En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA MÓN

"El Papa no té por quan denuncia la corrupció dins l'Església"

El periodista Lluís Foix, l'economista i activista social Arcadi Oliveres i l'arquitecte i col·laboradora de la Basílica de la Concepció de Barcelona Chiara Curti han…

9 març 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix

El periodista Lluís Foix, l'economista i activista social Arcadi Oliveres i l'arquitecte i col·laboradora de la Basílica de la Concepció de Barcelona Chiara Curti han coincidit aquest divendres, des del programa El Mirador de l'actualitat, a l'hora de qualificar el Papa Francesc d'home òptim per als temps actuals. Coincidint amb el cinquè aniversari de l'elecció de l'actual pontífex, Foix ha recordat que "cada etapa de la història té el Papa que li ha tocat en cada moment". Del Sant Pare actual, Oliveres ha destacat "la proximitat, l'acostament als pobres i les perifèries i també el diàleg amb altres religions, tot i que les reformes internes de l'Església són molt complicades, i aquí segurament pot tenir oposició i resistència".

Igualment Foix ha destacat que "té al davant les xarxes socials, amb molts milions de seguidors, es mostra sense por quan denuncia les murmuracions i les corrupcions dins l'Església i fa dues hores de pregària després de llevar-se a les 4 del matí, cosa que dona molta confiança per seguir-lo". En un altre moment, el periodista ha destacat "la defensa de la dignitat de la persona, particularment els migrants, i els descartats, cosa que té un gran valor evangeli també tenint en compte els temps actuals, en què els populismes xenòfobs avancen a Europa de manera inquietant cada cop que s'obren les urnes". I per la seva banda, Chiara Curti ha explicat que va tenir "la sort de traduir a l'italià el primer llibre de Jorge Mario Bergoglio publicat a Itàlia, titulat Pecat i corrupció". A partir d'aquesta experiència, ha comentat que Francesc "és categòric davant la corrupció, fins i tot dins l'Església, i també amb la immigració, sobre la qual recorda que les grans civilitzacions han mort quan no han tingut capacitat d'acollir els qui arriben de fora".

Finalment destaquem que, en l'inici del col·loqui, Lluís Foix i Arcadi Oliveres han valorat la figura de Pau VI, que serà sant aquest any. L'han definit com un home que va saber afrontar les grans dificultats amb què es va trobar, per exemple amb la tasca de completar el Concili Vaticà II entre 1963 i 1965, les crítiques socials per la publicació de l'encíclica Humanae Vitae i els enfrontaments que va tenir amb alguns règims dictatorials, particularment el de Franco a Espanya.

En aquesta edició de l'espai 'El Mirador de l'actualitat', hem analitzat globalment la figura del Papa Francesc, tot just 5 anys després de la seva elecció, un home que ofereix al món un missatge d’esperança i de crida a la pau a través de l’espiritualitat cristiana, 24 hores per al Senyor, amb almenys una església oberta a cada diòcesi del món aquest divendres i dissabte per fomentar la pregària.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 9 de març.

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció