En directe

La Caravana

PAPA FRANCESC

El Papa reclama "suport als països que acullen molts refugiats i desplaçats, pel seu esforç de solidaritat"

Francesc es pregunta si un país pot afrontar tot sol les dificultats que produeix l'emigració forçada. En el vídeo del Papa corresponent al novembre, fet…

4 novembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
Francesc es pregunta si un país pot afrontar tot sol les dificultats que produeix l'emigració forçada. En el vídeo del Papa corresponent al novembre, fet públic aquest divendres al matí, el pontífex expressa en forma de pregària el seu millor desig per "als països que acullen gran nombre de refugiats i desplaçats", perquè "rebin tot el suport en el seu esforç de solidaritat". En aquesta ocasió, el pontífex invita a "passar de la indiferència i de la por a l'acceptació de l'altre", i assegura que "aquest altre podria ser qualsevol de nosaltres". En aquesta línia, anima tots els homes i dones de bona voluntat a unir-se en aquest objectiu.
Recordem que aquesta iniciativa, en què participa activament el Papa Francesc, és promoguda per la Xarxa Mundial de Pregària del Papa, amb l’objectiu de donar a conèixer les intencions de pregària mensuals. En aquesta 11a edició, ha col•laborat en la realització del vídeo també el Servei Jesuïta a Refugiats, amb l’ajuda de nombroses institucions que treballen a favor dels mateixos refugiats.
La presentació mundial del vídeo del Papa s'ha fet aquest divendres a Roma, durant un simposi de valors en què han participat nombrosos protagonistes del món eclesial, entre ells membres de la Secretaria per a la Comunicació amb el seu prefecte, Dario Edoardo Viganò, i el secretari Lucio Adrian Ruiz. També ha estat present en la sessió el director internacional de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa, el jesuïta Frédéric Fornos.
Record per als cardenals i bisbes morts l'últim any
D'altra banda, el Sant Pare ha presidit aquest divendres, coincidint amb el primer divendres de novembre, una celebració de l’Eucaristia a la Basílica Vaticana en sufragi pels cardenals i bisbes morts l’últim any. De tots ells, el pontífex ha recordat que "han acabat la seva jornada terrenal, alhora que ha fet una crida a l'assemblea perquè els encomani, un cop més, a la bondat misericordiosa del Pare, renovant el reconeixement pel testimoni cristià i sacerdotal que han deixat". Després de recordar que "el camí cap a la casa del Pare comença per a cadascú de nosaltres el mateix dia en què vam obrir els ulls a la llum i, mitjançant el Baptisme, a la gràcia", el Papa ha destacat que els cardenals i bisbes que recordem en la pregària "s’han dedicat, durant tota la seva vida i sobretot després d'haver-la consagrada a Déu, a testimoniar i donar als altres l'amor de Jesús". També ha recordat que, amb la seva paraula i exemple, han exhortat els fidels, el poble creient, a fer el mateix.
En un altre moment de l'homilia, Francesc ha recordat que els bisbes difunts "han estat pastors del ramat de Crist i, a imitació seva, s'han gastat, entregat i sacrificat per la salvació del poble que se'ls havia encomanat". I sobre aquest poble, ha afegit que "l'han santificat mitjançant els sagraments i l'han guiat pel camí de la salvació, alhora que, plens pel poder de l'Esperit Sant, han anunciat l'Evangeli i, amb amor patern, s'han esforçat per estimar tothom, especialment els pobres, indefensos i necessitats d'ajuda". Francesc ha destacat el fet que, en aquestes celebracions pels difunts, "els qui hi participen demanen al Senyor que els faci resplendir per sempre en el seu regne de llum"
Igualment el pontífex ha comentat que, "en nom del Déu de la misericòrdia i del perdó, les mans d’aquests bisbes han beneït i han absolt, les seves paraules han consolat i han eixugat llàgrimes, alhora que la seva presència ha testimoniat amb eloqüència que la bondat de Déu és inesgotable i que la seva misericòrdia és infinita”. I en recordar que alguns d'ells van ser cridats a donar testimoni de l'Evangeli de manera heroica, suportant grans tribulacions, el Papa ha invitat tothom, en aquesta missa de sufragi, a "lloar Déu pel bé que el Senyor ha fet per nosaltres i per la seva Església a través d'aquests germans nostres i pares en la fe". I com a conclusió, el bisbe de Roma ha assegurat que la mort d'aquests pastors, "a la llum del Misteri pasqual de Crist, és en realitat l'entrada en la plenitud de la vida".
Missatge d'esperança als bisbes francesos
El Papa demana als bisbes francesos que ajudin els seus conciutadans a "reforçar l'esperança i a buscar el bé comú”. En un missatge signat pel secretari d'Estat Pietro Parolin, adreçat als participants en la Plenària de l’Episcopat de França reunida aquests dies a Lourdes, el Sant Pare recorda que el país viu en un context "encara marcat" pels greus atemptats dels últims mesos i en la perspectiva d'una important convocatòria electoral. També a pocs dies de la clausura del Jubileu de la Misericòrdia, el pontífex "demana al Senyor que ajudi els bisbes a obrir nous camins perquè els anys vinents estiguin impregnats de misericòrdia, per anar a l’encontre de tothom i oferir l’amor i la tendresa de Déu". En el missatge, el Papa recorda, a més, els 60 anys de la "Missió Obrera", i invita a "tenir el coratge d'arribar a totes les perifèries que tenen necessitat de l'Evangeli".
Finalment destaquem que el prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants, Angelo Amato, presidirà aquest dissabte, a la localitat albanesa de Scutari, la beatificació de 38 màrtirs que van ser torturats i assassinats durant la dictadura comunista d’Albània els anys 40. L’arquebisbe de la diòcesi de Scutari, Angelo Massafra, ha destacat la importància que té, per a l’Església d’avui, el testimoni d’aquestes persones que no van voler renunciar a la seva fe i, a més, van morir estimant i perdonant. En el context d’un règim que s’autoqualificava d’ateu, les víctimes van ser 2 bisbes, 21 sacerdots diocesans, 7 franciscans, 3 jesuïtes, un seminarista i 4 laics.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest divendres 4 de novembre.

Francesc fa una crida, en el vídeo del novembre, a "passar de la indiferència i la por a l'acceptació de l'altre, que podria ser qualsevol de nosaltres"

Més actualitat

EDUCACIÓ

"El val escolar impulsat pel Govern no serveix perquè les famílies estalviïn diners"

Una mare fent la compra de material escolar pel nou curs, a la botiga Abacus de Barcelona

Així ho creuen des de les Associacions Federades de Famílies, (aFFaC) que opinen que el curs escolar ha començat "sense avançar en temes importants com l'educació inclusiva".

27 setembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

Els criminòlegs calculen que només es denuncien un 5% dels casos d'agressió sexuals entre menors

Manifestació a Sant Vicenç de Castellet per denunciar la violació a una menor

El catedràtic en psicologia forense de la UB, Antonio Andrés Pueyo, creu que un càstig generalitzat "no és la millor solució" per reduir les agressions sexuals entre menors

26 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

Santi Rodríguez: "Feijóo continuarà passi el que passi"

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

El secretari general del PP català admet que si la investidura de Feijóo no prospera, el millor seria una repetició electoral

25 setembre 2023

Redacció