En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa proposa un Advent per "desvetllar-nos de la indiferència"

El Papa ha recordat aquest diumenge una de les invocacions més pròpies de l'Advent, la que diu "Veniu, Senyor Jesús", per afegir-n'hi com a actualització…

29 novembre 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha recordat aquest diumenge una de les invocacions més pròpies de l'Advent, la que diu "Veniu, Senyor Jesús", per afegir-n'hi com a actualització "desvetlleu-nos de la indiferència i la mediocritat!". En l'homilia de la Missa dominical celebrada amb els 13 cardenals creats dissabte al Vaticà, Francesc ha presentat com a paraules clau "la proximitat de Déu i la nostra vigilància". El pontífex també ha expressat, en forma  de pregària, el seu desig que els creients "tinguin ganes de pregar i necessitat d'estimar". En aquesta Eucaristia, celebrada aquest diumenge al matí a l'altar de la Càtedra de la Basílica de Sant Pere, el pontífex ha recordat que "l'Advent és el temps per fer memòria de la proximitat de Déu, que ha baixat fins a nosaltres".

En un altre moment de la predicació, el Sant Pare ha destacat que "és important estar vigilants, perquè un error de la vida és l'actitud de perdre's en mil coses i no estar pendents de Déu". En aquesta línia, ha fet seves unes paraules de Sant Agustí, quan diu que té "por que Jesús passi i el creient no se n'adoni". Igualment el bisbe de Roma ha comentat que "la fe no és aigua que s'apaga, sinó foc que crema, com no és tampoc un calmant per als qui estan estressats, sinó una història d'amor per als qui estan enamorats". El Papa, a més, ha reivindicat una altra dimensió de l'actitud de vetlla, que és "la vigilància de la caritat, imprescindible per ser cristià". Finalment Francesc ha recordat que "sentir compassió, ajudar i servir no és per a perdedors, sinó que es tracta de l'aposta segura, perquè ja està projectada cap al futur, cap al dia del Senyor, quan tot passarà i només hi quedarà l'amor".
Missatge dissabte als nous purpurats
La Missa d'aquest diumenge se celebrava només unes hores després que el Sant Pare presidís, dissabte a la tarda al mateix altar de la Càtedra de la Basílica vaticana, un consistori públic en què van ser creats 13 nous cardenals, entre ells l'espanyol Celestino Aós Braco, arquebisbe de Santiago de Xile, i el predicador de la Casa Pontifícia, el caputxí Raniero Cantalamessa, que ha vist acceptada pel Papa la seva renúncia a ser bisbe. La cerimònia va estar marcada per l'emergència sanitària amb l'absència física de dos dels nous purpurats, concretament José Advíncula, arquebisbe de Capiz (a les Filipines) i Cornelius Sim, bisbe de Puzia de Numidia i vicari apostòlic de Brunei. En no haver pogut viatjar cap dels dos a Roma per la pandèmia, van estar connectats virtualment a través d'una plataforma digital.
En total, 9 dels cardenals creats són menors de 80 anys i, per tant, electors en un possible conclave. També hi ha per primera vegada un afroamericà: Wilton Gregory, arquebisbe de Washington. En la seva homilia, Francesc va avisar els nous purpurats que hi ha «molts tipus de corrupció» dins la «vida sacerdotal», i els va animar a «vetllar i vigilar». El pontífex va recordar que els purpurats han de ser «a prop del poble» i no han de quedar-se «només en l'eminència», perquè els qui sentin això estaran «fora del camí». Al final del consistori, els 13 cardenals acabats de crear, amb el mateix Francesc, van visitar uns minuts el papa emèrit Benet XVI.

Finalment destaquem que Francesc ha resat l'Àngelus, aquest mateix diumenge al migdia, des de la finestra del Palau Apostòlic, davant d'un grup restringit de persones que eren a la Plaça de Sant Pere. El pontífex ha destacat, en la seva reflexió, que "el nostre Déu no decep la nostra espera". Coincidint amb el primer dia de l'Advent, el bisbe de Roma ha conclòs que aquest temps fort "és una crida insistent a l'esperança, perquè ens recorda que Déu es fa present en la història".

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció