En directe

Cocodril Club

PAPA FRANCESC

El Papa invita a "acompanyar des de la compassió el qui pateix"

El Papa prega pels qui pateixen. En el vídeo que s’ha fet públic aquest dijous amb la seva intenció del mes de juny, Francesc presenta…

4 juny 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa prega pels qui pateixen. En el vídeo que s’ha fet públic aquest dijous amb la seva intenció del mes de juny, Francesc presenta la proximitat amb aquestes persones necessitades com una missió de compassió pel món. "Moltes persones pateixen per les greus dificultats que pateixen, i nosaltres podem ajudar-les acompanyant-les per un camí ple de compassió que transforma la vida de les persones i les acosta al cor de Crist, el qui acull tothom en la revolució de la tendresa", diu el pontífex. Igualment invita els creients a "pregar perquè els qui pateixen trobin camins de vida deixant-se tocar pel cor de Jesús". En el comunicat de premsa que acompanya la divulgació de la intenció de pregària, la Xarxa Mundial de Pregària del Papa subratlla que el Sant Pare "no oblida els qui passen tota mena de dificultats", mentre la pandèmia segueix present en moltes zones de món. A més, l’entitat recorda la llarga història de la devoció al Cor de Jesús, especialment important al juny.

Es pot escoltar AQUÍ l'última edició de DIARI DEL PAPA

D'altra banda, els metges estrangers a Itàlia  han donat les gràcies al Papa per l’estima i la proximitat que els ha mostrat durant tot aquest temps de crisi del coronavirus. Foad Aodi, president de l’Associació de Metges d’Origen Estranger a Itàlia, ha destacat el fet que Francesc ha recordat sempre tot el sector sanitari sense cap distinació de nacionalitat, categoria professional o condició social. "Nosaltres, com a Unió Mèdica Euromediterrània i com a Associació de Metges d’Origen Estranger a Itàlia, diem que el Papa Francesc és valorat per tot el món sanitari, no només a Itàlia", ha explicat.
En la mateixa línia, Foad Aodi ha revelat que ha rebut "centenars de missatges d’estima de tot el món àrab, de Terra Santa i dels països del Golf, valoracions i comentaris que sempre van en el sentit d’una identitat molt forta del Papa Francesc a nivell mundial i com a promotor del diàleg i la solidaritat". Dins aquest reconeixement mutu, els metges, els infermers i infermeres i el personal tècnic i sanitari auxiliar en servei a la sanitat italiana podran acedir gratuïtament durant una setmana als Museus Vaticans i al complex de la Vila Pontifícia de Castel Gandolfo.
Un altre agraïment: el dels bisbes dels Estats Units

Els bisbes dels Estats Units han agraït al Papa les seves paraules de consol, sobretot les expressades públicament aquest dimecres passat durant l’audiència general. A més, el Sant Pare va animar ahir mateix José Gómez, arquebisbe de Los Angeles i president de la Conferència Episcopal dels Estats Units, davant el cas de George Floyd i l'onada de protestes i aldarulls que van venir després. Concretament el pontífex va telefonar al prelat per animar-lo i expressar-li tota la seva solidaritat i proximitat pastoral. L’arquebisbe Gómez ha mostrat la seva esperança que tots els prelats nord-americans treguin consol i força de les paraules d’encoratjament del bisbe de Roma. Recordem que el Papa deia ahir, al final de l’audiència general, que “no es pot tolerar el racisme o l’exclusió”, alhora que rebutjava la violència als carrers, i la qualificava “d’autodestructiva i autolesiva”.


Torna a obrir el servei per a famílies necessitades amb nens

El Dispensari Pediàtric de Santa Marta, al Vaticà, ha tornat a obrir les seves portes. Després de més de dos mesos i mig de tancament a causa de l'emergència sanitària, es reprèn l'atenció mèdica en suport de les famílies necessitades. Sempre amb totes les precaucions necessàries, tornen a oferir-se des d’ahir els serveis dirigits en particular als nens i les dones embarassades. Els responsables d’aquest Dispensari Pediàtric del Vaticà insisteixen que, "en uns dies, tot tornarà a ser gairebé com abans", alhora que subratllen la importància dels serveis oferts a les famílies necessitades, especialment en aquesta fase de convivència amb el virus. La voluntària Valentina Giacometti ha explicat que "el Dispensari ha d'oferir necessàriament un senyal de presència", perquè sempre es troba “a prop dels qui experimenten actualment les dificultats econòmiques i socials més grans".

Mares de tot el món s’acosten de manera regular a aquesta institució, que forma part de les activitats de l’Almoïneria Apostòlica. Els últims mesos, només s'ha pogut donar assistència per telèfon i, a partir d’ara, s'ha de regular l'accés per evitar les concentracions massives. En particular, l'organització es basa en les trucades telefòniques per concertar cites, per evitar que totes les persones arribin en el mateix moment. Els treballadors i voluntaris del centre asseguren que, tot i que no sigui possible el contacte físic, la proximitat i l’afecte hi són igualment amb la mirada i l’acollida.

A més, el servei "Un bressol per a tu" continua en els ambients de la planta baixa per acompanyar les dones embarassades fins a la sala de parts. Igualment es presta especial atenció a les persones que no tenen la targeta del Servei Sanitari Nacional. Valentina Giacometti ha dit, a més, que "l'especificitat del Dispensari es troba en el fet de proporcionar assistència mèdica especialment als qui no la tenen areu del territori italià". Molt sovint les famílies arriben gràcies pel boca-orella i en el marc de la xarxa de les parròquies. Però per a una primera entrevista i una cita, programada, es pot entrr en el web del Dispensari Santa Marta.

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció