En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa lamenta que "sovint en l´Església es busqui poder, diners i vanitat" quan "el camí de Jesús és el servei"

El Papa ha dit aquest dimarts que “el camí que indica Jesús és el del servei, encara que sovint en l´Església es busca poder, diners…

17 maig 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha dit aquest dimarts que “el camí que indica Jesús és el del servei, encara que sovint en l´Església es busca poder, diners i vanitat”. En l´homilia de la Missa a la Casa de Santa Marta, Francesc ha recordat que “els cristians han de vèncer les temptacions mundanes, que divideixen l´Església", i ha alertat contra "els trepadors, temptats de destruir algú, per tal d´escalar posicions de poder". Ha recordat que “Jesús ensenya als seus deixebles el camí del servei, però ells es pregunten qui serà el més gran entre ells”. El Papa ha reflexionat a partir de l'Evangeli del dia, sobre les temptacions mundanes que encara avui arruïnen el testimoni de l´Església. Igualment el bisbe de Roma ha comentat que Jesús "parla un llenguatge d'humiliació, de mort i de redempció".
El Sant Pare, en la mateixa línia, ha recordat que «en el camí que Jesús ens indica per anar endavant, el servei és la regla, ja que el més gran és el qui serveix, el qui és més i està al servei dels altres, no pas el qui es vanagloria o busca poder, diners, vanitat i orgull». Francesc també ha comentat la primera lectura del dia, de la Carta de Sant Jaume, en què es posa en guàrdia contra les passions pel poder, l´enveja i la gelosia que destrueixen l'altre. El Papa ha recordat que "no hi ha d’haver mai xafarderies que enfanguen l´altre per tal de manar", i que "aquest és el missatge per a l´Església també avui"
El Sant Pare ha assegurat que hi ha «dues formes de parlar», ja que "Jesús ensenya el servei i els deixebles discuteixen sobre qui serà el més gran entre ells. mentre Jesús ensenya que el camí a la vida cristiana és el servei i la humilitat". Com a conclusió, ha afirmat que “l'esperit mundà és enemic de Déu i divideix l'Església”. També ha lamentat que «tots estem temptats per aquestes coses, per destruir a l'altre i escalar, una temptació mundana que divideix i destrueix l´Església». Francesc ha destacat, a més, que quan els grans sants deien que se sentien pecadors, és perquè havien comprès aquest esperit del món, que estava dins d'ells alhora que tenien moltíssimes temptacions mundanes.
Trobada del Pontifici Consell Justícia i Pau sobre la SIDA
D´altra banda, el Consell Pontifici Justícia i Pau està desenvolupant al Vaticà una iniciativa a favor dels nens i nenes afectats pel virus de la SIDA. Es tracta de la segona trobada dels directors de les Indústries Farmacèutiques per millorar l’accés al diagnòstic precoç i als tractaments per als infants afectats pel Virus d´Immunodeficiència Humana (VIH). La reunió es fa a la Casina Pius IV, seu de la Pontifícia Acadèmia de les Ciències, i dóna continuïtat a l’encontre realitzat per Càritas Internationalis a l’abril passat. És, a més, preludi del que es farà a Nova York del 8 al 10 de juny, organitzat pel Programa de les Nacions Unides per a la Lluita contra la SIDA UNIAIDS.
I el Papa ha enviat un telegrama de condol a Angelo Sodano, degà del Col•legi Cardenalici, amb motiu de la mort als 90 anys del cardenal Giovanni Coppa, fill de la diòcesi italiana d'Alba. Francesc, molt emocionat per aquesta desaparició, expressa la seva sincera admiració i estima per una persona que ha definit com un gran "home d'Església que va viure amb fidelitat el seu llarg i fecund sacerdoci i episcopat al servei de l'Evangeli i de la Santa Seu". També recorda amb gratitud l'obra del purpurat com a col•laborador ocasional de sis Papes que li van confiar tasques importants i delicades.
El Sant Pare recorda que Giovanni Coppa va ser nomenat inicialment per a la Cancelleria Apostòlica i va desenvolupar després la seva missió en la Secretaria d´Estat. A més, va col•laborar en qualitat de llatinista en els treballs del Concili Vaticà II, com a assessor en la Secretaria d'Estat i posteriorment com a delegat a les representacions pontifícies. A més, va estar destinat com a representant pontifici a la nunciatura apostòlica de Praga, i es va comprometre "de manera intensa i fructífera en el bé espiritual de la República Txeca".
Finalment destaquem que s'està fent, des d'aquest dilluns a Tortona (Itàlia) el 14è capítol general de la Congregació de Don Orione. Els Pares Orionistes van començar la reunió amb una Eucaristia al costat del cos del fundador en el dia de la seva festa litúrgica. Flavio Peloso, superior general de l´Orde, ha destacat que el lema, “servidors del Crist dels pobres”, sintetitza els carismes de tots els estats de vida orionistes. Flavio Peloso ha assegurat també que són precisament les obres de Caritat les que parlen de l’Església enmig del món.
Es pot escoltar AQUÍ l´edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimarts 17 de maig.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Quim Llisorgas: "Finalment, tots arribarem a tenir una discapacitat"

L'actor Quim Llisorgas a Ràdio Estel

Quim Llisorgas, conegut pel seu paper d'Hèctor a la sèrie 'Com si fos ahir' de 3Cat, explica a 'La Caravana' com ha aconseguit ser actor amb la síndrome de Joubert

12 abril 2024

Redacció

ABUSOS SEXUALS

La nova executiva de la Conferència Episcopal inicia els contactes amb les associacions de víctimes d’abusos 

abusos sexuals en el sí de l’Església

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l’Associació Infància Robada, Juan Cuatrecasas, avança que ha parlat amb el vicepresident José Cobo i li ha demanat que rebutgi “l’informe Dagnino” i treballi en un nou marc jurídic

12 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Ton Vieira: "Trobo a faltar assessorament psicològic als rodatges"

Ton Vieira: "Trobo a faltar assessorament psicològic als rodatges"

Ton Vieira és en Jairo, un jugador de futbol colombià que viu de primera mà el racisme, a L'Acadèmia, la nova sèrie de 3Cat

11 abril 2024