En directe

Fórmula Estel

ACTUALITAT

RELIGIÓ

El Papa i la Santa Seu avalen l'estratègia de lluita contra els abusos sexuals de l'Església a Espanya

El Papa Francesc i la Santa Seu han avalat l'estratègia de les diòcesis espanyoles en la seva lluita contra els casos d'abusos sexuals

14 gener 2022

Redacció

Comparteix
Cardenal Joan Josep Omella a La Sagrada Família

El Papa Francesc i la Santa Seu han avalat l'estratègia de les diòcesis espanyoles en la seva lluita contra els casos d'abusos sexuals. El president de la Conferència Episcopal i arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, ha avançat això just després de la trobada amb el Sant Pare que posava fi a la visita ad limina que els bisbes de Catalunya, València i Balears han realitzat al Vaticà.

El Papa i la Santa Seu, ha explicat Omella, els han instat a seguir tant amb la investigació com en l'atenció dels casos a un nivell de proximitat, territorial a cada diòcesi, sense que s'hagi de centralitzar com s'ha fet a altres països. També ha assegurat que s'investigaran tots els casos. En declaracions a Ràdio Estel, el cardenal ha detallat com el Sant Pare els ha encoratjat a continuar treballant com fins ara.

Sobre una possible visita a Espanya, el Papa no els ha concretat si aquest viatge es podrà dur a terme, tot i que els ha manifestat que té molt d'interès a fer-la possible.

Els bisbes de les diòcesis catalanes i de la província eclesiàstica de València han assistit a Roma amb motiu de la visita ad limina Apostolorum. La visita ad limina és un pelegrinatge dels bisbes a les tombes de Sant Pere i Sant Pau. A més, també s'informa sobre la situació de l'església de cada diòcesi i s'estableixen vincles entre els bisbes.

Entrevista al Cardenal Joan Josep Omella

0:00 / 0:00

Més actualitat

Prop de la meitat dels autònoms a Catalunya no tenen una protecció adient davant el sistema de cotització

Els autònoms tenen dificultats per arribar a fin de mes

L'Organització d’Autònoms de Catalunya demana que es revisin els trams perquè siguin més justos i puntualitza que cal diferenciar ingressos bruts de resultats nets.

21 gener 2022

Redacció

L'Ajuntament de Barcelona lamenta que la legislació i els controls actuals impedeixen introduir condicions ètiques a l'hora de construir habitatge social

El gerent d'Habitatge del consistori, Javier Burón, assenyala que és la CNMV la que hauria d'establir mesures més restrictives.

20 gener 2022

Redacció

L'Ajuntament de Barcelona i l'AMB faran pisos amb empreses lligades a embargaments bancaris a Espanya i finançament d'assentaments a la Cisjordània ocupada

Habitatge Metrópolis Barcelona

4.500 habitatges de lloguer social que l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona volen construir es realitzaran amb una unió d’empreses on participa, entre d’altres, un fons d’inversió que ha finançat els assentaments d’extremistes jueus a Cisjordània. Aquesta unió d’empreses, on també participa una entitat vinculada al Banco Santander, va adquirir en el seu moment milers de pisos embargats per bancs.

20 gener 2022

Redacció