En directe

X Trobada mundial de les famílies

PAPA FRANCESC

El Papa presenta Elies com un model per viure les preocupacions

El Papa ha presentat aquest dimecres l'exemple d'Elies, home de fe cristal·lina, com un referent per a les preocupacions que tots compartim en temps de…

7 octubre 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha presentat aquest dimecres l'exemple d'Elies, home de fe cristal·lina, com un referent per a les preocupacions que tots compartim en temps de pandèmia. Ha estat durant una nova audiència general, a l'Aula Pau VI, on Francesc ha reprès les reflexions setmanals sobre la pregària després d'haver dedicat les últimes als camins per guarir la creació després d'aquesta crisi del coronavirus. Davant de nombroses persones que omplien el gran auditori, el Sant Pare ha explicat que el profeta Elies, un dels personatges més interessants de la Sagrada Escriptura, "va més enllà dels límits de la seva època", com es nota quan "s'entreveu la seva presència també en alguns episodis de l'Evangeli". De fet, ha recordat que Elies apareix al costat de Jesús i Moisès, en el moment de la Transfiguració, i que el mateix Senyor "es refereix a la seva figura per acreditar el testimoni de Joan Baptista".
L'audiència general ha començat amb la lectura d'un fragment del primer llibre dels Reis en el qual es relata que Déu no es trobava en el vent, ni en el terratrèmol, ni en el foc, sinó en una suau brisa, com ho va percebre Elies a l'entrada d'una cova. El pontífex ha destacat igualment que l'Escriptura ens presenta Elies "com un home de fe cristal·lina" i que, "durant tota la seva vida, va ser recte i incapaç d'acords mesquins". En la mateixa línia, ha aclarit que va ser el primer sotmès a dura prova, davant la qual es va mantenir fidel. En síntesi, el bisbe de Roma ha definit Elies com "l'exemple de totes les persones de fe que coneixen temptacions i sofriments, però no fallen davant l'ideal pel qual van néixer".

En un altre moment, el Papa ha recordat que, en la pregària sempre es produeixen uns moments d'entusiasme i altres de dolor, una realitat que es troba també en diferents escenes bíbliques, així com en el Nou Testament. Finalment Francesc ha demanat "la intercessió de la Mare de Déu del Roser", advocació que s'ha celebrat aquest dimecres 7 d'octubre, i ha animat els creients a resar el Rosari. Igualment ha expressat el seu desit que "el Senyor ens concedeixi créixer en el nostre camí de pregària, per viure en intimitat amb ell, i faci que la nostra vida, enmig d'aquest temps de pandèmia, sigui un servei amorós a tots els nostres germans i germanes, especialment als qui se senten abandonats i desprotegits".

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció