En directe

Laudes

PAPA FRANCESC

El Papa recorda els farmacèutics i admet que els havia oblidat

El Papa va recordar aquest dijous els farmacèutics. A l’inici de la Missa a la Casa de Santa Marta, fins i tot amb autocrítica, Francesc…

16 abril 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa va recordar aquest dijous els farmacèutics. A l’inici de la Missa a la Casa de Santa Marta, fins i tot amb autocrítica, Francesc va agrair la feina d’aquests professionals per ajudar els malalts especialment durant aquesta crisi del coronavirus. "Aquests dies m'han renyat perquè m’he oblidat de donar les gràcies a un grup de persones que també treballen", va admetre. Igualment va reconèixer que havia agraït el seu treball "a metges, infermeres, voluntaris" i altres col·lectius. El pontífex va assegurar que els farmacèutics "també treballen dur per ajudar als malalts a sortir de la malaltia, i cal pregar per ells".

Es pot escoltar AQUÍ l'última edició de DIARI DEL PAPA

En la seva homilia, el Sant Pare va afirmar que la gran força que tenim per predicar l'Evangeli és "l'alegria, que és el fruit de l'Esperit Sant, no pas la conseqüència de les emocions que esclaten per un fet meravellós". En aquesta línia, va afegir que aquest goig "és molt més perquè, sense l'Esperit, ningú no pot tenir aquesta alegria". El bisbe de Roma també va dir que "rebre l'alegria de l'Esperit és una gràcia". Finalment va rercordar "els últims punts de l'exhortació Evangelii nuntiandi de Pau VI, quan parla de cristians i evangelitzadors alegres en contraposició amb els qui sempre viuen com decaiguts". El Sant Pare va comentar el fragment de l'Evangeli d’aquest dijous de l’octava de Pasqua, del capítol 24 de Lluc, en què Jesús ressuscitat s'apareix als deixebles, colpit i ple de por perquè van creure que havien vist un fantasma, i obre les seves ments per comprendre les Escriptures.

La Santa Seu crea una comissió sobre la Covid-19
El Dicasteri per al Servei de Desenvolupament Humà Integral ha anunciat la creació d’una Comissió Covid-19 per afrontar el futur. L’organisme ha explicat que aquesta comissió, que neix a petició del Papa, neix per expressar l'amor de l'Església per la humanitat davant la pandèmia. El grup de treball comença a funcionar en col·laboració amb altres departaments de la Cúria Romana, i vol impulsar l'anàlisi i la reflexió sobre els reptes socioeconòmics i culturals, com també una proposta de pautes per a afrontar-los.
Formen la comissió el prefecte del Dicasteri del Desenvolupament Humà, Peter Turkson, i pels prelats Bruno-Marie Duffé i Augusto Zampini. Preveu cinc grups de treball, concretament de suport a les Esglésies locals, d’investigació de la pandèmia, d’informació sobre el treball del grup, d’ajuda a la Santa Seu per a les relacions amb els estats i de finançament per a les activitats de diòcesis i organitzacions catòliques.

Missa al santuari de la Divina Misericòrdia de Roma
D'altra banda, Francesc presidirà aquest diumenge, II de Pasqua i festa de la Divina Misericòrdia, una celebració de l’Eucaristia a l'Església del Santo Spirito in Sassia, a Roma i molt a prop del Vaticà. Coincideix amb el 20è aniversari de la institució d’aquesta jornada, creada per Joan Pau II durant la canonització de Santa Faustina Kowalska. Al final de la Missa, sense presència física de fidels, el pontífex resarà el Regina Coeli. L'elecció del segon diumenge de l’octava pasqual com la festa de la Misericòrdia té la seva base teològica en un fort vincle entre el misteri pasqual de la Redempció i el de la Misericòrdia de Déu. La festa està concebuda sobretot com un temps de gràcia per a tothom.
Felicitacions a Benet XVI i un llibre amb la seva biografia
I Benet XVI va celebrar aquest dijous el seu 93è aniversari sota el signe de la sobrietat i gratitud a Déu. El secretari del Papa emèrit, Georg Gänswein, ha explicat que Joseph Ratzinger va passar el dia, com és habitual, al monestir Mater Ecclesiae, la residència on viu al Vaticà des que va ser substituït per Francesc arran de la renúncia. El secretari ha dit també que, seguint les mesures restrictives per frenar la Covid-19, Benet XVI no va rebre cap visita, però sí moltes trucades telefòniques i missatges de correu electrònic.
Gänswein, també prefecte de la Casa Pontifícia, ha assegurat que el Papa Benet està constantment informat sobre l'evolució de la pandèmia i qe prega cada dia pels malalts i pels qui pateixen a causa de virus. El secretari ha revelat que "també s'ha vist molt afectat sobretot pels nombrosos sacerdots, metges i infermeres que han mort, especialment al nord d'Itàlia", i ha conclòs que Ratzinger "no deixa que li robin l'esperança" tampoc ara, tot just quan acaba de complir 93 anys. Recordem que precisament aquest diumenge, a més, es compliran 15 anys de l’elecció de Benet XVI.
I entre els nombrosos regals, el Papa emèrit va rebre igualment aquest dijous, al matí, una voluminosa biografia d’ell mateix escrita pel periodista alemany Peter Seewald. El llibre es publicarà el 4 de maig. Aquesta biografia, titulada Benet XVI - una vida, serà editada per Droemer Knaur. L'autor ja havia publicat diverses entrevistes amb Joseph Ratzinger, incloent-hi els llibres Llum del món i Últimes converses.

Més actualitat

POLÍTICA

"Tinc la sensació que Biden tornarà a guanyar"

eleccions als Estats Units 2024

Francesc Garriga, corresponsal de Catalunya Ràdio als Estats Units, s'aventura a fer un pronòstic del resultat i vaticina unes eleccions molt disputades

23 febrer 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

Aigües Costa Brava – Girona descarta, de moment, comprar dessaladores mòbils com les de Lloret de Mar per la sequera

Una dessaladora mòbil, en el Port de la Selva, en agost de 2018 | Arxiu ACN

En una entrevista a 'La Caravana' de Ràdio Estel, el president del Consorci d'Aigües Costa Brava-Girona, Miguel Noguer, diu que no tanquen la porta a parlar-ne

23 febrer 2024

Redacció

SOCIETAT

Un testimoni de l'incendi de València: "L'edifici ara és un esquelet"

L'incendi a un edifici del barri del Campanar a València | EFE Manuel Bruque

Manuel Algora és el propietari d'un laboratori situat a 50 metres del bloc calcinat, que ha deixat, almenys, 4 morts, una desena de ferits i 19 desapareguts

23 febrer 2024

Redacció