En directe

Fabricació pròpia

PAPA FRANCESC

El Papa prepara el Nadal després de recordar que vol afrontar, amb misericòrdia, els errors interns de l'Església

Francesc es prepara ja per viure al Nadal, començant per la Missa del Gall aquest dijous a la nit. Ho fa amb serenor, després de…

22 desembre 2015

Redacció

Comparteix
Francesc es prepara ja per viure al Nadal, començant per la Missa del Gall aquest dijous a la nit. Ho fa amb serenor, després de presentar un missatge nadalenc a la Cúria més positiu que el de l'any passat, amb l'objectiu de donar importància a la misericòrdia i al treball en comú de tots els creients, més enllà dels errors individuals i col•lectius. 
El Papa ha presentat aquest any, en la seva reflexió prenadalenca adreçada a la Cúria Romana, un “catàleg de les virtuts necessàries” que han de tenir els qui treballen al servei de l’Església, un instrument per viure el Jubileu de la Misericòrdia. A partir d’aquesta llista, que se suma al “catàleg de les malalties curials” exposat l’any passat, el president de l’Institut Universitari Sophia i membre de la Comissió Teològica Internacional, Piero Coda, ha recordat aquest mateix dimarts que Francesc "busca arribar al cor de tothom amb indicacions concretes". En aquesta línia, ha afegit que "ofereix indicacions molt concretes per a la nostra praxi, les nostres maneres de pensar dins les comunitats cristianes".
Piero Coda, en la mateixa línia, ha assegurat que la generositat de l’Església sempre ha d’anar més enllà de la comunitat de creients. "La generositat de l'Església sempre ha de mirar més enllà de la dimensió cristiana, perquè Déu sempre es troba més enllà, amb el seu amor", ha comentat. Coda, a més, ha presentat "aquesta genoristat des del nivell del Déu de la Misericòrdia, un Déu que coneix personalment cadascuna de les creatures". El president de l’Institut Universitari Sophia ha destacat que, fins i tot davant els escàndols que afecten de vegades la Cúria Romana, el Papa vol una mirada misericòrdiosa, això sí, sense amagar les males herbes. "Tenir present la pròpia fragilitat, que no vol dir deixar-ho córrer tot, sinó veure on és la mala herba i eliminar-la quan es trobi, i alhora perodnar les persones per caminar junts" són les bases descrites per Coda per entendre la filosofia del Sant Pare. Recordem que el Sant Pare ha demanat més d’una vegada perdó, durant aquest any, pels escàndols que s’han produït al Vaticà.
El Papa es prepara per viure el Nadal
El Sant Pare ja es prepara per a les celebracions de les festes nadalenques i per a l’inici d’un nou any. Aquest dimecres, Francesc no presidirà l’audiència general habitual els dimecres, i reserva les seves forces per a dijous 24, dia en què presidirà la Missa de la nit de Nadal a partir de les 21.30 hores a la Basílica de Sant Pere del Vaticà.
El Papa vol intensificar aquest any, coincidint amb els primers dies de l’Any Jubilar de la Misericòrdia, la crida universal a mirar el nen Jesús a través de les perifèries de la injustícia, la pobresa, la misèria i la desesperació, en definitiva, allà on Déu està sovint amagat, en els més necessitats, en els qui passen gana, en els presos i en els malalts. Per cert, dissabte, festivitat de Sant Esteve, Francesc resarà l’Angelus a la Plaça de Sant Pere. 
I el dijous 31, a les 5 de la tarda a la basílica de Sant Pere, el pontífex presidirà un Te Deum d’acció de gràcies per l’any 2015. Divendres 1 de gener, festa de Maria Mare de Déu, el pontífex impartirà la benedicció Urbi et Orbi, també coincidint amb la Jornada Mundial de la Pau, i presidirà l’Eucaristia a la basílica de Santa Maria la Major de Roma, on obrirà la Porta Santa.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimarts 22 de desembre.

Més actualitat

EDUCACIÓ

"El val escolar impulsat pel Govern no serveix perquè les famílies estalviïn diners"

Una mare fent la compra de material escolar pel nou curs, a la botiga Abacus de Barcelona

Així ho creuen des de les Associacions Federades de Famílies, (aFFaC) que opinen que el curs escolar ha començat "sense avançar en temes importants com l'educació inclusiva".

27 setembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

Els criminòlegs calculen que només es denuncien un 5% dels casos d'agressió sexuals entre menors

Manifestació a Sant Vicenç de Castellet per denunciar la violació a una menor

El catedràtic en psicologia forense de la UB, Antonio Andrés Pueyo, creu que un càstig generalitzat "no és la millor solució" per reduir les agressions sexuals entre menors

26 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

Santi Rodríguez: "Feijóo continuarà passi el que passi"

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

El secretari general del PP català admet que si la investidura de Feijóo no prospera, el millor seria una repetició electoral

25 setembre 2023

Redacció