En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa rebutja el terrorisme: "L'any serà feliç si fem el bé"

Francesc ha demanat novament la pau al món coincidint amb el primer dia de l'any. Després de l'Àngelus de la festa de Santa Maria Mare…

1 gener 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix

Francesc ha demanat novament la pau al món coincidint amb el primer dia de l'any. Després de l'Àngelus de la festa de Santa Maria Mare de Déu, el Papa ha reiterat la seva crida a dir 'no' a la violència i 'sí' a la fraternitat, per construir un món pacífic. En un dia en què també se celebra la Jornada Mundial de la Pau, ha lamentant l'atemptat terrorista perpetrat perpetrat la matinada de cap d'any a Istanbul, i ha assegurat la seva proximitat a tot el poble turc en la pregària. El pontífex, després de felicitar l'any a tots els qui omplien la Plaça de Sant Pere del Vaticà i a tot el món, ha assegurat que "l'any serà feliç en la mesura en què cadascú de nosaltres, amb l'ajuda de Déu, intenti fer el bé dia rere dia". En la mateixa línia, ha recordat que "així es construeix la pau, dient 'no' - amb els fets - a l'odi i la violència, i 'sí' a la fraternitat ia la reconciliació".

El Sant Pare ha explicat que, "ara 50 anys, el beat Papa Pau VI va començar a celebrar en aquesta data la Jornada Mundial de la Pau, per enfortir el compromís comú de construir un món pacífic i fratern". Francesc recordava, a més, que el seu missatge d'aquest any per a aquesta diada "proposa assumir la no violència com a estil d'una política per a la pau, mentre lamentablement la violència ha colpejat també la passada nit de felicitacions i d'esperança". El bisbe de Roma ha tancat aquesta reflexió expressant el seu desig, en forma de pregària, "que el Senyor sostingui tots els homes de bona voluntat que, amb valentia, treballen de valent per afrontar la plaga del terrorisme i aquesta taca de sang que envolta el món, amb una ombra de por i desconcert".

El Papa ha agraït igualment les nombroses iniciatives de pregària i de compromís a favor de la pau en nombrosos llocs del món. Entre aquestes activitats, ha destacat "la que va tenir lloc a Bolonya, promoguda per la Conferència Episcopal Italiana, Càritas, Acció Catòlica i Pax Christi". També ha saludat els participants en la manifestació «Pau arreu de la terra», organitzada per la Comunitat de Sant Egidi.

Maria i la pertinença a la seva protecció, protagonistes

La crida a la pau arribava aquest diumenge després d'una celebració de l'Eucaristia que Francesc ha presidit a la Basílica de Sant Pere del Vaticà. En l'homilia, el Sant Pare ha recordat que "la mirada maternal de Maria ens allibera de l'orfandat, alhora que ens recorda que som germans, de la mateixa carn". En la mateixa línia, ha recordat que la Mare de Déu "és la dona que sap conservar i, per tant, protegir i custodiar en el seu cor el pas de Déu en la vida del seu poble". Després de subratllar la importància de "celebrar com a poble la maternitat de Maria", ha comentat que "una societat sense mares seria freda i hauria perdut el cor, com també el gust de la llar".

Igualment el bisbe de Roma ha presentat la Mare de Déu com la millor "protecció contra la malaltia de l'orfandat espiritual que vivim quan se'ns va apagant el sentit de pertinença a una família, a un poble o a una terra". Finalment ha assegurat que és "l'orfandat que dóna espai al cor narcisita que només sap mirar-se ell mateix i els propis interessos i que creix quan ens oblidem que la vida ha estat un regal que devem i que estem invitats a compartir en aquesta casa comuna".

A més, destaquem que, en aquest primer Àngelus de l'any 2017, el Sant Pare ha recordat la intensa relació que existeix, per a Santa Maria, entre el fet d'engendrar Jesús i ser la mare del Fill de Déu. El pontífex també ha destacat que "la visita dels pastors ofereix a Maria l'ocasió per captar algun element de la voluntat de Déu que es manifesta en la presència d'aquestes persones humils i pobres". El Papa ha recordat que la dona de Natzaret "segueix atentament aquesta visita dels pastors perquè ja entreveu en ells el moviment de la salvació que sorgeix de l'obra de Jesús". Francesc ha conclòs la reflexió comentant que tot aquest gran esdeveniment s'emmarca "en un pla de salvació pensat perquè, en ella i a través d'ella, humil serventa, es compleixin les grans obres de la misericòrdia divina".

Més actualitat

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció