En directe

El rosari

PAPA FRANCESC

El Papa exalta "l'alegria de saber que Déu ens estima"

El Papa ha dit aquest dilluns, en una trobada amb nois i noies de l’Acció Catòlica italiana, que el Nadal va molt més enllà de…

19 desembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha dit aquest dilluns, en una trobada amb nois i noies de l’Acció Catòlica italiana, que el Nadal va molt més enllà de les felicitacions, perquè ha de transmetre alegria interior i exterior. El pontífex ha assegurat concretament que «és un moment d'intercanvi de felicitacions». Adreçant-se al nombrós grup de joves, els ha demanat que encomanin la seva alegria a tohom. "Quan estem una mica tristos, quan sembla que tot surti malament, quan un amic o amiga ens decep, o més aviat quan ens decebem a nosaltres mateixos, pensem que Déu ens estima i no ens abandona!", ha dit. En aquesta línia, Francesc ha recordat que "el nostre Pare sempre és fidel a nosaltres i no deixa mai de voler el nostre bé, de seguir els nostres passos i també de corregir-nos quan ens allunyem una mica d'ell".
Francesc ha fet seu el lema que l’Acció Catòlica té per a aquest any, «envoltats d'alegria», que en italià juga amb el doble sentit de la paraula “circ” per dir “circondati”, que vol dir precisament “envoltats”. El Sant Pare ha destacat que l'alegria es multiplica compartint-la i testimoniant-la en totes les nostres relacions: en família, a l'escola, a la parròquia i a tot arreu. En aquesta línia, i després de recordar l’anunci de l’àngel dient als pastors que no tinguin por, Francesc ha animat els nois i noies a "portar aquesta alegria en especial als avis, anunciat l'amor i la tendresa de Jesús". Ha comentat que "aquesta alegria contagiosa es comparteix amb tothom, però de manera especial amb els avis, i aquesta és la missió". També ha proposat als nois i noies que "demanin als més grans de la família moltes coses i els escoltin, perquè la seva experiència a la vida serà un gran do que ajudarà en el camí".
El Sant Pare ha dit finalment que és molt contagiós també el compromís d’aquests nois i noies de l’Acció Catòlica italiana per la pau. El col•lectiu ha volgut aquest any precisament enllaçar la 'pau' amb la 'solidaritat', mitjançant una iniciativa en favor dels seus coetanis d'un barri marginal de Nàpols. El Papa ha assegurat que “és un bon gest que indica l'estil amb el qual es vol anunciar el rostre de Déu que és amor”.
Missa amb el personal de la comunicació al Vaticà
D'altra banda, l'altar de la Càtedra de la Basílica de Sant Pere ha acollit aquest dilluns també la celebració de la Missa nadalenca, presidida per Dario Edoardo Viganò, prefecte de la Secretaria per a la Comunicació, en què han participat nombrosos treballadors d'aquesta nova realitat volguda per Francesc, en la qual es reuneixen tots els mitjans de comunicació de la Santa Seu. Han concelebrat uns 20 sacerdots, entre ells Lucio Ruiz, secretari del Dicasteri per a la Comunicació, Giuseppe Costa, director de la Llibreria Editorial Vaticana, i Andrzej Majewski, director dels Programes de Ràdio Vaticana. En la seva homilia, el prefecte ha demanat que ens deixem sorprendre per Déu per poder comunicar al món la Bona Nova de la seva misericòrdia, alhora que s'ha referit a les figures proposades per les lectures del dia, que mostren que no hi ha res impossible per als qui s'encomanen al Senyor. Després de referir-se a la figura de Manoa, pare de Samsó, el prefecte de la Secretaria per a la Comunicació ha recordat que el seu nom significa "lloc de repòs".
Viganò ha reflexionat també explicant que, "en aquests oasis, en aquests refugis de l'esperit, el Senyor ens revela el que desitja de nosaltres, el que hauríem de fer, per dir-ho amb paraules més senzilles, per respondre a la seva crida". En la mateixa línia, ha recordat que, "si no escoltem, no podem donar una resposta, i això és una bona regla de comunicació: escoltar, per entendre i respondre de manera sensata".
Les intencions de pregària van ser pronunciades en diverses llengües (xinès, espanyol, anglès i italià) com a signe de la riquesa de la comunitat de la Secretaria per a la Comunicació, que subratlla de manera eloqüent que, per a l'Església, ningú no és estranger. I precisament sobre el tema de la internacionalitat de la comunicació de la Santa Seu, Viganò s'ha aturat a saludar després de la celebració Eucarística. Finalment, el prefecte ha agraït a les congregacions i ordes religiosos la seva aportació a la comunicació de l'Església, i ha animat els treballadors de la Secretaria per a la Comunicació a "sentir com a dons recíprocs, o espurnes de bellesa, tant a la feina com a la pròpia família".

Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 19 de desembre.

Més actualitat

URBANISME

L’Ajuntament de Barcelona no pot obligar a la Sagrada Família a pagar les expropiacions per l’escalinata del carrer Mallorca 

La utilitat pública del temple per la ciutat és la clau per que el cost de l’operació sigui compartit entre el consistori i la Sagrada Família

29 maig 2024

Redacció

MOBILITAT

Tito Álvarez, portaveu d'Elite Taxi, contra les plataformes digitals VTC: "No falten taxis a Barcelona"

manifestació de taxis a Barcelona contra les plataformes digitals de VTC el 2022

En una entrevista a Ràdio Estel, el portaveu dels taxis demana una regulació d’aquestes plataformes digitals de VTC

28 maig 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024