En directe

Sense distància

PAPA FRANCESC

El Papa, operat amb èxit d'una dolència benigna al còlon

El Papa s'ha sotmès aquest diumenge a la tarda, al Policlínic Gemelli de Roma, a una intervenció quirúrgica laparoscòpica per acabar amb una estenosi diverticular…

5 juliol 2021

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa s'ha sotmès aquest diumenge a la tarda, al Policlínic Gemelli de Roma, a una intervenció quirúrgica laparoscòpica per acabar amb una estenosi diverticular de sigma, una dolència benigna del còlon relativament freqüent especialment en persones d'edat avançada. La Santa Seu ha informat aquest mateix diumenge, a la nit, que la cirurgia havia acabat i que Francesc ha reaccionat bé. L'operació estava programada per als dies que coincideixen amb l'inici del període de vacances del pontífex, un mes de juliol en què ja habitualment no surt del Vaticà. El director de l'Oficina de Premsa de la Santa Seu, Matteo Bruni, ha explicat que "la intervenció s'ha fet amb anestèsia general i l'ha dirigida el cirurgià Sergio Alfieri, amb l'assistència de Luigi Sofo, Antonio Tortorelli i Roberta Menghi", amb la col·laboració imprescindible dels anestesistes. El Sant Pare havia deixat la Casa Santa Marta a primera hora de la tarda. Tot i que no s'havia anunciat prèviament l'ingrés hospitalari ni el pas pel quiròfan del bisbe de Roma, la Santa Seu ha deixat clar que es tracta d'una cirurgia programada i rutinària, sense cap aprensió, tenint en compte, tot i la bona salut del Papa, que ja té 84 anys i mig. La previsió és que l'ingrés al Policlínic duri entre 4 i 6 dies.
Una altra prova important del caràcter lleu i senzill de la intervenció és el fet que Francesc havia resat l'Àngelus amb normalitat, a les 12 del migdia des de la finestra del Palau Apostòlic i davant de centenars de persones presents a la Plaça de Sant Pere del Vaticà. Al final de la trobada dominical, el pontífex ha anunciat a més, que viatjarà del 12 al 15 de setembre a Budapest, on presidirà la Missa conclusiva del 52è Congrés Eucarístic Internacional, i també Eslovàquia, concretament les ciutats de Bratislava, Prešov, Košice i Šaštin. Ha demanat "pregària per aquest viatge i per totes les persones que l'estant organitzant". El programa es farà públic els propers dies.
D'altra banda, a la reflexió de la pregària mariana, el Sant Pare ha assegurat que "sense obertura a les sorpreses de Déu, la fe es converteix en una lletania avorrida que lentament s'apaga". Coincidint amb el diumenge catorzè durant l'any, el bisbe de Roma ha comentat el fragment de l'evangeli del dia, del capítol 6 de Mateu, en què es relata l'estranyesa de molta gent que no volia reconèixer Jesús. En aquesta línia, ha demanat als creients que "s'aturin en l'actitud dels paisans de Jesús, que precisament el coneixen però no el reconeixen". Com a conclusió, el Papa ha assegurat que aquest "és un risc que tots correm, perquè sovint pensem que sabem molt d'una persona, l'etiquetem i la tanquem en els nostres prejudicis".

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció