En directe

La Caravana

PAPA FRANCESC

El Papa mostra la seva "preocupació per la violència" a Colòmbia

El Papa ha dedicat aquest diumenge un record especial a Colòmbia, després dels episodis de violència que ha patit aquest país els últims dies. Després…

9 maig 2021

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha dedicat aquest diumenge un record especial a Colòmbia, després dels episodis de violència que ha patit aquest país els últims dies. Després de la pregària del Regina Caeli, Francesc ha expressat la seva "preocupació per les tensions i els enfrontaments violents, que han causat morts i ferits". Després de comentar que hi havia molts colombians a la Plaça de Sant Pere del Vaticà, el pontífex ha demanat i ha compartit "la pregària per aquest país". D'altra banda, ha explicat que segueix amb especial preocupació els fets que s'estan produint a Jerusalem en les últimes hores. El Sant Pare ha expressat, en forma de pregària, el seu desig que la ciutat santa "sigui un lloc de trobada i no pas d'enfrontaments violents, sinó de pau". Des d'aquesta reflexió, ha invitat tothom a "buscar solucions compartides perquè es respecti la identitat multireligiosa i multicultural de Jerusalem i prevalgui la fraternitat, ja que la violència només genera violència".

En un altre moment, Francesc ha recordat les víctimes de l'atemptat terrorista que va tenir lloc aquest dissabte a Kabul. L'ha definit com "una acció inhumana que va colpejar moltes noies joves a la sortida de l'escola". Ha animat així els creients a "pregar per cadascuna d'elles, per les seves famílies i perquè Déu concedeixi la pau a l'Afganistan". Coincidint també amb la beatificació aquest mateix diumenge del jutge italià Rosario Angelo Livatino, assassinat per la màfia "per no haver-se deixat corrompre", el bisbe de Roma ha destacat que aquest magistrat, "en el seu servei a la comunitat com a jutge recte, es va esforçar per jutjar però no pas per condemnar, sinó per redimir". En aquesta línia, ha afegit que "es va convertir en un testimoni de l'Evangeli fins a la seva heroica mort", i ha expressat el seu desig que "l'exemple d'Angelo Livatino sigui per a tothom, especialment per als magistrats, un estímul per ser fidels defensors de la legalitat i la llibertat".

Abans d'acomiadar-se, el Papa ha dedicat unes paraules especials a les mares que, a Itàlia i en altres països del món com ara Perú, Brasil i Colòmbia, celebraven aquest segon diumenge de maig el "Dia de la Mare". I en la reflexió a partir de les lectures bíbliques d'aquest cinquè diumenge de Pasqua, el pontífex ha assegurat que "estimar com Crist significa sortir d'un mateix". A més, ha reflexionat sobre el manament que Jesús ens va deixar i que sintetitza en un, tots els altres: "Estimeu-vos els uns als altres com jo us he estimat". Francesc ha contraposat aquest mandat amb aquells "amors" que el món ens proposa, per exemple "l'amor als diners, a l'èxit i al poder".

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció