En directe

El Matí a Ràdio Estel

PAPA FRANCESC

El Papa prepara el Nadal després de recordar que vol afrontar, amb misericòrdia, els errors interns de l'Església

Francesc es prepara ja per viure al Nadal, començant per la Missa del Gall aquest dijous a la nit. Ho fa amb serenor, després de…

22 desembre 2015

Redacció

Comparteix
Francesc es prepara ja per viure al Nadal, començant per la Missa del Gall aquest dijous a la nit. Ho fa amb serenor, després de presentar un missatge nadalenc a la Cúria més positiu que el de l'any passat, amb l'objectiu de donar importància a la misericòrdia i al treball en comú de tots els creients, més enllà dels errors individuals i col•lectius. 
El Papa ha presentat aquest any, en la seva reflexió prenadalenca adreçada a la Cúria Romana, un “catàleg de les virtuts necessàries” que han de tenir els qui treballen al servei de l’Església, un instrument per viure el Jubileu de la Misericòrdia. A partir d’aquesta llista, que se suma al “catàleg de les malalties curials” exposat l’any passat, el president de l’Institut Universitari Sophia i membre de la Comissió Teològica Internacional, Piero Coda, ha recordat aquest mateix dimarts que Francesc "busca arribar al cor de tothom amb indicacions concretes". En aquesta línia, ha afegit que "ofereix indicacions molt concretes per a la nostra praxi, les nostres maneres de pensar dins les comunitats cristianes".
Piero Coda, en la mateixa línia, ha assegurat que la generositat de l’Església sempre ha d’anar més enllà de la comunitat de creients. "La generositat de l'Església sempre ha de mirar més enllà de la dimensió cristiana, perquè Déu sempre es troba més enllà, amb el seu amor", ha comentat. Coda, a més, ha presentat "aquesta genoristat des del nivell del Déu de la Misericòrdia, un Déu que coneix personalment cadascuna de les creatures". El president de l’Institut Universitari Sophia ha destacat que, fins i tot davant els escàndols que afecten de vegades la Cúria Romana, el Papa vol una mirada misericòrdiosa, això sí, sense amagar les males herbes. "Tenir present la pròpia fragilitat, que no vol dir deixar-ho córrer tot, sinó veure on és la mala herba i eliminar-la quan es trobi, i alhora perodnar les persones per caminar junts" són les bases descrites per Coda per entendre la filosofia del Sant Pare. Recordem que el Sant Pare ha demanat més d’una vegada perdó, durant aquest any, pels escàndols que s’han produït al Vaticà.
El Papa es prepara per viure el Nadal
El Sant Pare ja es prepara per a les celebracions de les festes nadalenques i per a l’inici d’un nou any. Aquest dimecres, Francesc no presidirà l’audiència general habitual els dimecres, i reserva les seves forces per a dijous 24, dia en què presidirà la Missa de la nit de Nadal a partir de les 21.30 hores a la Basílica de Sant Pere del Vaticà.
El Papa vol intensificar aquest any, coincidint amb els primers dies de l’Any Jubilar de la Misericòrdia, la crida universal a mirar el nen Jesús a través de les perifèries de la injustícia, la pobresa, la misèria i la desesperació, en definitiva, allà on Déu està sovint amagat, en els més necessitats, en els qui passen gana, en els presos i en els malalts. Per cert, dissabte, festivitat de Sant Esteve, Francesc resarà l’Angelus a la Plaça de Sant Pere. 
I el dijous 31, a les 5 de la tarda a la basílica de Sant Pere, el pontífex presidirà un Te Deum d’acció de gràcies per l’any 2015. Divendres 1 de gener, festa de Maria Mare de Déu, el pontífex impartirà la benedicció Urbi et Orbi, també coincidint amb la Jornada Mundial de la Pau, i presidirà l’Eucaristia a la basílica de Santa Maria la Major de Roma, on obrirà la Porta Santa.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimarts 22 de desembre.

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció