En directe

La Caravana

COMUNICACIÓ

El papa Francesc felicita el número 2.000

«Amb motiu de la publicació número dos mil del setmanari Catalunya Cristiana, desitjo fer arribar al seu equip editorial, als treballadors i als seus lectors…

17 gener 2018

Comparteix

«Amb motiu de la publicació número dos mil del setmanari Catalunya Cristiana, desitjo fer arribar al seu equip editorial, als treballadors i als seus lectors la meva felicitació més cordial.» Amb aquestes paraules el papa Francesc ha fet arribar al cardenal Joan Josep Omella una felicitació amb motiu del número 2.000 de Catalunya Cristiana.

En el seu missatge, que es pot llegir íntegre a la portada del número 2.000, el papa Francesc encoratja Catalunya Cristiana a continuar «treballant amb esperit de comunió eclesial i la il·lusió de contribuir cada vegada més a la difusió de l’alegria de l’Evangeli, única missió de l’Església».

El número 2.000 compta amb un tiratge extraordinari de 40.000 exemplars i té com a lema «2.000 setmanes amb tu». A banda de la felicitació del papa Francesc, s’hi publica una entrevista en exclusiva feta pel director, Jaume Aymar, al cardenal Pietro Parolin, secretari d’Estat de la Santa Seu.

Al llarg de l’entrevista, Parolin aborda moltes qüestions d’interès, com la feina diplomàtica de la Santa Seu, la crisi de Veneçuela o de Jerusalem; la reforma de la Cúria i altres reptes de l’Església. Pel que fa a Catalunya, afirma: «Com és sabut, la Santa Seu, en estreta relació amb l’Episcopat, segueix amb atenció els esdeveniments a Catalunya, i en particular el futur de l’escenari que s’ha dibuixat després de les eleccions al Parlament autonòmic del 21 de desembre passat. Correspon a les parts involucrades analitzar aquesta situació de desencontre polític, duent a terme una reflexió amb honestedat i sinceritat. El que fa l’Església és animar les parts perquè continuïn parlant i escoltant-se.»

El diumenge 28 de gener missa presidida pel cardenal Omella

El 21 de gener, festa de Sant Fructuós i els seus diaques, Catalunya Cristiana arriba a la fita històrica del número 2.000. Es tracta d’una de les efemèrides més rellevants en la història de gairebé quaranta anys d’aquest setmanari fundat, l’any 1979, per mossèn Joan E. Jarque i mossèn Francesc Malgosa. De fet, és l’únic setmanari religiós que es publica a Catalunya. «Un setmanari, a més, que va comptar amb la col·laboració des de primera hora de mossèn Joan Carrera, després bisbe», recorda l’actual director, Mn. Jaume Aymar.

Per celebrar l’efemèride, el cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona i president del patronat de la Fundació Catalunya Cristiana, presidirà una missa a la catedral de Barcelona. Serà el diumenge 28 de gener a les 19 h. D’altra banda, segons explica Aymar, «la sortida del número 2.000 és també una ocasió per anar introduint millores en els continguts, el disseny i l’edició del setmanari».

«Creiem que el setmanari ha contribuït i contribueix a donar a conèixer la realitat de l’Església universal i les Esglésies locals que fan camí a Catalunya, a Andorra, les Balears i la resta d’Espanya, i a tots els indrets on hi ha missioners de parla catalana», manifesta Mn. Jaume Aymar. I prossegueix: «Divulguem la vida de parròquies, comunitats i moviments, amb una peculiar atenció a les situacions de vulnerabilitat i a les respostes que l’Església hi dona.» Des de la seva fundació, Catalunya Cristiana ha comptat amb doble edició, en català i castellà. «Creiem que aquest esforç —afegeix Aymar— ha estat enriquidor per a totes dues llengües.»

Més actualitat

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció

CULTURA

TEATRE

Sergi López: "El teatre apolític és el més fatxa que hi ha"

L'actor Sergi López als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'actor Sergi López fa al programa 'La Caravana' un al·legat a favor de la cultura i de la societat que es mulla. "El que fem no pot ser inofensiu"

19 juny 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

política

L'economista Josep Reyner: "La proposta de finançament singular per Catalunya és viable"

imatge de recurs

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la comissió d'economia catalana del Col·legi d’Economistes creu que el model actual de finançament "fa aigües" 

18 juny 2024

Redacció