En directe

Fabricació Pròpia

VATICÀ

El Papa posa en valor els joves

Organitzada i promoguda per la Secretaria General del Sínode dels Bisbes i la Congregació per a l’Educació Catòlica dissabte 6 d’octubre es va celebrar una…

8 octubre 2018

AICA

Comparteix

Organitzada i promoguda per la Secretaria General del Sínode dels Bisbes i la Congregació per a l’Educació Catòlica dissabte 6 d’octubre es va celebrar una trobada amb el lema “Nosaltres per a. Únics, solidaris i creatius”.

Centenars de joves es van trobar amb el papa Francesc a l’aula Pau VI del Vaticà. El Pontífex va aprofitar per explicar que “el Sínode és fruit d’un treball en el qual vosaltres vau ser i sou protagonistes”.

En un clima de festa, entre cants i danses els joves van presentar diferents testimonis que parlen de les dificultats que travessen, les seves fragilitats i esperances, com és de difícil trobar-se un mateix i afirmar-ne la identitat.

Vosaltres no teniu preu, no sou mercaderies. No us deixeu comprar, no us deixeu seduir, no us deixeu esclavitzar per colonitzacions ideològiques per ser esclaus o dependents”, els va advertir Francesc.

El Pontífex els va adreçar aquestes paraules després d’escoltar diferents experiències de joves com un que va deixar les drogues, un altre que va fugir de la guerra o un jove que va explicar com va deixar l’addicció a la pornografia.

Els joves van llegir algunes preguntes per al Papa i els pares sinodals presents en l’acte referents a la recerca del sentit de la vida, la família, els problemes socials, les noves tecnologies, les minories religioses i la forma de canviar la “imatge negativa i trista” de l’Església pels recents escàndols d’abusos.

Més actualitat

ENERGIES ALTERNATIVES

MEDI AMBIENT

"Tenir teulades sense plaques solars és com deixar-te l’aixeta oberta" 

Plaques solars a una teulada

La portaveu de l’Observatori de les Energies Renovables de Catalunya (OBERCAT), Helen Badger, avisa a Ràdio Estel de les conseqüències de no instal·lar plaques solars

17 juliol 2024

Redacció

SOCIETAT

Alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, sobre l'autobús bolcat a la C-32 amb desenes de ferits: "Temíem el pitjor!" 

En una entrevista a Ràdio Estel, Amor desconeix les causes de per què l’autobús ha bolcat a la C-32 entre Pineda de Mar i Tordera

16 juliol 2024

Redacció

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda