En directe

El rosari

PAPA FRANCESC

El Papa proposa "la globalització de l'empatia" i demana "més recursos per a la investigació de malalties rares"

Francesc ha tornat a dir aquest divendres que la persona ha de ser sempre el centre, també en les investigacions mèdiques i en la defensa…

29 abril 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
Francesc ha tornat a dir aquest divendres que la persona ha de ser sempre el centre, també en les investigacions mèdiques i en la defensa de la vida a través de la lluita contra les malalties rares. Així s’ha expressat en una audiència amb 700 participants en la Conferència Internacional sobre Medicina Regenerativa, que es fa al Vaticà fins a aquest dissabte i que està dedicada a la superació de les malalties rares.. Francesc ha alertat contra "la globalització de la indiferència", i  ha proposat, com la millor alternativa, "la globalització de l’empatia".
Sensibilització, investigació i accés al guariment són els tres aspectes desenvolupats pel Papa aquest divendres en un discurs en què ha destacat "la professionalitat aplicada a buscar teràpies, el complex accés al guariment d’aquestes patologies i  l’esforç del Pontifici Consell per a la Cultura i la Fundació Vaticana Ciència i Fe i la Fundació Science For Life, com també la importància de la sensibilització". Un segon camí, segons el Sant Pare, és "promoure una investigació que tingui una connexió amb l’ètica i de la defensa de la vida humana".
El Papa ha denunciat "l’economia de l’exclusió pels mecanismes que no veuen retorn en les inversions". També ha demanat que "s’asseguri l’accés a tot allò que preservi la vida humana", motiu pel qual cal promoure, segons ha recordat, "la globalització de l’empatia davant el drama de la globalització de la indiferència". Francec ha demanat finalment que "s’incrementin els recursos per a la investigació i un canvi en el paradigma econòmic perquè la gran prioritat sigui la persona humana".
La llum contra la tenebra: coherència contra la "doble vida"
Abans, en la Missa matinal a la Casa de Santa Marta, el Papa ha assegurat aquest mateix divendres que, "si un cristià cau, pot comptar sempre amb el perdó i la dolçor de Déu, que el retorna a la vida de la llum". En l’homilia, a partir d’un fragment de la Carta de Sant Joan, Francesc ha recordat que, "en Déu, no hi ha tenebres". Seguint les paraules de l’apòstol, el Sant Pare ha recordat que els creients "no han de tenir una doble vida de llum i tenebres". El pontífex, en la mateixa línia, ha situat la comunió amb Déu en la coherència, esmentada a la Carta de Joan i en les paraules de Jesús, que promet fer reposar als qui estiguin afeixugats, també llegides en la Litúrgia de la Paraula. Francesc ha definit Jesucrist com "el millor advocat davant el Pare".
A més, el bisbe de Roma ha dit que "la misericòrdia de Déu es manifesta en el fet que sap que no som res, motiu pel qual ens espera per caminar precisament en la llum, sense mentides". Finalment Francesc ha destacat la importància de "reconèixer que som pecadors, encara que el pecat sigui lleig, però sempre des de la veritat".
Jubileu de militars i policies, aquest dissabte
“La seva porta està sempre oberta”. Aquest és el lema del Jubileu de la Família Militar i de Policia, que se celebra des d’aquest divendres i fins diumenge a Roma, dins l’Any de la Misericòrdia. S’han fet diverses sessions a l’Agustinianum, mentre que aquest dissabte els participants se sumen a l’audiència jubilar amb el Papa Francesc. Diumenge, s'uneixen a l’Eucaristia a les 10 del matí, a la Basílica de Sant Pere del Vaticà, presidida en aquest cas pel cardenal secretari d’Estat, Pietro Parolin. El mateix diumenge a les 12, resaran el Regina Caeli del sisè diumenge de Pasqua amb el Sant Pare.
Gestió de la col·lecta a favor d'Ucraïna
Finalment destaquem que la col•lecta a favor d’Ucraïna, establerta pel Papa per a diumenge 24 d'abril a totes les diòcesis catòliques d’Europa, ha donat pas a la gestió dels fons recollits per al sosteniment de la població del país, colpit per la guerra. La Santa Seu prepara intervencions específiques per fer front a l’emergència humanitària, segons ha explicat el secretari del Pontifici Consell Cor Unum, Giampietro Dal Toso, de visita a Kíiv, la capital ucraïnesa. Ha destacat que "la col·lecta va a benefici de tota la població per a una gran acció humanitària"
El representant pontifici ha visitat aquests dies Ucraïna per "identificar les persones i l'estructura que ajudarà a fer realitat la intenció del Sant Pare, bàsicament centrada a ajudar la població". Giampietro Dal Toso ha assegurat que els diners "van destinats a les persones més necessitades d’Ucraïna, sense cap distinció de religió, cultura o condició social". També ha explicat que l’Església catòlica ha trobat ja la col•laboració d’altres confessions cristianes.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest divendres 29 d'abril.

Més actualitat

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció

CULTURA

TEATRE

Sergi López: "El teatre apolític és el més fatxa que hi ha"

L'actor Sergi López als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'actor Sergi López fa al programa 'La Caravana' un al·legat a favor de la cultura i de la societat que es mulla. "El que fem no pot ser inofensiu"

19 juny 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

política

L'economista Josep Reyner: "La proposta de finançament singular per Catalunya és viable"

imatge de recurs

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la comissió d'economia catalana del Col·legi d’Economistes creu que el model actual de finançament "fa aigües" 

18 juny 2024

Redacció