En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa, "preocupat per l'augment de l'activitat militar" a Ucraïna

El Papa ha recordat aquest diumenge el patiment d'Ucraïna, que ha qualificat de "trist". Durant el Regina Caeli, Francesc ha explicat que segueix "amb profunda…

19 abril 2021

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha recordat aquest diumenge el patiment d'Ucraïna, que ha qualificat de "trist". Durant el Regina Caeli, Francesc ha explicat que segueix "amb profunda preocupació el que està passant en algunes zones de l'est" d'aquest país, on "les violacions de l'alto el foc s'han multiplicat els últims mesos". Alhora ha lamentat que observa "amb gran preocupació l'augment de les activitats militars". Davant d'aquesta tràgica situació, el pontífex ha fet una crida a "evitar l'augment de les tensions", i ha demanat que "es facin gestos que promoguin la confiança mútua i fomentin la reconciliació i la pau, que es necessiten i es desitgen molt". A més, ha expressat la seva proximitat a la població ucraïnesa, "que viu una greu situació humanitària". D'altra banda, el Sant Pare ha comentat que l'abadia de Casamari havia acollit dissabte la beatificació de Simeón Cardón i cinc companys màrtirs, monjos cistercencs. Ha destacat que "el 1799, quan els soldats francesos que es retiraven de Nàpols van saquejar esglésies i monestirs, aquests càndids deixebles de Crist van resistir amb valor heroic, fins i tot fins a la mort, per defensar l'Eucaristia de la profanació". El bisbe de Roma ha invitat tothom a seguir "el seu exemple, perquè ens impulsi a un compromís més gran de fidelitat a Déu, capaç també de transformar la societat i fer-la més justa i fraterna".
Coincidint amb aquest diumenge tercer de Pasqua, el Papa ha tornat a tenir contacte directe, després d'unes quantes setmanes de connexió només telemàtica, amb els qui l'escoltaven i el veien físicament al Vaticà. Durant la pregària mariana, novament des de la finestra i de cara a l'exterior davant un restringit grup de persones, Francesc ha assegurat que ha trobat a faltar aquests mesos la Plaça de Sant Pere, quan s'adreçava al món a distància des de la biblioteca del Palau Apostòlic. En la seva reflexió sobre la Paraula de Déu d'aquest dia, referint-se a les aparicions de Crist ressuscitat, el pontífex ha assegurat que "Jesús no és un fantasma, sinó una persona viva". En aquesta línia, ha defensat les actituds concentrades en tres verbs que expressen amor, que són mirar, tocar i menjar. Igualment ha recordat que ser cristians "no és una doctrina o un ideal moral, sinó una relació viva amb el Senyor Ressuscitat, perquè el mirem, el toquem i ens alimentem d'ell". El Sant Pare ha assegurat que, en el fragment de l'evangeli de Lluc proclamat aquest diumenge, els tres verbs concrets "reflecteixen d'alguna manera la nostra vida personal i comunitària". En el mateix sentit, ha afegit que són "tres accions que poden donar l'alegria d'una veritable trobada amb Jesús viu".

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció