En directe

Fórmula Estel

VATICÀ

El papa Francesc rep Aung San Suu Kyi

El papa Francesc ha rebut la líder de l´oposició birmana Aung San Suu Kyi, en una trobada que el portaveu vaticà, Federico Lombardi, ha qualificat…

28 octubre 2013

AsiaNews

Comparteix

El papa Francesc ha rebut la líder de l´oposició birmana Aung San Suu Kyi, en una trobada que el portaveu vaticà, Federico Lombardi, ha qualificat de ´´cordialíssima i de gran sintonia´´ i la Nobel de la Pau.

La mateixa Suu Kyi, líder de la Lliga Nacional per la Democràcia, ha afirmat que el Bisbe de Roma ´´m´ha dit que les emocions com l´odi i la por disminueixen la vida i el valor de les persones´´. En aquest sentit, ´´hem de valorar l´amor i la comprensió per millorar la vida dels pobles´´.

La trobada entre el Pontífex i Suu Kyi també ha estat motiu d´alegria per als catòlics birmans. Així ho ha afirmat l´arquebisbe de Yangun, Mons. Charles Bo, segons el qual la líder pot tenir ´´un rol de primer pla en el context del diàleg interreligiós´´ i ´´disminuir les violències entre budistes i musulmans a Myanmar´´.

El bisbe Bo també ha assegurat que la trobada ha estat per als dos ´´font d´entusiasme i d´estímul´´. El prelat ha recordat la profunda ´´humanitat´ del Papa argentí, element de ´´força i de guia per a la líder de la Lliga Nacional per la Democràcia´´.

Segons l´arquebisbe de Yangun, els catòlics birmans, sacerdots, religiosos i laics, tenen una gran estimació per Suu Kyi i li donen tot el suport. I afegeix: ´´Després d´haver travessat un túnel fosc i llarg de 50 anys de repressions violentes, ara ha sorgit per a ella un nou matí i ella és l´única persona creïble avui i una gran guia per al país.´´

Aung San Suu Kyi ha arribat per primer cop a Itàlia, en el context d´una gira europea, durant la qual ha recollit a Estrasburg el Premi Sájarov, que li va ser concedit fa 23 anys.

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció