En directe

El rosari

PAPA FRANCESC

El Papa recorda "els morts anònims de la pandèmia"

Francesc ha pregat de manera especial, aquest dijous, per les víctimes anònimes de la pandèmia. A l’inici de la Missa a la Casa de Santa…

30 abril 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
Francesc ha pregat de manera especial, aquest dijous, per les víctimes anònimes de la pandèmia. A l’inici de la Missa a la Casa de Santa Marta, el Papa ha recordat "els difunts, els qui han mort per la pandèmia, i també de manera especial els morts que podríem qualificar d'anònims". El pontífex ha completat la invocació lamentant que "s'han vist les fotografies de les fosses comunes, molts allà".
Es pot escoltar AQUÍ l'última edició de DIARI DEL PAPA
En l’homilia, el pontífex ha recordat que proclamar Jesús "no és fer proselitisme, sinó donar testimoni de la fe amb la vida i resar al Pare perquè atregui la gent cap al Fill". Ha explicat, a més, que "testimoni i la pregària van junts i, si no hi són, no es pot fer predicació apostòlica nir anunci". En aquesta línia, ha comentat que "seria una bona predicació moral amb moltes coses bones, totes bones, però el Pare no tindrà la possibilitat d'atraure la gent cap a Jesús". El bisbe de Roma ha conclòs la reflexió assegurant que "aquest és el centre del nostre apostolat: que el Pare pugui atraure la gent a Jesús", com també recordant que "això no és només per a les missions, sinó per al nostre treball com a cristians".

El Sant Pare ha comentat el fragment de la primera lectura d’aquest dijous de la tercera setmana de Pasqua, del capítol 8 dels Fets dels Apòstols, on es relata la trobada de Felip amb un etíop que desitjava comprendre qui era Jesús. La descripció de l’apòstol a partir de les paraules d’Isaïes, "com una ovella va ser portat a l'escorxador", aquell home es va deixar batejar. I a partir del text l'evangeli, del capítol 6 de Joan, el Papa ha insistit que és la intervenció de Déu Pare la que converteix. La celebració ha finalitzat, com és habitual, amb l'adoració i la benedicció eucarística, i amb una invitació a tothom a fer la comunió espiritual.


Missatge als treballadors del camp
El Papa, d'altra banda, s’adreça a la Federació Agrícola Italiana amb una carta que s’acaba de fer pública. Elogia sobretot “el compromís i els sacrificis dels treballadors de la cadena agroalimentària en temps de pandèmia”, alhora que lamenta “l'explotació i marginació dels treballadors immigrants”. La missiva, signada pel substitut de la Secretaria d'Estat, Edgar Peña Parra, és una resposta al secretari general de la Federació Agrícola Italiana, Onofrio Rota, que havia demanat els últims dies consol i atenció per a les qüestions crítiques que marquen el sector agrícola.

El substitut de la Secretaria d'Estat transmet la proximitat de Francesc "als nombrosos treballadors que, en el marc de la cadena alimentària, fan esforços considerables, entre molts riscos i dificultats, per proporcionar els aliments necessaris a la comunitat". Igualment diu el text que "el pontífex els recorda en la pregària, mentre porta en el seu cor la dolorosa situació dels treballadors il·legals de diversos països, que són relegats als marges de la societat i pateixen condicions d'explotació inacceptables".

Reflexió de l'arquebisbe Vincenzo Paglia sobre la pandèmia

Vincenzo Paglia, president de l'Acadèmia Pontifícia per a la Vida, assegura en un llibre recentment publicat que “la pandèmia ens ha mostrat la nostra fragilitat com a individus”. L’arquebisbe diu també que “la societat, les estructures i superestructures que hem creat per a defensar les nostres vides, amb tots els seus privilegis, també han resultat vulnerables”. El prelat destaca igualment que “l'única resposta possible, mirant al futur, és la que es construeix sobre la fraternitat i la solidaritat, enteses no pas com a valors cristians, sinó com a fonaments sobre els quals descansa la supervivència de la humanitat”.

Vincenzo Paglia parla d'això en aquest volum, titulat 'Pandèmia i Fraternitat; la força dels llaços humans reobre el futur" (editat per Piemme-Molecole). El text, a partir d'una recent Nota de la mateixa Acadèmia, pretén obrir un debat ètic i cultural sobre el període postpandèmic i els criteris per a un nou començament. Els conceptes centrals són la "globalització de la fraternitat" i la difusió de "l’antivirus de la solidaritat".

Més actualitat

URBANISME

L’Ajuntament de Barcelona no pot obligar a la Sagrada Família a pagar les expropiacions per l’escalinata del carrer Mallorca 

La utilitat pública del temple per la ciutat és la clau per que el cost de l’operació sigui compartit entre el consistori i la Sagrada Família

29 maig 2024

Redacció

MOBILITAT

Tito Álvarez, portaveu d'Elite Taxi, contra les plataformes digitals VTC: "No falten taxis a Barcelona"

manifestació de taxis a Barcelona contra les plataformes digitals de VTC el 2022

En una entrevista a Ràdio Estel, el portaveu dels taxis demana una regulació d’aquestes plataformes digitals de VTC

28 maig 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024