En directe

Estel Migdia

SOCIETAT

El papa Francesc ja és el líder mundial de major impacte a Internet i a les xarxes socials

El papa Francesc ha esdevingut a les xarxes socials tot un fenomen mediàtic. Quan encara no fa un any de la seva elecció com a…

26 febrer 2014

Redacció

Comparteix

El papa Francesc ha esdevingut a les xarxes socials tot un fenomen mediàtic. Quan encara no fa un any de la seva elecció com a Successor de Pere, ja és líder mundial de major impacte a internet i a les xarxes socials. Aquesta és la conclusió de l'estudi Internet estima el Papa, que el portal Aleteia acaba de presentar al Mobile World Congress de Barcelona.

L'acte ha comptat amb la presència destacada del cardenal Lluís Martínez Sistach, arquebisbe de Barcelona i pioner en l'ús pastoral de les noves tecnologies. "Aquest estudi posa de manifest, a través del gran seguiment del papa Francesc, el potencial del missatge social i ètic a la xarxa -ha afirmat el purpurat-. Hem passat del púlpit al fòrum obert, de la informació unidireccional a la transversalitat, del missatge reduït a la diòcesi, a l'espai ampli que ocupa el fòrum digital."

L'estudi realitzat per l'empresa 3rd Place, especialitzada en web listening, compara l'impacte del papa Francesc amb altres grans líders mundials, com ara Barak Obama, Vladimir Putin o Angela Merkel. Bergoglio supera tots els líders mundials en cerques a Google i en mencions. Francesc encapçala les cerques globals a Google amb més d'1,7 milions de registres i pel que fa a les mencions en línia arriba als 49 milions, 10 milions més que Barak Obama. El 85% de la seva presència a la xarxa procedeix de comentaris abocats sobre la seva figura i paraules a la xarxa, vinculades a temes tan diversos com política, economia, pau o ètica. A més, l'impacte del missatge del Papa no entén de fronteres i abraça un públic global, més enllà de la procedència i llengua d'origen de Bergoglio.

"La força del papa Francesc a internet i el fet de convertir-se en un fenomen únic a la xarxa no prové de les magnituds globals de la seva presència, tot i ser molt altes, sinó de la repercussió que generen les seves paraules a la xarxa i de l'alt nivell d'engatjament amb els seus seguidors, molt superior al de qualsevol altre líder mundial", ha explicat Jesús Colina, president i director editorial d'Aleteia.org. Un bon exemple d'això és la presència del papa a Twitter, on compta ja amb més de 12 milions de seguidors. No es poden comparar amb els 41 de Barak Obama, però el nivell d'interacció que susciten les paraules del Papa és quatre vegades més alt. Cada tuit de Francesc genera una mitjana de més de 6.637 retuits.

En l'apartat de possibles millores, l'estudi apunta cap a una més gran presència del Papa a la xarxa de Facebook i la necessitat d'una gestió més acurada de la interacció amb els internautes.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció