En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

El Papa Francesc elimina el secret pontifici

El Papa ha complert aquest 17 de desembre 83 anys.Coincidint amb aquest aniversari, Francesc va emetre un decret que, en paraules de Salvador Aragonès, estableix…

19 desembre 2019

Comparteix
El Papa ha complert aquest 17 de desembre 83 anys.Coincidint amb aquest aniversari, Francesc va emetre un decret que, en paraules de Salvador Aragonès, estableix que “queda suspès el secret pontifici en els casos d’abusos sexuals” i que, a efectes pràctics, suposa que “tots els casos que hi ha de pederàstia o d’altres de component sexual, el Sant Pare ho deixa tot, en dissoltre el secret pontifici, en mans de la justícia civil”.
Salvador Aragonès, en declaracions al programa 'A primera hora' de Ràdio Estel, ha dit que aquests sis anys i mig del pontificat de Francesc “han estat molt plens” i que, en aquest període, “l’Església s’ha obert més als fidels”. Preguntat per l’anterior pontificat, el peridoista ha opinat que, “mentre Benet XVI era un teòleg, filòsof i intel·lectual de primera línia mundial, Francesc és un home d’acció que ha renovat la pastoral i s’ha apropat més a la societat”.
D’altra banda, Salvador Aragonès ha destacat que “els tres sínodes han estat esdeveniments cabdals del pontificat de Francesc” i ha comentat que “el Sínode Panamazònic ha estat especialment important de cara a l’ecologia de l’Amazònia, a la defensa dels drets dels indígenes i a la justícia social de tot arreu i que, per tant, no ha estat un cas intranscendent”. Finalment ha comentat que això ha significat “un reconeixement explícit i un suport a la cultura” dels pobles i les ètnies d'aquelles terres americanes.
Pots escoltar tota l’entrevista AQUÍ.

Més actualitat

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció