En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa invita els creients a "deixar-se provocar per Jesús"

El Papa ha recordat aquest dilluns que “Déu ens demana que siguem constructors d'unitat”. En l’homilia de la Missa que ha presidit a la Basílica…

29 juny 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha recordat aquest dilluns que “Déu ens demana que siguem constructors d'unitat”. En l’homilia de la Missa que ha presidit a la Basílica vaticana amb motiu de la solemnitat de Sant Pere i Sant Pau, Francesc ha invitat els creients a “deixar-se provocar per Jesús i a tenir el valor de respondre-li afirmativament". Abans de començar aquesta concelebració, amb 10 cardenals, el pontífex ha beneït els pal·lis que seran imposats al degà del Col·legi cardenalici i als 54 arquebisbes metropolitans nomenats aquest últim any. El pal·li és un ornament de llana que es col·loca en forma de medalla per simbolitzar la comunió dels pastors de les grans diòcesis del món amb la seu de Pere. Davant d’unes 90 persones, distanciades oportunament segons les noves normes vigents, el Sant Pare ha basat l’homilia en dues paraules clau, que són “unitat i profecia".
Després de recordar que “Pere era un pescador que passava els seus dies entre rems i xarxes i Pau, un fariseu culte que ensenyava a les sinagogues", el bisbe de Roma ha reivindicat el do d’anunciar el Déu encarnat. "Avui tenim necessitat d'una profecia veritable, no pas de paraules buides que prometen allò impossible, sinó de donar testimoni i demostrar que l’evangeli és possible. No necessitem ser rics, sinó estimar els pobres, no pas guanyar per a nosaltres, sinó desgastar-nos pels altres, no pas el consens del món, que és estar bé amb tothom, perquè estar bé amb Déu i amb el dimoni no és profecia", ha assegurat.
Francesc ha subratlalt també que la unitat té un referent en l’apòstol Pere, que congrega tots els creients en Jesucrist. Ha recordat que, "de la mateixa manera que el Senyor va transformar Simó en Pere, així ens crida, a cadascú de nosaltres, per fer-nos pedres vives amb les quals es pugui construir una Església i una humanitat renovades". En aquesta línia, ha comentat que "sempre hi ha qui destrueix la unitat i anul·la la profecia, però el Senyor creu en nosaltres i ens demana si volem ser profetes del seu cel sobre la terra".El Papa ha destacat, a més, que "la familiaritat que unia dues persones tan diferents com Pere i Pau no provenia d'inclinacions naturals, sinó del Senyor”. Igualment ha animat els creients a vetllar per la unitat amb la pregària

El "regal de trobar-se tots resant" allà on Pere va morir màrtir
I en la pregària de l’Àngelus a la plaça de Sant Pere, el Papa ha dit als presents que és un "regal trobar-se tots resant aquí, a prop del lloc on Pere va morir com a màrtir i està enterrat", i ha recordat tots els qui van donar la seva vida per Crist en aquest mateix lloc, "els nombrosos màrtirs que van ser decapitats, cremats vius i assassinats especialment en el temps de l’emperador Neró, precisament en aquesta terra ensangonada pels nostres germans cristians". El Sant Pare ha conclòs que només el Senyor “pot donar-nos la gràcia més gran, la de donar la vida”.
Es pot escoltar AQUÍ (minut 22') l'última edició de DIARI DEL PAPA

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció