En directe

Cocodril Club

RÀDIO ESTEL

El Papa Francesc elimina el secret pontifici

El Papa ha complert aquest 17 de desembre 83 anys.Coincidint amb aquest aniversari, Francesc va emetre un decret que, en paraules de Salvador Aragonès, estableix…

19 desembre 2019

Comparteix
El Papa ha complert aquest 17 de desembre 83 anys.Coincidint amb aquest aniversari, Francesc va emetre un decret que, en paraules de Salvador Aragonès, estableix que “queda suspès el secret pontifici en els casos d’abusos sexuals” i que, a efectes pràctics, suposa que “tots els casos que hi ha de pederàstia o d’altres de component sexual, el Sant Pare ho deixa tot, en dissoltre el secret pontifici, en mans de la justícia civil”.
Salvador Aragonès, en declaracions al programa 'A primera hora' de Ràdio Estel, ha dit que aquests sis anys i mig del pontificat de Francesc “han estat molt plens” i que, en aquest període, “l’Església s’ha obert més als fidels”. Preguntat per l’anterior pontificat, el peridoista ha opinat que, “mentre Benet XVI era un teòleg, filòsof i intel·lectual de primera línia mundial, Francesc és un home d’acció que ha renovat la pastoral i s’ha apropat més a la societat”.
D’altra banda, Salvador Aragonès ha destacat que “els tres sínodes han estat esdeveniments cabdals del pontificat de Francesc” i ha comentat que “el Sínode Panamazònic ha estat especialment important de cara a l’ecologia de l’Amazònia, a la defensa dels drets dels indígenes i a la justícia social de tot arreu i que, per tant, no ha estat un cas intranscendent”. Finalment ha comentat que això ha significat “un reconeixement explícit i un suport a la cultura” dels pobles i les ètnies d'aquelles terres americanes.
Pots escoltar tota l’entrevista AQUÍ.

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció