En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa invita els creients a "deixar-se provocar per Jesús"

El Papa ha recordat aquest dilluns que “Déu ens demana que siguem constructors d'unitat”. En l’homilia de la Missa que ha presidit a la Basílica…

29 juny 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha recordat aquest dilluns que “Déu ens demana que siguem constructors d'unitat”. En l’homilia de la Missa que ha presidit a la Basílica vaticana amb motiu de la solemnitat de Sant Pere i Sant Pau, Francesc ha invitat els creients a “deixar-se provocar per Jesús i a tenir el valor de respondre-li afirmativament". Abans de començar aquesta concelebració, amb 10 cardenals, el pontífex ha beneït els pal·lis que seran imposats al degà del Col·legi cardenalici i als 54 arquebisbes metropolitans nomenats aquest últim any. El pal·li és un ornament de llana que es col·loca en forma de medalla per simbolitzar la comunió dels pastors de les grans diòcesis del món amb la seu de Pere. Davant d’unes 90 persones, distanciades oportunament segons les noves normes vigents, el Sant Pare ha basat l’homilia en dues paraules clau, que són “unitat i profecia".
Després de recordar que “Pere era un pescador que passava els seus dies entre rems i xarxes i Pau, un fariseu culte que ensenyava a les sinagogues", el bisbe de Roma ha reivindicat el do d’anunciar el Déu encarnat. "Avui tenim necessitat d'una profecia veritable, no pas de paraules buides que prometen allò impossible, sinó de donar testimoni i demostrar que l’evangeli és possible. No necessitem ser rics, sinó estimar els pobres, no pas guanyar per a nosaltres, sinó desgastar-nos pels altres, no pas el consens del món, que és estar bé amb tothom, perquè estar bé amb Déu i amb el dimoni no és profecia", ha assegurat.
Francesc ha subratlalt també que la unitat té un referent en l’apòstol Pere, que congrega tots els creients en Jesucrist. Ha recordat que, "de la mateixa manera que el Senyor va transformar Simó en Pere, així ens crida, a cadascú de nosaltres, per fer-nos pedres vives amb les quals es pugui construir una Església i una humanitat renovades". En aquesta línia, ha comentat que "sempre hi ha qui destrueix la unitat i anul·la la profecia, però el Senyor creu en nosaltres i ens demana si volem ser profetes del seu cel sobre la terra".El Papa ha destacat, a més, que "la familiaritat que unia dues persones tan diferents com Pere i Pau no provenia d'inclinacions naturals, sinó del Senyor”. Igualment ha animat els creients a vetllar per la unitat amb la pregària

El "regal de trobar-se tots resant" allà on Pere va morir màrtir
I en la pregària de l’Àngelus a la plaça de Sant Pere, el Papa ha dit als presents que és un "regal trobar-se tots resant aquí, a prop del lloc on Pere va morir com a màrtir i està enterrat", i ha recordat tots els qui van donar la seva vida per Crist en aquest mateix lloc, "els nombrosos màrtirs que van ser decapitats, cremats vius i assassinats especialment en el temps de l’emperador Neró, precisament en aquesta terra ensangonada pels nostres germans cristians". El Sant Pare ha conclòs que només el Senyor “pot donar-nos la gràcia més gran, la de donar la vida”.
Es pot escoltar AQUÍ (minut 22') l'última edició de DIARI DEL PAPA

Més actualitat

El nou model de residències encarirà a Catalunya el preu de les places uns 250 euros mensuals

L'escena d'una residència de gent gran a Catalunya

Segons Cinta Pascual, presidenta de les patronals de residències ACRA i CEAPs, "no hi ha prou espais per garantir que les unitats de convivència siguin de 15 persones"

1 juliol 2022

Redacció

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció