En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

El Papa Francesc elimina el secret pontifici

El Papa ha complert aquest 17 de desembre 83 anys.Coincidint amb aquest aniversari, Francesc va emetre un decret que, en paraules de Salvador Aragonès, estableix…

19 desembre 2019

Comparteix
El Papa ha complert aquest 17 de desembre 83 anys.Coincidint amb aquest aniversari, Francesc va emetre un decret que, en paraules de Salvador Aragonès, estableix que “queda suspès el secret pontifici en els casos d’abusos sexuals” i que, a efectes pràctics, suposa que “tots els casos que hi ha de pederàstia o d’altres de component sexual, el Sant Pare ho deixa tot, en dissoltre el secret pontifici, en mans de la justícia civil”.
Salvador Aragonès, en declaracions al programa 'A primera hora' de Ràdio Estel, ha dit que aquests sis anys i mig del pontificat de Francesc “han estat molt plens” i que, en aquest període, “l’Església s’ha obert més als fidels”. Preguntat per l’anterior pontificat, el peridoista ha opinat que, “mentre Benet XVI era un teòleg, filòsof i intel·lectual de primera línia mundial, Francesc és un home d’acció que ha renovat la pastoral i s’ha apropat més a la societat”.
D’altra banda, Salvador Aragonès ha destacat que “els tres sínodes han estat esdeveniments cabdals del pontificat de Francesc” i ha comentat que “el Sínode Panamazònic ha estat especialment important de cara a l’ecologia de l’Amazònia, a la defensa dels drets dels indígenes i a la justícia social de tot arreu i que, per tant, no ha estat un cas intranscendent”. Finalment ha comentat que això ha significat “un reconeixement explícit i un suport a la cultura” dels pobles i les ètnies d'aquelles terres americanes.
Pots escoltar tota l’entrevista AQUÍ.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció