En directe

El Matí a Ràdio Estel

PAPA FRANCESC

El Papa qualifica de "màrtirs d'avui" les 4 missioneres de la Caritat assassinades al Iemen, i clama per la pau

El Papa ha expressat aquest diumenge la seva proximitat a les Missioneres de la Caritat per l'assassinat al Iemen de quatre religioses de la congregació,…

6 març 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix

El Papa ha expressat aquest diumenge la seva proximitat a les Missioneres de la Caritat per l'assassinat al Iemen de quatre religioses de la congregació, fundada per Teresa de Calcuta. Francesc, després d'assegurar que són "màrtirs d'avui", ha expressat el seu desig que "la Mare Teresa acompanyi al paradís aquestes filles seves màrtirs de la caritat, i intercedeixi per la pau i el sacre respecte de la vida humana". Ja dissabte havia manifestat la seva profunda tristor per aquest crim, on han mort un total de 16 persones, concretament en un telegrama enviat a través del secretari de l'Estat Vaticà, el cardenal Pietro Parolin. El Sant Pare assegurava les seves pregàries per les famílies de les víctimes d'aquest acte de "violència sense sentit i diabòlica". També expressava el seu desig que la massacre "desperti les consciències, condueixi cap a un canvi dels cors i inspiri a totes les parts a deixar les armes i prendre el camí del diàleg". Francesc feia una crida general a "renunciar a la violència i renovar el compromís amb el poble de Iemen, en particular amb els més necessitats", als quals les missioneres de la Mare Teresa "van intentar servir".

El pontífex, també aquest diumenge durant l'Àngelus, ha destacat la iniciativa dels corredors humanitaris per als pròfugs, posada en marxa a Itàlia, "un senyal concret de compromís per la pau". El Sant Pare ha destacat que aquest projecte "uneix la solidaritat i la seguretat, alhora que permet ajudar les persones que fugen de la guerra i de la violència". El bisbe de Roma manifestava igualment la seva alegria per aquesta iniciativa ecumènica, que té el suport de la Comunitat de Sant Egidi, la Federació Italiana d'Esglésies Evangèliquès, així com l'Església Metodista. Finalment el Papa ha recordat l'inici, aquest mateix diumenge a la tarda, dels Exercicis Espirituals que comparteix fins divendres amb els seus col·laboradors, ha demanat als creients que preguin per ell i per la Cúria romana en aquesta setmana de meditació.

Perdó i esperança, centre del quart diumenge de Quaresma

D'altra banda, el perdó i l'esperança han estat en el centre del missatge de Francesc en el quart diumenge de Quaresma, abans de l'Àngelus i davant de milers de persones a la Plaça de Sant Pere del Vaticà. Reflexionant sobre la paràbola del fill pròdig, el Sant Pare ha subratllat la gran tolerància que es veu en aquest pare que dóna al seu fill la llibertat de marxar de casa tot i ser encara immadur. En aquest sentit, ha explicat que Déu fa el mateix amb nosaltres, ja que "ens deixa lliures, fins i tot davant les equivocacions, perquè ha fet, amb la creació, el gran do de la llibertat". El Papa ha conclòs precisament que "és la nostra responsabilitat fer un bon ús" d'aquesta llibertat.

A més, el pontífex ha parlat de la tendresa i de la misericòrdia en analitzar detalladament el significat d'aquesta paràbola. Així, ha recordat que Jesús estima els seus fills il·limitadament. "Els errors que cometem, també si són grans, no danyen la fidelitat del seu amor. En el sagrament de la Reconciliació podem sempre de nou començar: Ell ens acull, ens dóna de nou la dignitat de fills seus ". El bisbe de Roma ha invitat els fidels a demanar a la Mare de Déu perquè ajudi tothom a tornar al Pare en aquest temps de Quaresma, intensificar la conversió i rebutjar qualsevol compromís del pecat.

Més actualitat

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció