En directe

Fabricació pròpia

VATICÀ

El Papa fa una crida a la santedat

El papa Francesc fa un crida a la santedat en el món actual i recorda les benaurances com el camí “a contracorrent” que proposa Jesús…

9 abril 2018

AICA

Comparteix

El papa Francesc fa un crida a la santedat en el món actual i recorda les benaurances com el camí “a contracorrent” que proposa Jesús per ser un bon cristià.

És el missatge de l’exhortació apostòlica Gaudete et exsultate, la tercera del seu pontificat.

El document pontifici està dividit en cinc capítols: “La crida a la santedat”; “Dos enemics subtils de la santedat”; “A la llum del Mestre”; “Algunes notes de la santedat en el món actual” i “Combat, vigilància i discerniment”.

El text del Papa no és un tractat acadèmic o doctrinal sobre la santedat, sinó que té com a objectiu “fer ressonar un cop més la crida a la santedat, procurant encarnar-la en el context actual amb els seus riscos, desafiaments i oportunitats”.

El primer capítol és una crida concreta a la santedat i sosté que és “tan diversa com la humanitat”. Després de subratllar que “tots hi estem cridats”, destaca que la santedat creix a través de gestos petits: “Rebutjant les crítiques, escoltant amb paciència i amor, adreçant una paraula amable a una persona pobra.”

En el segon apartat adverteix sobre el gnosticisme i el pel·lagianisme, als quals considera “enemics subtils” i “falsificacions” de la santedat, mentre que en el tercer descriu cadascuna de les benaurances.

Francesc alerta sobre “algunes ideologies enganyoses que ens porten a separar aquestes exigències de l’Evangeli de la seva relació personal amb el Senyor, convertint així el cristianisme en una mena d’ONG, extraient-li aquesta mística lluminosa que tan bé van viure i manifestar els sants”.

El capítol quart assenyala cinc grans expressions d’amor a Déu i al proïsme, que considera “importants” a la llum d’alguns perills i limitacions presents en la cultura actual: “Perseverança, paciència i mansuetud”, “Alegria i sentit de l’humor”, “Audàcia i fervor”, “En comunitat” i “En pregària constant”

En el cinquè i darrer capítol, el Papa subratlla els conceptes combat, vigilància i discerniment.

En trobareu un resum en català a la web de la Conferència Episcopal Tarraconense.

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció