En directe

Camins

VATICÀ

El Papa participarà en una trobada intergeneracional amb joves i ancians

El Sínode dels Bisbes dedicats als joves inclourà el 23 d’octubre una trobada de Francesc amb joves i amb ancians a l’Institut Patrístic Agustinianum a…

10 octubre 2018

Redacció

Comparteix

El Sínode dels Bisbes dedicats als joves inclourà el 23 d’octubre una trobada de Francesc amb joves i amb ancians a l’Institut Patrístic Agustinianum a Roma.

“Per caminar cap al futur necessitem el passat, necessitem arrels profundes, necessitem tenir memòria, coratge i una utopia saludable. És el que m’agradaria veure, un món que visqui una nova abraçada entre joves i ancians”, subratlla el Pontífex.

La trobada del dia 23 estarà marcada per la presència de joves i ancians d’arreu del món, i també per figures vinculades a l’Església, especialment a la pastoral dels joves i a la comunicació. Entre ells, l’arquebisbe de Panamà, José Domingo Ulloa, amfitrió de la Jornada Mundial de la Joventut del 2019, o el jesuïta Antonio Spadaro, director de la revista La Civiltà Cattolica.

Segons els organitzadors, aquest esdeveniment permetrà celebrar “un projecte nascut d’una idea del Papa, que des de fa molt dedica la seva atenció a les relacions entre les generacions, perquè continuïn plegades en el seu camí”.

La iniciativa forma part del projecte global “La saviesa del temps”, orientada a la relació entre les generacions i que també pren la forma d’un llibre que presenta diferents històries de vida comentades pel papa Francesc. Aquest llibre ha estat possible gràcies a 250 entrevistes en més de 30 països i serà publicat simultàniament als Estats Units i a Itàlia.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció