viure "els jueus en el camí de l'èxode". El bisbe de Roma ha completant la seva reflexió recordant que, "quan el poble va infringir l'aliança, Déu es va presentar a Moisès en el núvol per renovar aquell pacte, proclamant el propi nom i el seu significat, el del Senyor que és un Déu compassiu i bondadós, lent per al càstig i gran en amor i fidelitat".

El Sant Pare ha assegurat que aquest nom expressa que Déu "no està allunyat i tancat en ell mateix", sinó que "és vida que vol comunicar-se, obertura i amor que rescata l'home de la infidelitat". També ha dit que "Déu és misericordiós, pietós i ric en gràcia perquè s'ofereix a nosaltres per satisfer els nostres límits i les nostres faltes, per perdonar els nostres errors, per tornar-nos a portar al camí de la justícia i de la veritat". Finalment el Papa ha invocat la Mare de Déu, perquè "ens ajudi a entrar en cara amb més força, amb nosaltres mateixos, en la Comunió trinitària, per viure i donar testimoni de l'amor que dóna sentit a la nostra existència".

Dissabte de visita al Quirinal i missatge als pelegrins de Loreto

Aquest missatge de la festa de la Santíssima Trinitat ha completat un altre cap de setmana d'intensa activitat per al pontífex. Aquest dissabte a la nit, Francesc intervenia telefònicament abans de la partida del 39è pelegrinatge nocturn des de Macerata fins a la Santa Casa de Loreto. Davant de 20.000 pelegrins reunits, la veu del bisbe de Roma va ressonar a l'estadi "Helvia Recina" de Macerata, després de l'arribada de la torxa de la pau, que havia estat beneïda pel mateix Papa en l'audiència general de dimecres passat. El recorregut fins a Loreto és de gairebé 30 quilòmetres entre els turons de la regió italiana de les Marques, i és signe de devoció a Maria, aquest any marcat pel moment en què Jesús pregunta a Pere, després d'haver estat negat, si l'estima.

Finalment destaquem que el Sant Pare visitava el mateix dissabte el Quirinal, la seu de la Presidència de la República italiana. Al costat del president Sergio Matarella, es trobaven 300 nois procedents de zones del centre d'Itàlia afectades per últims terratrèmols. Després de les salutacions i dels respectius discursos del pontífex i del mandatari, va arribar l'hora de l'espontaneïtat dels nois, reunits als jardins del Palau presidencial. Francesc els va dirigir paraules d'encoratjament després dels difícils moments provocats pel desastre natural.  Va assegurar que s un art aixecar-se sempre, encara que hi hagi dificultats en la vida". Els nois van respondre al Papa regalant-li cartes, samarretes i entonant la cançó Amistat.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció