En directe

Fórmula Estel

VATICÀ

El Papa Francesc escriu la seva primera exhortació apostòlica

En la missa de cloenda de l'Any de la Fe, el proper 24 de novembre, el papa Francesc lliurarà a 35 persones la seva primera…

19 novembre 2013

Redacció

Comparteix

En la missa de cloenda de l'Any de la Fe, el proper 24 de novembre, el papa Francesc lliurarà a 35 persones la seva primera exhortació apostòlica, que es titula Evangelii gaudium. Tractarà sobre el tema de l'evangelització i serà presentada dimarts 26 de novembre. El Papa hi recollirà algunes de les conclusions del Sínode dels Bisbes per a la Nova Evangelització, celebrat l'octubre del 2012, i hi afegirà les seves idees pròpies sobre aquest tema.

Segons l'arquebisbe Rino Fisichella, president del Consell Pontifici per a la promoció de la Nova Evangelització, el Papa lliurarà aquest document al poble de Déu representat per "un bisbe, un sacerdot, un diaca, religiosos i religioses, novícies, una família, catequistes, artistes, periodistes, joves, ancians, malalts... és a dir, d'alguna manera la lliurarà a tots els qui en diferents moments del la vida, com a cristians, són cridats a ser evangelitzadors".

Les persones escollides són de 18 països dels cinc continents. El Vaticà ha informat que el bisbe, el sacerdot i el diaca a qui el Papa donarà l'exhortació provenen de Letònia, Tanzània i Austràlia, respectivament. Entre els artistes que rebran el document hi ha l'arquitecte japonès Etsuro Sotoo, el qual es va convertir mentre treballava a la Sagrada Família de Barcelona.

"L'Any de la Fe", ha dit Mons. Fisichella, "que ha estat molt estructurat, com estava previst, conclourà, però el compromís amb l'evangelització continua". Des de l'inici del seu pontificat, Francesc ha convidat els catòlics a sortir a l'encontre de totes les persones i a predicar amb l'exemple.

Més actualitat

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció