En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

El papa Francesc rebrà a l’Arxiconfraria de la Cinta de Tortosa al Vaticà

Aquest divendres 12 d’abril, la Reial Arxiconfraria de Nostra Senyora de la Cinta de Tortosa serà rebuda al Vaticà pel papa Francesc. En una entrevista…

11 abril 2019

Comparteix
Aquest divendres 12 d’abril, la Reial Arxiconfraria de Nostra Senyora de la Cinta de Tortosa serà rebuda al Vaticà pel papa Francesc. En una entrevista al programa A Primera Hora de Ràdio Estel, el responsable del viatge a Roma i membre de l’arxiconfraria, Luis Javier Muñoz, ha explicat que divendres traslladaran a Francesc “l’alegria de ser membres de l’Església catòlica i de formar part de l’Arxiconfraria de Nostra Senyora de la Cinta”.
L’expedició que viatjarà a veure al Papa estarà formada per prop d’un centenar de persones encapçalada pel Primer Majordom, Josep Maria Utgés, i presidida pel bisbe de la diòcesi, Enrique Benavent i l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé. Entre els actes d’aquesta visita, aquest divendres se celebrarà una missa al Vaticà presidida pel bisbe de Tortosa.  
L’entitat compleix aquest any els 400 anys de la seva fundació. Coincidint amb aquesta efemèride, Francesc va atorgar l’Any Jubilar a la Diòcesi de Tortosa i la Generalitat de Catalunya, la Creu de Sant Jordi. La Reial Arxiconfraria de Nostra Senyora de la Cinta de Tortosa és una associació pública de fidels constituïda a l’empara del Codi de Dret Canònic, i que té com a propòsits el manteniment i impuls del culte de la Mare de Déu de la Cinta. Una entitat, segons Luis Javier Muñoz, “oberta a tothom”. D’altra banda, Muñoz ha assegurat que “l’entitat ha col·laborat perquè a Tortosa la Mare de Déu de la Cinta es converteixi en un senyal d’identitat de la ciutat amb independència de la religió”.
Aquest dimecres al programa A Primera Hora també ha parlat el jurista i professor de l’ISCREB, Eulogi Broto, sobre l’actualitat en clau política. També hi hagut una nova edició de Remeis de Frare, amb fra Valentí Serra, i el politòleg Xavier Torrens ha repassat el resultat de les eleccions a Israel. 
Pots tornar a escoltar el programa AQUÍ

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció