En directe

La Missa de cada dia

PAPA FRANCESC

El Papa recepta "crucifix i evangeli" per a aquests dies confinats

El Papa va proposar aquest dimecres que, aquests dies sants, els creients contemplin "el crucifix i l’evangeli". En una audiència general transmesa des del Palau…

8 abril 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa va proposar aquest dimecres que, aquests dies sants, els creients contemplin "el crucifix i l’evangeli". En una audiència general transmesa des del Palau Apostòlic, Francesc va reflexionar sobre allò que Déu fa davant el nostre dolor, sobre on és ell quan tot surt malament i sobre les raons per les quals no resol els nostres problemes ràpidament. El pontífex va recomanar la lectura de la Passió de Crist com una bona eina per trobar-hi respostes. "En aquest temps de preocupació per la pandèmia, podríem pensar que Déu és absent i no s'interessa pel nostre sofriment, però la narració de la Passió que ens acompanya aquests dies ens pot ajudar, perquè ens parla d'un Jesús pacífic i indefens", va explicar.

Es pot escoltar AQUÍ aquesta última edició de DIARI DEL PAPA
El Sant Pare va explicar que la presència de Déu és una sorpresa per a molts, també per al centurió romà, que proclama i reconeix aquesta condició en Jesús. "Quan Jesús mor, aquell centurió testimoni dels sofriments de Jesús a la creu i del seu amor infinit, declara la filiació divina i manifesta que així Déu està veritablement present", va comentar. El bisbe de Roma també va destacar que és el mateix Déu qui es manifesta en cadascú de nosaltres. Va dir concretament que, "contemplant Jesús a la creu, veiem el rostre de Déu que es revela com l'amor que no condemna i obre els nostres braços i transforma la nostra fragilitat". "rancesc va expressar finalment el seu desig que la tristor doni pas a l’alegria i "que el crucificat ens faci ser cada vegada més germans". En un altre moment, el Papa va assegurar que Jesús va canviar la història, en acostar-se a nosaltres, i la va convertir en salvació encara que estigui marcada també avui pel mal.

Pregària "pels qui s'aprofiten d'aquesta crisi"

D’altra banda, a l’inici de la Missa d’aquest dimecres a la Casa de Santa Marta, el Sant Pare va pregar per la conversió dels explotadors, els mafiosos i els usurers que s'aprofiten dels necessitats en aquesta crisi provocada per la pandèmia del coronavirus. "Resem avui per la gent que en aquesta època de pandèmia fa comerç amb els necessitats. S'aprofiten de les necessitats dels altres i els venen: els mafiosos, els usurers i molts altres. Que el Senyor toqui els seus cors i els converteixi", va dir.

En la seva homilia, el pontífex va parlar novament de la traïció de Judes, narrada aquesta vegada per l’evangelista Mateu. Va recordar que "avui també hi ha moltes persones que, com l’apòstol que va entregar Jesús, exploten les persones i abandonen els amics". Igualment Francesc va dir que, "com Judes, cadascú de nosaltres pot trair, per amor als diners o als béns materials".

I destaquem finalment que el Papa explica, en una entrevista publicada aquest dimecres pel diari espanyol ABC, per la revista italiana Civiltà Cattolica i pels rotatius The Tablet (de Londres) i Commonweal (de Nova York). El Sant Pare explica que, des de la Santa Seu, es treballa a distància i es van fent torns a dins de la Casa de Santa Marta. D’altra banda, lamenta que aquesta pandèmia fa que s’oblidin altres problemes greus, com ara l’emergència climàtica, amb l’exemple del desglaç al Pol Nord, i les morts per les guerres o per les desigualtats.

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció