En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa recepta "crucifix i evangeli" per a aquests dies confinats

El Papa va proposar aquest dimecres que, aquests dies sants, els creients contemplin "el crucifix i l’evangeli". En una audiència general transmesa des del Palau…

8 abril 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa va proposar aquest dimecres que, aquests dies sants, els creients contemplin "el crucifix i l’evangeli". En una audiència general transmesa des del Palau Apostòlic, Francesc va reflexionar sobre allò que Déu fa davant el nostre dolor, sobre on és ell quan tot surt malament i sobre les raons per les quals no resol els nostres problemes ràpidament. El pontífex va recomanar la lectura de la Passió de Crist com una bona eina per trobar-hi respostes. "En aquest temps de preocupació per la pandèmia, podríem pensar que Déu és absent i no s'interessa pel nostre sofriment, però la narració de la Passió que ens acompanya aquests dies ens pot ajudar, perquè ens parla d'un Jesús pacífic i indefens", va explicar.

Es pot escoltar AQUÍ aquesta última edició de DIARI DEL PAPA
El Sant Pare va explicar que la presència de Déu és una sorpresa per a molts, també per al centurió romà, que proclama i reconeix aquesta condició en Jesús. "Quan Jesús mor, aquell centurió testimoni dels sofriments de Jesús a la creu i del seu amor infinit, declara la filiació divina i manifesta que així Déu està veritablement present", va comentar. El bisbe de Roma també va destacar que és el mateix Déu qui es manifesta en cadascú de nosaltres. Va dir concretament que, "contemplant Jesús a la creu, veiem el rostre de Déu que es revela com l'amor que no condemna i obre els nostres braços i transforma la nostra fragilitat". "rancesc va expressar finalment el seu desig que la tristor doni pas a l’alegria i "que el crucificat ens faci ser cada vegada més germans". En un altre moment, el Papa va assegurar que Jesús va canviar la història, en acostar-se a nosaltres, i la va convertir en salvació encara que estigui marcada també avui pel mal.

Pregària "pels qui s'aprofiten d'aquesta crisi"

D’altra banda, a l’inici de la Missa d’aquest dimecres a la Casa de Santa Marta, el Sant Pare va pregar per la conversió dels explotadors, els mafiosos i els usurers que s'aprofiten dels necessitats en aquesta crisi provocada per la pandèmia del coronavirus. "Resem avui per la gent que en aquesta època de pandèmia fa comerç amb els necessitats. S'aprofiten de les necessitats dels altres i els venen: els mafiosos, els usurers i molts altres. Que el Senyor toqui els seus cors i els converteixi", va dir.

En la seva homilia, el pontífex va parlar novament de la traïció de Judes, narrada aquesta vegada per l’evangelista Mateu. Va recordar que "avui també hi ha moltes persones que, com l’apòstol que va entregar Jesús, exploten les persones i abandonen els amics". Igualment Francesc va dir que, "com Judes, cadascú de nosaltres pot trair, per amor als diners o als béns materials".

I destaquem finalment que el Papa explica, en una entrevista publicada aquest dimecres pel diari espanyol ABC, per la revista italiana Civiltà Cattolica i pels rotatius The Tablet (de Londres) i Commonweal (de Nova York). El Sant Pare explica que, des de la Santa Seu, es treballa a distància i es van fent torns a dins de la Casa de Santa Marta. D’altra banda, lamenta que aquesta pandèmia fa que s’oblidin altres problemes greus, com ara l’emergència climàtica, amb l’exemple del desglaç al Pol Nord, i les morts per les guerres o per les desigualtats.

Més actualitat

El nou model de residències encarirà a Catalunya el preu de les places uns 250 euros mensuals

L'escena d'una residència de gent gran a Catalunya

Segons Cinta Pascual, presidenta de les patronals de residències ACRA i CEAPs, "no hi ha prou espais per garantir que les unitats de convivència siguin de 15 persones"

1 juliol 2022

Redacció

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció