En directe

Vespres

VATICÀ

El papa Francesc rep Aung San Suu Kyi

El papa Francesc ha rebut la líder de l´oposició birmana Aung San Suu Kyi, en una trobada que el portaveu vaticà, Federico Lombardi, ha qualificat…

28 octubre 2013

AsiaNews

Comparteix

El papa Francesc ha rebut la líder de l´oposició birmana Aung San Suu Kyi, en una trobada que el portaveu vaticà, Federico Lombardi, ha qualificat de ´´cordialíssima i de gran sintonia´´ i la Nobel de la Pau.

La mateixa Suu Kyi, líder de la Lliga Nacional per la Democràcia, ha afirmat que el Bisbe de Roma ´´m´ha dit que les emocions com l´odi i la por disminueixen la vida i el valor de les persones´´. En aquest sentit, ´´hem de valorar l´amor i la comprensió per millorar la vida dels pobles´´.

La trobada entre el Pontífex i Suu Kyi també ha estat motiu d´alegria per als catòlics birmans. Així ho ha afirmat l´arquebisbe de Yangun, Mons. Charles Bo, segons el qual la líder pot tenir ´´un rol de primer pla en el context del diàleg interreligiós´´ i ´´disminuir les violències entre budistes i musulmans a Myanmar´´.

El bisbe Bo també ha assegurat que la trobada ha estat per als dos ´´font d´entusiasme i d´estímul´´. El prelat ha recordat la profunda ´´humanitat´ del Papa argentí, element de ´´força i de guia per a la líder de la Lliga Nacional per la Democràcia´´.

Segons l´arquebisbe de Yangun, els catòlics birmans, sacerdots, religiosos i laics, tenen una gran estimació per Suu Kyi i li donen tot el suport. I afegeix: ´´Després d´haver travessat un túnel fosc i llarg de 50 anys de repressions violentes, ara ha sorgit per a ella un nou matí i ella és l´única persona creïble avui i una gran guia per al país.´´

Aung San Suu Kyi ha arribat per primer cop a Itàlia, en el context d´una gira europea, durant la qual ha recollit a Estrasburg el Premi Sájarov, que li va ser concedit fa 23 anys.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció