En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa prega "que l'Esperit Sant tanqui les nafres del terrorisme"

El Papa ha recordat aquest diumenge els morts i els ferits en l'atemptat de dissabte a la nit a Londres. Abans la pregària mariana del…

4 juny 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix

El Papa ha recordat aquest diumenge els morts i els ferits en l'atemptat de dissabte a la nit a Londres. Abans la pregària mariana del Regina Coeli i davant de milers de persones que omplien la Plaça de Sant Pere després de la Missa de Pentecosta, Francesc ha demanat "que l'Esperit Sant doni pau al món sencer i guareixi les nafres de la guerra i el terrorisme, que ha afectat aquesta vegada civils innocents" a la capital britànica. També ha fet una crida a "pregar per les víctimes i els seus familiars".

D'altra banda, el pontífex ha recordat la importància de la festa de Pentecosta, en què s'ha fet públic el seu missatge per a la propera Jornada Mundial de les Missions, programada, com cada cada any, per al mes d'octubre. En aquesta ocasió, segons ha explicat el Sant Pare, el lema és "La missió en el cor de la fe cristiana". El bisbe de Roma ha invocat l'Esperit Sant perquè sostingui la missió de l'Església arreu del món i doni força a tots els missioners i missioneres de l'evangeli. Entre les salutacions, el Papa s'ha adreçat de manera especial als grups de la Renovació Carismàtica Catòlica, que ha celebrat aquests últims dies els 50 anys de la seva fundació, "sense oblidar els germans i germanes d'altres confessions cristianes que s'han unit a aquesta pregària".

Missatge de Pentecosta a la basílica vaticana

Com és habitual en aquestes solemnitats importants, Francesc ha presidit al matí l'Eucaristia a la mateixa Plaça de Sant Pere. En la seva homilia, ha expressat en forma de pregària el seu desig "que l'Esperit Sant baixi un cop més sobre nosaltres i ens ensenyi la unitat, renovi els nostres cors i ens ensenyi a estimar com Déu ens estima i a perdonar com ell ens perdona". Després de qualificar aquest Esperit de "do per excel·lència del temps pasqual", el pontífex ha afirmat que "la Paraula de Déu descriu l'acció de l'Esperit, que primer se situa sobre cadascú i després posa tothom en comunicació, amb els seus dons i congregant en la unitat". En aquesta línia, ha afegit que "el mateix Esperit crea la diversitat i la unitat i d'aquesta manera plasma un poble nou, variat i unit: l'Església universal", alhora que "fa que floreixin carismes nous i variats".

En un altre moment de la predicació, el Sant Pere ha alertat davant "les temptacions de buscar la diversitat sense unitat i buscar la unitat sense diversitat". Ha animat igualment les comunitats cristianes a "desterrar les murmuracions que sembren jull i les enveges que enverinen, com també demanar un cor que senti l'Església, mare nostra i casa nostra". Finalment el pontífex ha situat la "gran novetat" en Jesús ressuscitat, que "dóna l'Esperit de perdó als seus apòstols en la seva primera aparició". I precisament ha recordat que "el perdó és el do per excel·lència, l'amor més gran, el que ens manté units malgrat tot, perquè el perdó és allò que allibera el cor i li permet tornar a començar".

Vetlla amb la Renovació Carismàtica

Finalment destaquem que el Papa va presidir dissabte al Circo Massimo de Roma la Vetlla de Pentecosta emmarcada en el Jubileu d'Or de la Renovació Carismàtica, coincidint amb el seu 50è aniversari. Francesc va assegurar que "la Renovació Carismàtica Catòlica és un preciós instrument de l'Esperit Sant per a l'ecumenisme". En el seu missatge, el Sant Pare agraïa als membres d'aquesta realitat eclesial "que hagin sabut ser instruments de gràcia del Paràclit, de l'acció sobirana de l'Esperit Sant, que ha donat vida a aquest corrent de gràcia". Davant de més de 30.000 participants de 130 països, el bisbe de Roma ha assegurat que la Renovació, com qualsevol obra de l'Esperit Sant, "condueix a la unitat en la diversitat per caminar junts, amb els altres germans cristians, units en la pregària i en el treball pels més necessitats cap a la Taula Eucarística".

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció