En directe

Missa amb motiu de la solemnitat de la Immaculada Concepció

BISBATS

El papa Francesc nomena Francesc Conesa nou bisbe de Solsona, diòcesi vacant des de la renúncia de Xavier Novell

La data de l'inici del ministeri episcopal al bisbat de Solsona serà el dissabte 12 de març a les 11h.

3 gener 2022

Comparteix

Francesc Conesa és el nou bisbe de Solsona, tal i com ho ha comunicat la Nunciatura Apostòlica a Espanya i Andorra. En la salutació als fidels de Solsona, Francesc Conesa ha expressat el seu desig de "caminar amb tothom, adaptant el pas, per poder viure el goig de caminar junts, sinodalment", i situa entre els principals reptes "culminar la fase diocesana del Sínode dels bisbes i escoltar allò que l’Esperit diu a l’Església de Solsona, perquè la comunió sigui real, la participació dels fidels efectiva i la missió compartida".

Conesa, de 60 anys i bisbe de Menorca des del 2016, va néixer a Elx el 25 d'agost del 1961. El seu ministeri sacerdotal l'ha desenvolupat a la diòcesi d'Oriola-Alacant, fins que el papa Francesc el va nomenar, ara fa cinc anys i mig, bisbe de Menorca. A la Conferència Episcopal Espanyola, Francesc Conesa és membre de la Comissió Episcopal de Doctrina de la Fe.

El nou bisbe electe de Solsona reconeix que ha viscut "amb dolor i desconcert l’etapa final del ministeri episcopal" del seu predecessor, Xavier Novell, alhora que invita a donar gràcies a Déu per totes les coses bones que va fer i a pregar perquè l’il·lumini en la seva nova etapa". Igualment, Francesc Conesa recorda que "és just agrair també la tasca realitzada per l’administrador apostòlic que va nomenar el Sant Pare, Romà Casanova". Francesc Conesa assegura que es presenta "davant vostre en actitud de servei", i recorda el seu lema episcopal, "Servidor de la vostra alegria" (en llatí, ‘Adiutor gaudi vestri’), una frase del capítol primer de la segona carta de Sant Pau als Cristians de Corint.

Francesc Conesa, nomenat nou bisbe de Solsona

La diòcesi de Solsona, vacant des del 23 d'agost

La diòcesi de Solsona va quedar vacant el 23 d'agost passat, arran de la renúncia que Xavier Novell havia presentat per raons personals, d'acord amb el cànon 401-2 del Codi de Dret Canònic. En aquell moment, el Sant Pare va nomenar Romà Casanova, bisbe de Vic, administrador apostòlic de Solsona durant la seu vacant. Això seguirà així fins a la presa de possessió del nou titular de Solsona. La data d'inici del ministeri episcopal serà el dissabte 12 de març a les 11 h.

Avui, dilluns 3 de gener, en una compareixença al Bisbat de Solsona, l’encara administrador Romà Casanova, bisbe de Vic, s’ha mostrat molt content i agraït al pontífex perquè, segons les seves paraules, "el Papa ha tingut present la diòcesi de Solsona en el seu zel d’apòstol i no només en les seves pregàries". Així s’ha referit a la situació d’aquesta Església diocesana després de la inesperada renúncia de Xavier Novell l’agost passat.

El nomenament arriba només una setmana abans que els bisbes catalans comencin la visita 'ad limina', que faran juntament amb els bisbes valencians i de les Balears del 10 al 15 de gener. El nomenament del nou bisbe de Solsona se suma al del nou bisbe titular de Terrassa, Salvador Cristau, que es va anunciar el 3 de desembre.

Declaracions de Francesc Conesa en exclusiva a Ràdio Estel, moments després del seu nomenament com a bisbe de Solsona

0:00 / 0:00

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció