En directe

El Matí a Ràdio Estel

PAPA FRANCESC

El Papa, operat amb èxit d'una dolència benigna al còlon

El Papa s'ha sotmès aquest diumenge a la tarda, al Policlínic Gemelli de Roma, a una intervenció quirúrgica laparoscòpica per acabar amb una estenosi diverticular…

5 juliol 2021

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa s'ha sotmès aquest diumenge a la tarda, al Policlínic Gemelli de Roma, a una intervenció quirúrgica laparoscòpica per acabar amb una estenosi diverticular de sigma, una dolència benigna del còlon relativament freqüent especialment en persones d'edat avançada. La Santa Seu ha informat aquest mateix diumenge, a la nit, que la cirurgia havia acabat i que Francesc ha reaccionat bé. L'operació estava programada per als dies que coincideixen amb l'inici del període de vacances del pontífex, un mes de juliol en què ja habitualment no surt del Vaticà. El director de l'Oficina de Premsa de la Santa Seu, Matteo Bruni, ha explicat que "la intervenció s'ha fet amb anestèsia general i l'ha dirigida el cirurgià Sergio Alfieri, amb l'assistència de Luigi Sofo, Antonio Tortorelli i Roberta Menghi", amb la col·laboració imprescindible dels anestesistes. El Sant Pare havia deixat la Casa Santa Marta a primera hora de la tarda. Tot i que no s'havia anunciat prèviament l'ingrés hospitalari ni el pas pel quiròfan del bisbe de Roma, la Santa Seu ha deixat clar que es tracta d'una cirurgia programada i rutinària, sense cap aprensió, tenint en compte, tot i la bona salut del Papa, que ja té 84 anys i mig. La previsió és que l'ingrés al Policlínic duri entre 4 i 6 dies.
Una altra prova important del caràcter lleu i senzill de la intervenció és el fet que Francesc havia resat l'Àngelus amb normalitat, a les 12 del migdia des de la finestra del Palau Apostòlic i davant de centenars de persones presents a la Plaça de Sant Pere del Vaticà. Al final de la trobada dominical, el pontífex ha anunciat a més, que viatjarà del 12 al 15 de setembre a Budapest, on presidirà la Missa conclusiva del 52è Congrés Eucarístic Internacional, i també Eslovàquia, concretament les ciutats de Bratislava, Prešov, Košice i Šaštin. Ha demanat "pregària per aquest viatge i per totes les persones que l'estant organitzant". El programa es farà públic els propers dies.
D'altra banda, a la reflexió de la pregària mariana, el Sant Pare ha assegurat que "sense obertura a les sorpreses de Déu, la fe es converteix en una lletania avorrida que lentament s'apaga". Coincidint amb el diumenge catorzè durant l'any, el bisbe de Roma ha comentat el fragment de l'evangeli del dia, del capítol 6 de Mateu, en què es relata l'estranyesa de molta gent que no volia reconèixer Jesús. En aquesta línia, ha demanat als creients que "s'aturin en l'actitud dels paisans de Jesús, que precisament el coneixen però no el reconeixen". Com a conclusió, el Papa ha assegurat que aquest "és un risc que tots correm, perquè sovint pensem que sabem molt d'una persona, l'etiquetem i la tanquem en els nostres prejudicis".

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció