En directe

La Missa de cada dia

PAPA FRANCESC

El Papa, "preocupat per l'augment de l'activitat militar" a Ucraïna

El Papa ha recordat aquest diumenge el patiment d'Ucraïna, que ha qualificat de "trist". Durant el Regina Caeli, Francesc ha explicat que segueix "amb profunda…

19 abril 2021

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha recordat aquest diumenge el patiment d'Ucraïna, que ha qualificat de "trist". Durant el Regina Caeli, Francesc ha explicat que segueix "amb profunda preocupació el que està passant en algunes zones de l'est" d'aquest país, on "les violacions de l'alto el foc s'han multiplicat els últims mesos". Alhora ha lamentat que observa "amb gran preocupació l'augment de les activitats militars". Davant d'aquesta tràgica situació, el pontífex ha fet una crida a "evitar l'augment de les tensions", i ha demanat que "es facin gestos que promoguin la confiança mútua i fomentin la reconciliació i la pau, que es necessiten i es desitgen molt". A més, ha expressat la seva proximitat a la població ucraïnesa, "que viu una greu situació humanitària". D'altra banda, el Sant Pare ha comentat que l'abadia de Casamari havia acollit dissabte la beatificació de Simeón Cardón i cinc companys màrtirs, monjos cistercencs. Ha destacat que "el 1799, quan els soldats francesos que es retiraven de Nàpols van saquejar esglésies i monestirs, aquests càndids deixebles de Crist van resistir amb valor heroic, fins i tot fins a la mort, per defensar l'Eucaristia de la profanació". El bisbe de Roma ha invitat tothom a seguir "el seu exemple, perquè ens impulsi a un compromís més gran de fidelitat a Déu, capaç també de transformar la societat i fer-la més justa i fraterna".
Coincidint amb aquest diumenge tercer de Pasqua, el Papa ha tornat a tenir contacte directe, després d'unes quantes setmanes de connexió només telemàtica, amb els qui l'escoltaven i el veien físicament al Vaticà. Durant la pregària mariana, novament des de la finestra i de cara a l'exterior davant un restringit grup de persones, Francesc ha assegurat que ha trobat a faltar aquests mesos la Plaça de Sant Pere, quan s'adreçava al món a distància des de la biblioteca del Palau Apostòlic. En la seva reflexió sobre la Paraula de Déu d'aquest dia, referint-se a les aparicions de Crist ressuscitat, el pontífex ha assegurat que "Jesús no és un fantasma, sinó una persona viva". En aquesta línia, ha defensat les actituds concentrades en tres verbs que expressen amor, que són mirar, tocar i menjar. Igualment ha recordat que ser cristians "no és una doctrina o un ideal moral, sinó una relació viva amb el Senyor Ressuscitat, perquè el mirem, el toquem i ens alimentem d'ell". El Sant Pare ha assegurat que, en el fragment de l'evangeli de Lluc proclamat aquest diumenge, els tres verbs concrets "reflecteixen d'alguna manera la nostra vida personal i comunitària". En el mateix sentit, ha afegit que són "tres accions que poden donar l'alegria d'una veritable trobada amb Jesús viu".

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció