En directe

Cocodril Club

PAPA FRANCESC

El Papa exalta la pau acompanyat per joves romans

Francesc ha rebut aquest diumenge els integrants del tradicional pelegrainatge de la Caravana de la Pau. Són nois i noies de la diòcesi de Roma…

29 gener 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix

Francesc ha rebut aquest diumenge els integrants del tradicional pelegrainatge de la Caravana de la Pau. Són nois i noies de la diòcesi de Roma que han arribat a la Plaça de Sant Pere, acompanyats pels seus pares i educadors. I com en altres ocasions, una nena i un nen han tret el cap al costat del Sant Pare, a la finestra de l'estudi privat pontifici per proclamar el seu missatge. Com a símbol de pau, tots han deixat anar i volar nombrosos globus de colors.

D'altra banda, després
de la pregària de l'Àngelus, el pontífex ha recordat la 64a Jornada mundial dels Malalts de Lepra, celebrada aquest mateix diumenge, amb una crida a "atendre els que pateixen aquesta malaltia i a lluitar contra la discriminació". En un altre moment, el bisbe de Roma ha reiterat la seva proximitat, un cop més, a les poblacions d'Itàlia central que segueixen patint les conseqüències del terratrèmol i del mal temps. Concretament ha demanat que "rebin el suport de les institucions i la solidaritat de tots".

El Papa també ha comentat aquest diumenge el missatge de les benaurances de Jesús, protagonistes de l'evangeli proclamat a les celebracions litúrgiques. Francesc ha destacat que "el pobre d'esperit és aquell que ha assumit els sentiments i les actituds dels pobres que, en la seva condició, no es rebel·len, sinó que saben ser humils, dòcils i disponibles per a la gràcia de Déu". Es dóna la circumstància, a més, que aquest diumenge IV durant l'any ha estat també la Jornada Mundial de Pregària per la Pau a Terra Santa.

En les seves paraules abans de la pregària mariana, el Sant Pare ha reflexionat sobre l'anomenat "Sermó de la muntanya" recollit per l'Evangeli de Sant Mateu. El pontífex ha subratllat que aquest gran discurs "és la carta magna del Nou Testament el discurs en què Jesús manifesta la voluntat  que té Déu de portar els homes a la felicitat", com es veu en la utilització de la paraula "benaurats", que vol dir "feliços". Dins la reflexió sobre el concepte de "pobre d'esperit", el pontífex l'ha definit com "el cristià que no confia en ell mateix, en les seves riqueses materials, i no es tanca en les seves pròpies opinions, sinó que escolta amb respecte i segueix amb gust les decisions dels altres".

Trobada dissabte amb consagrats i consagrades

L'Àngelus a la Plaça de Sant Pere ha culminat per al pontífex un cap de setmana que obria dissabte en rebre els participants en la plenària de la Congregació per als Instituts de Vida Consagrada i les Societats de Vida Apostòlica. El Papa expressava, en aquesta trobada, la seva estima per la feina que  els consagrats i consagrades realitzen al servei de l'Església, i destacava la importància del tema de "la fidelitat i l'abandonament" d'aquest estat de vida, qüestió triada pels organitzadors per reflexionar sobre les dificultats del moment present.

Més actualitat

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció