En directe

La Missa de cada dia

PAPA FRANCESC

El Papa prega "que l'Esperit Sant tanqui les nafres del terrorisme"

El Papa ha recordat aquest diumenge els morts i els ferits en l'atemptat de dissabte a la nit a Londres. Abans la pregària mariana del…

4 juny 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix

El Papa ha recordat aquest diumenge els morts i els ferits en l'atemptat de dissabte a la nit a Londres. Abans la pregària mariana del Regina Coeli i davant de milers de persones que omplien la Plaça de Sant Pere després de la Missa de Pentecosta, Francesc ha demanat "que l'Esperit Sant doni pau al món sencer i guareixi les nafres de la guerra i el terrorisme, que ha afectat aquesta vegada civils innocents" a la capital britànica. També ha fet una crida a "pregar per les víctimes i els seus familiars".

D'altra banda, el pontífex ha recordat la importància de la festa de Pentecosta, en què s'ha fet públic el seu missatge per a la propera Jornada Mundial de les Missions, programada, com cada cada any, per al mes d'octubre. En aquesta ocasió, segons ha explicat el Sant Pare, el lema és "La missió en el cor de la fe cristiana". El bisbe de Roma ha invocat l'Esperit Sant perquè sostingui la missió de l'Església arreu del món i doni força a tots els missioners i missioneres de l'evangeli. Entre les salutacions, el Papa s'ha adreçat de manera especial als grups de la Renovació Carismàtica Catòlica, que ha celebrat aquests últims dies els 50 anys de la seva fundació, "sense oblidar els germans i germanes d'altres confessions cristianes que s'han unit a aquesta pregària".

Missatge de Pentecosta a la basílica vaticana

Com és habitual en aquestes solemnitats importants, Francesc ha presidit al matí l'Eucaristia a la mateixa Plaça de Sant Pere. En la seva homilia, ha expressat en forma de pregària el seu desig "que l'Esperit Sant baixi un cop més sobre nosaltres i ens ensenyi la unitat, renovi els nostres cors i ens ensenyi a estimar com Déu ens estima i a perdonar com ell ens perdona". Després de qualificar aquest Esperit de "do per excel·lència del temps pasqual", el pontífex ha afirmat que "la Paraula de Déu descriu l'acció de l'Esperit, que primer se situa sobre cadascú i després posa tothom en comunicació, amb els seus dons i congregant en la unitat". En aquesta línia, ha afegit que "el mateix Esperit crea la diversitat i la unitat i d'aquesta manera plasma un poble nou, variat i unit: l'Església universal", alhora que "fa que floreixin carismes nous i variats".

En un altre moment de la predicació, el Sant Pere ha alertat davant "les temptacions de buscar la diversitat sense unitat i buscar la unitat sense diversitat". Ha animat igualment les comunitats cristianes a "desterrar les murmuracions que sembren jull i les enveges que enverinen, com també demanar un cor que senti l'Església, mare nostra i casa nostra". Finalment el pontífex ha situat la "gran novetat" en Jesús ressuscitat, que "dóna l'Esperit de perdó als seus apòstols en la seva primera aparició". I precisament ha recordat que "el perdó és el do per excel·lència, l'amor més gran, el que ens manté units malgrat tot, perquè el perdó és allò que allibera el cor i li permet tornar a començar".

Vetlla amb la Renovació Carismàtica

Finalment destaquem que el Papa va presidir dissabte al Circo Massimo de Roma la Vetlla de Pentecosta emmarcada en el Jubileu d'Or de la Renovació Carismàtica, coincidint amb el seu 50è aniversari. Francesc va assegurar que "la Renovació Carismàtica Catòlica és un preciós instrument de l'Esperit Sant per a l'ecumenisme". En el seu missatge, el Sant Pare agraïa als membres d'aquesta realitat eclesial "que hagin sabut ser instruments de gràcia del Paràclit, de l'acció sobirana de l'Esperit Sant, que ha donat vida a aquest corrent de gràcia". Davant de més de 30.000 participants de 130 països, el bisbe de Roma ha assegurat que la Renovació, com qualsevol obra de l'Esperit Sant, "condueix a la unitat en la diversitat per caminar junts, amb els altres germans cristians, units en la pregària i en el treball pels més necessitats cap a la Taula Eucarística".

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció