En directe

Cocodril Club

ESGLÉSIA CATALUNYA

El papa Francesc s’interessa pel Concurs Bíblic i l’impulsa per tot el món

Segons ha informat Míriam Díez, directora del’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura, a través d’unarticle publicat al portal Aleteia.org, el Concurs Bíblic, que va…

5 febrer 2019

Redacció

Comparteix

Segons ha informat Míriam Díez, directora del’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura, a través d’unarticle publicat al portal Aleteia.org, el Concurs Bíblic, que va començar el1986 a Terrassa, és actualment una de les iniciatives de referència per a lesescoles cristianes de les comunitats d’Espanya. I és que des de fa més d’unadècada, cada any més de 60.000 joves participen activament en aquest concurs,amb la intenció de conèixer la Paraula de Déu. Aquestes xifres, que fins arahan estat delimitades geogràficament a l’Estat espanyol, fan un total acumulatde més d’un milió i mig de participants en deu anys.

Com explica Míriam Díez, aquest poder de convocatòria haa fet que fins i tot el papa Francesc s’interessés per la iniciativa, i ara lavulgui traslladar a més països: “La seva força ha aconseguit que el Papa s’hagiinteressat per aquesta idea i ha demanat als seus impulsors que ajudin a fer-lacréixer a altres llocs del món.” D’aquesta manera, com exposa la mateixadirectora de l’Observatori Blanquerna, s’aconseguirà “motivar més nens i nenesperquè interactuïn amb una frase-tema de la Bíblia cada any, a través d’untreball personal en format concurs”. Mostra d’aquest interès del Papa pel concurs, el que vacomençar com un concurs d’àmbit català, s’expandirà properament en una primeraetapa pel continent americà.

34a edició del Concurs Bíblic a Catalunya

A Catalunya, on es va crear el concurs de la mà de laFederació de Cristians de Catalunya, el Concurs Bíblic arriba aquest any a laseva 34a edició, i repartirà més de 300 premis entre els participants, que esdividiran per nivells d’edat i diverses modalitats, com per exemple redacció,pintura, o dibuix, entre d’altres.

El lema per a aquesta edició és la cita bíblica “Notinguis por, estic amb tu”, del profeta Isaïes (Is 43,5), i els treballs espodran presentar fins al 15 de febrer. Les inscripcions es poden realitzar através dels mateixos centres escolars, que cada curs ajuden els organitzadorsdel concurs en el seu objectiu: apropar la Bíblia a les noves generacions.

 

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció