En directe

Estel Migdia

VATICÀ

El Papa posa en valor els joves

Organitzada i promoguda per la Secretaria General del Sínode dels Bisbes i la Congregació per a l’Educació Catòlica dissabte 6 d’octubre es va celebrar una…

8 octubre 2018

AICA

Comparteix

Organitzada i promoguda per la Secretaria General del Sínode dels Bisbes i la Congregació per a l’Educació Catòlica dissabte 6 d’octubre es va celebrar una trobada amb el lema “Nosaltres per a. Únics, solidaris i creatius”.

Centenars de joves es van trobar amb el papa Francesc a l’aula Pau VI del Vaticà. El Pontífex va aprofitar per explicar que “el Sínode és fruit d’un treball en el qual vosaltres vau ser i sou protagonistes”.

En un clima de festa, entre cants i danses els joves van presentar diferents testimonis que parlen de les dificultats que travessen, les seves fragilitats i esperances, com és de difícil trobar-se un mateix i afirmar-ne la identitat.

Vosaltres no teniu preu, no sou mercaderies. No us deixeu comprar, no us deixeu seduir, no us deixeu esclavitzar per colonitzacions ideològiques per ser esclaus o dependents”, els va advertir Francesc.

El Pontífex els va adreçar aquestes paraules després d’escoltar diferents experiències de joves com un que va deixar les drogues, un altre que va fugir de la guerra o un jove que va explicar com va deixar l’addicció a la pornografia.

Els joves van llegir algunes preguntes per al Papa i els pares sinodals presents en l’acte referents a la recerca del sentit de la vida, la família, els problemes socials, les noves tecnologies, les minories religioses i la forma de canviar la “imatge negativa i trista” de l’Església pels recents escàndols d’abusos.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció