En directe

Cocodril Club

PAPA FRANCESC

El Papa rebutja "la vergonya de 130 migrants morts sense ajuda"

El Papa ha qualificat aquest diumenge de «vergonya» el fet que 130 migrants hagin mort ofegats en les últimes hores perquè, durant dos dies, ningú…

26 abril 2021

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha qualificat aquest diumenge de «vergonya» el fet que 130 migrants hagin mort ofegats en les últimes hores perquè, durant dos dies, ningú no els va auxiliar. Després d'una Missa en què ha ordenat 9 sacerdots de Roma i també després del Regina Caeli, Francesc ha recordat que "són persones, vides humanes que, durant dos dies sencers, han suplicat ajuda sense èxit, una assistència que no va arribar". El pontífex ha expressat així la seva condemna, alhora que ha protestat amb fermesa des de la finestra del Palau Apostòlic. La tragèdia, que es va produir a l'estret de Sicília, és especialment greu perquè una associació va estar dos dies demanant ajuda a Líbia, Itàlia, Malta i l'Agència de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) i no hi va actuar ningú. "Preguntem-nos tots per aquesta enèsima tragèdia, perquè és el moment de la vergonya", ha lamentat. Igualment el Sant Pare ha invitat els creients a "pregar per aquests germans i germanes i per molts altres que segueixen morint en aquests dramàtics viatges, com també pels qui poden ajudar però prefereixen mirar cap a un altre costat", i ha deixat uns moments de silenci.
D'altra banda, en la reflexió que ha emmarcat la pregària mariana, el bisbe de Roma també ha parlat de la festa del Bon Pastor, coincidint amb el quart diumenge de Pasqua. Ha destacat la figura de Jesús com "el veritable pastor, que defensa, coneix i estima les seves ovelles". El Papa, a més, ha recordat que Jesús "no és aquell pastor assalariat que passa de les ovelles, perquè no són seves i que fa aquesta feina només per la paga, alhora que no es preocupa per defensar-les i, quan arriba el llop, fuig abandonant". Francesc ha conclòs que Jesús sí que és un pastor que protegeix "en moltes situacions difícils, perilloses, mitjançant la llum de la seva paraula i la força de la seva presència, que experimentem especialment en els sagraments". En definitiva, ha contraposat la imatge del bon pastor que és servidor i dona la vida per les seves ovelles, sense retribucions materials, i el qui té el perill de ser "un clergue d'Estat".
El mateix diumenge a primera hora del matí, abans del Regina Caeli, el Sant Pare ha ordenat 9 sacerdots que, ja abans com a diaques, exercien el ministeri en parròquies, col·legis, moviments i altres comunitats de Roma. Els ha demanat que "siguin propers, i pobres" i que "donin a Déu sense ser funcionaris". La celebració ha coincidit amb el dia en què l'Església celebra el també anomenat Diumenge del Bon Pastor, dedicat especialment a les vocacions sacerdotals. El bisbe de Roma ha animat els nous preveres a "evitar la mentalitat d'empresari o funcionari" per centrar-se a servir Déu, evitar voler "fer carrera" i ser propers a les persones que reben o comparteixen el servei. Així, els ha animat a recórrer "el preciós camí de les quatre proximitats: a Déu, al bisbe, als altres sacerdots i al Poble de Déu". Igualment els ha demanat que "no busquin fer carrera eclesiàstica, perquè després es converteixen així en funcionaris". El Papa ha assegurat que, "quan un sacerdot entra per ser empresari, de la parròquia o de l'escola i sigui on sigui, perd aquella proximitat al poble i aquella pobresa que fa que se sembli a Crist pobre i crucificat".

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció