En directe

Fórmula Estel

VATICÀ

El Papa fa una crida a la santedat

El papa Francesc fa un crida a la santedat en el món actual i recorda les benaurances com el camí “a contracorrent” que proposa Jesús…

9 abril 2018

AICA

Comparteix

El papa Francesc fa un crida a la santedat en el món actual i recorda les benaurances com el camí “a contracorrent” que proposa Jesús per ser un bon cristià.

És el missatge de l’exhortació apostòlica Gaudete et exsultate, la tercera del seu pontificat.

El document pontifici està dividit en cinc capítols: “La crida a la santedat”; “Dos enemics subtils de la santedat”; “A la llum del Mestre”; “Algunes notes de la santedat en el món actual” i “Combat, vigilància i discerniment”.

El text del Papa no és un tractat acadèmic o doctrinal sobre la santedat, sinó que té com a objectiu “fer ressonar un cop més la crida a la santedat, procurant encarnar-la en el context actual amb els seus riscos, desafiaments i oportunitats”.

El primer capítol és una crida concreta a la santedat i sosté que és “tan diversa com la humanitat”. Després de subratllar que “tots hi estem cridats”, destaca que la santedat creix a través de gestos petits: “Rebutjant les crítiques, escoltant amb paciència i amor, adreçant una paraula amable a una persona pobra.”

En el segon apartat adverteix sobre el gnosticisme i el pel·lagianisme, als quals considera “enemics subtils” i “falsificacions” de la santedat, mentre que en el tercer descriu cadascuna de les benaurances.

Francesc alerta sobre “algunes ideologies enganyoses que ens porten a separar aquestes exigències de l’Evangeli de la seva relació personal amb el Senyor, convertint així el cristianisme en una mena d’ONG, extraient-li aquesta mística lluminosa que tan bé van viure i manifestar els sants”.

El capítol quart assenyala cinc grans expressions d’amor a Déu i al proïsme, que considera “importants” a la llum d’alguns perills i limitacions presents en la cultura actual: “Perseverança, paciència i mansuetud”, “Alegria i sentit de l’humor”, “Audàcia i fervor”, “En comunitat” i “En pregària constant”

En el cinquè i darrer capítol, el Papa subratlla els conceptes combat, vigilància i discerniment.

En trobareu un resum en català a la web de la Conferència Episcopal Tarraconense.

Més actualitat

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

política

L'economista Josep Reyner: "La proposta de finançament singular per Catalunya és viable"

imatge de recurs

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la comissió d'economia catalana del Col·legi d’Economistes creu que el model actual de finançament "fa aigües" 

18 juny 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024