En directe

La taula de l'Evangeli

PAPA FRANCESC

El Papa proposa "un canvi de mentalitat": el perdó

El Papa ha fet aquest divendres una crida a "vèncer la mentalitat egoista dels Doctors de la Llei que sempre condemna". En l’homilia de la…

20 gener 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha fet aquest divendres una crida a "vèncer la mentalitat egoista dels Doctors de la Llei que sempre condemna". En l’homilia de la Missa a la capella de la Casa de Santa Marta, Francesc ha destacat que "la nova aliança que Déu estableix amb nosaltres en Jesucrist ens renova el cor i ens canvia la mentalitat". En aquesta línia, ha afegit que mentrestant "hi ha un canvi de mentalitat, un canvi del cor i un canvi en el sentir i en la manera d'actuar”. El Sant Pare ha proposat l'exemple d'una obra a la qual un arquitecte pot mirar de manera freda, amb enveja o amb una actitud d'alegria i "de benvolença". Ha dit concretament que "la nova aliança ens canvia el cor i ens fa veure la llei del Senyor amb aquest nou cor, amb aquesta nova ment, en tot un canvi de mentalitat".
El pontífex ha comentat, a més, que "Déu perdona els nostres pecats", i que la nova aliança "ens canvia la vida". El bisbe de Roma ha comentat que "ell oblida, perquè perdona, davant d'un cor penedit", i ha fixat la mirada en un altre aspecte, que és el "canvi de pertinença". Ha explicat que els creients pertanyen a Déu, ja que "els altres déus no existeixen". D’aquí ha sorgit la invitació del Papa a demanar al Senyor adhesió a aquesta aliança "de ser fidels a aquest treball que el Senyor fa per canviar-nos la mentalitat i el cor". Finalment el Sant Pare ha assegurat que Déu ho renova tot "des de les arrels i no només en la seva aparença". Ha estat el seu comentari al fragment de la Litúrgia de la Paraula d'aquest divendres, extret de la Carta als Hebreus i centrat en la recreació que Déu fa en Crist.
El pontífex, preocupat per les víctimes i els suprevivents de Pescara
D'altra banda, després de la tragèdia a l'Hotel Rigopiano de Pescara, per l'allau presumiblement causada pels recents terratrèmols o per la impressionant nevada al centre d'Itàlia, el secretari de la Conferència Episcopal Italiana, Nunzio Galantino, ha explicat que "el Papa està sent informat constanment sobre tot el que passa en aquesta tragèdia, i no només invita a la pregària, sinó que està exhortant, a la Conferència Episcopal Italiana, a fer tot el possible perquè la gent senti la proximitat de l'Església davant una situació que és molt dramàtica". En aquests moments se sap que s’han trobat i rescatat alguns supervivents, entre ells una nena i un nen.
La JMJ Panamà 2019, del 22 al 27 de gener
També hem sabut aquest divendres que la propera Jornada Mundial de la Joventut, Panamà 2019, ja té dates. Es farà del 22 al 27 de gener. Ho ha anunciat l’arquebisbe de Panamà, José Domingo Ulloa Mendieta, durant una conferència de premsa a la capital. El prelat, després d’agrair al Papa haver triat el país centreamericà per acollir l’esdeveniment, ha explicat que els organitzadors han posat la Jornada al gener per motius relacionats amb el clima a la zona. L’arquebisbe de Panamà ha assegurat que tot el país centreamericà espera els joves amb els braços oberts, tot i ser conscient que molts nois i noies del món no tindran aquells dies vacances. Monsenyor Ulloa ha situat els joves en el màxim protagonisme de la JMJ perquè "són ells els qui han de posar el cor i els braços per compartir la fe i sentir-se Església".
Audiència a un grup de bisbes irlandesos
En un altre moment del dia, el Papa ha rebut aquest divendres diversos bisbes irlandesos, en visita Ad Limina Apostolorum al Vaticà aquests dies. Liderats pel primat, Eamon Martin, arquebisbe d’Armagh, l’Episcopat d’Irlanda ha explicat que han tingut una conversa familiar amb el Sant Pare, amb qui han parlat de la defensa de la vida i la família, la pobresa, l’educació i altres reptes que té la societat a l’illa. L’arquebisbe de Dublin, Diarmund Martin, també vicepresident de la Conferència Episcopal Irlandesa, ha dit que els bisbes “han afrontat també les dificultats, sobretot la qüestió dels abusos a menors comesos des de dins l’Església en el passat". Diarmund Martin ha explicat també que, 10 anys després de l’anterior visita Ad Limina, s'ha donat a Irlanda un gran impuls a la missió de l’Església.
Salutació del Sant Pare als participants en la Marxa per la Vida de París
Finalment destaquem que Francesc ha enviat un missatge en què "saluda cordialment" els participants en la Marxa per la Vida, que tindrà lloc a París aquest diumenge. En un escrit signat pel nunci a França, Luigi Ventura, i adreçat als promotors de la iniciativa, el pontífex recorda que "l'Església no s'ha de cansar mai de ser l'advocada de la vida". També assegura que "no ha de renunciar a proclamar que la vida humana ha de ser protegida sense condicions des del moment de la concepció i fins a la mort natural"
En la línia d'allò que el Papa havia dit als bisbes francesos en la seva última visita Ad Limina l'any 2015, el text diu que "no podem assumir mai compromissos sense sentir-nos culpables de la cultura del descartar, malaurament molt difosa". En aquest sentit, Francesc anima els participants en la Marxa per la Vida a "treballar incansablement per construir una civilització de l'amor i d'una cultura de la vida". La convocatòria per a aquest diumenge, a París, es produeix mentre el Parlament prepara a França una llei que pot castigar, per exemple, els webs provida que proposin a les dones alternatives a l'avortament. 
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest divendres 20 de gener.

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció