En directe

El Matí a Ràdio Estel

PAPA FRANCESC

El Papa presenta la pregària com "la font de l'esperança"

El Papa ha assegurat aquest dimecres que la pregària obre la porta a l'esperança i que "tots podem ser portadors d'alegria". En una nova audiència…

20 maig 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha assegurat aquest dimecres que la pregària obre la porta a l'esperança i que "tots podem ser portadors d'alegria". En una nova audiència general dedicada a la pregària, Francesc ha destacat que "els homes i les dones que resen saben que l'esperança és més forta que el desencís”. El pontífex ha situat la relació amb Déu en la del fill petit amb un Pare gran. "El salm 8 expressa la bellesa i la grandesa de la creació, davant la qual l'ésser humà percep la seva petitesa", ha dit. En aquesta línia, ha afegit que l'home "té una dignitat sorprenent que sorgeix de la seva relació filial amb Déu".

Es pot escoltar AQUÍ (minut 23') l'última edició de DIARI DEL PAPA (minut 23')
El Sant Pare ha enfocat la seva reflexió d’avui en l’expressió divina a través del que Déu ha creat, incloent-hi la natura i les meravelles de la terra. Ha comentat igualment que "la creació no sorgeix d'una casualitat, sinó d'un acte d'amor" i que "l'home eleva al creador la seva pregària i lloança pel regal de l'existència davant de tanta resplendor". En un altre moment, ha assegurat que "la pregària és la font de l'esperança, que ens manifesta que la vida, malgrat les seves proves i dificultats, està plena d'una gràcia que la fa digna de ser viscuda i protegida". El bisbe de Roma ha explicat que pregar és aquella llum que entra en les nostres preocupacions, com també "les tristors i amargors", per transformar-les. El Papa ha expressat el seu desig que la força del Déu vivent se sobreposi a les realitats que caduquen.

A pocs dies de la festa de l'Ascensió de el Senyor, Francesc ha invitat també els creients que demanin al Déu que puja al cel "redescobrir en la bellesa de la creació un reflex de la glòria i de la resplendor divina". A més, novament el pontífex ha recordat la recent celebració del centenari del naixement de Sant Joan Pau II. Ha recordat que aquest "pastor de gran fe" va tenir una "vida construïda sobre una profunda, intensa i confiada pregària que pot ser un exemple per als cristians d'avui".


Canvis en el govern econòmic del Vaticà
El Sant Pare, en un escrit anomenat Rescriptum Audientia, ha establert que la responsabilitat del Centre de Processament de Dades passi de l’Administració del Patrimoni de la Seu Apostòlica a la Secretaria per a l'Economia a partir de l'1 de juny. El canvi es produeix per la necessitat de garantir una organització més racional de la informació econòmica i financera de la Santa Seu i d'informatitzar els models i procediments corresponents, per assegurar la simplificació de les activitats i l'eficàcia dels controls, fonamentals per al correcte funcionament dels Òrgans de la Cúria Romana. A més, Francesc ha decidit que els oficials i el personal fix i assignat al Centre de Processament de Dades passi igualment al nou organisme.

Defensa de la solució dels dos estats per al conflicte d'israelians i palestins

La Santa Seu reitera la seva defensa d’una solució de dos pobles i dos Estats per al conflicte entre Israel i Palestina. Insisteix també en "el respecte del dret internacional" i expressa la seva "preocupació per les possibls accions que podrien comprometre encara més el diàleg entre israelians i palestins". L'Oficina de Premsa de la Santa Seu ha explicat aquest mateix dimecres, a través d'un comunicat, que "Paul Richard Gallagher, secretari per a les Relacions amb els Estats, ha rebut una trucada telefònica de Saeb Erakat, cap de les Negociacions i secretari general de l'Organització per a l’Alliberament de Palestina". Aquest dirigent volia informar la Santa Seu sobre els recents esdeveniments als territoris palestins i la possibilitat que la sobirania israeliana s'apliqui unilateralment a una part d'aquestes zones, fet que comprometria encara més el procés de pau. La Santa Seu assegura que segueix amb atenció tota la situació a la zona.

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció