En directe

La Missa de cada dia

VATICÀ

El Papa posa en valor els joves

Organitzada i promoguda per la Secretaria General del Sínode dels Bisbes i la Congregació per a l’Educació Catòlica dissabte 6 d’octubre es va celebrar una…

8 octubre 2018

AICA

Comparteix

Organitzada i promoguda per la Secretaria General del Sínode dels Bisbes i la Congregació per a l’Educació Catòlica dissabte 6 d’octubre es va celebrar una trobada amb el lema “Nosaltres per a. Únics, solidaris i creatius”.

Centenars de joves es van trobar amb el papa Francesc a l’aula Pau VI del Vaticà. El Pontífex va aprofitar per explicar que “el Sínode és fruit d’un treball en el qual vosaltres vau ser i sou protagonistes”.

En un clima de festa, entre cants i danses els joves van presentar diferents testimonis que parlen de les dificultats que travessen, les seves fragilitats i esperances, com és de difícil trobar-se un mateix i afirmar-ne la identitat.

Vosaltres no teniu preu, no sou mercaderies. No us deixeu comprar, no us deixeu seduir, no us deixeu esclavitzar per colonitzacions ideològiques per ser esclaus o dependents”, els va advertir Francesc.

El Pontífex els va adreçar aquestes paraules després d’escoltar diferents experiències de joves com un que va deixar les drogues, un altre que va fugir de la guerra o un jove que va explicar com va deixar l’addicció a la pornografia.

Els joves van llegir algunes preguntes per al Papa i els pares sinodals presents en l’acte referents a la recerca del sentit de la vida, la família, els problemes socials, les noves tecnologies, les minories religioses i la forma de canviar la “imatge negativa i trista” de l’Església pels recents escàndols d’abusos.

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció