En directe

Laudes

PAPA FRANCESC

El Papa recorda "els perseguits avui com Sant Esteve"

Francesc ha resat aquest dilluns l'Àngelus en la festa de Sant Esteve, primer màrtir de l'Església, un dia que ha servit perquè el pontífex recordi…

26 desembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix

Francesc ha resat aquest dilluns l'Àngelus en la festa de Sant Esteve, primer màrtir de l'Església, un dia que ha servit perquè el pontífex recordi els perseguits a causa de la fe. Coincidint amb aquesta jornada que es viu l'endemà de Nadal, la Plaça de Sant Pere ha tornat a acollir milers de persones. Abans de la pregària mariana, el Sant Pare ha afirmat que "l'alegria del Nadal, també en aquesta ocasió, omple els nostres cors, mentre la litúrgia invita a celebrar el primer màrtiri, que ens ha deixat un testimoni gloriós, ja que va patir per amor a Jesucrist". En aquesta línia, el Papa ha recordat que "aquest martiri segueix present en la història de l'Església fins als nostres dies".

El pontífex s'ha referit a la contraposició que existeix entre la mentalitat de l'Evangeli i la mundana, i ha insistit que "seguir Jesús vol dir seguir la seva llum, que s'ha encès a la nit de Betlem, i abandonar les tenebres del món". Del primer màrtir i diaca Esteve, el bisbe de Roma ha destacat que, "obeint el Senyor, vida i llum per a tots els homes, ell mateix es va convertir en víctima del misteri de la iniquitat present a la terra, alhora que ha vençut en Crist". Francesc ha destacat, a més, que "també avui l'Església, per testimoniar la llum i la veritat de Jesús, experimenta en molts llocs dures persecucions fins a la suprema prova del martiri". Amb aquesta reflexió, ha dirigit el seu pensament "als nombrosos germans i germanes que, en la fe, pateixen coacció i violència i que són odiats a causa de Jesús".

Per aquesta raó, el pontífex ha fet una crida general a pensar en aquests perseguits per la fe i a tenir-los a prop amb la pregària i la tristor. El Sant Pare ha aclarit que aquests màrtirs, "malgrat les proves i els perills, testimonien amb valor la seva pertinença a Crist i viuen l'Evangeli comprometent-se en favor dels últims, fent el bé a tothom sense distinció i mostrant la caritat en la veritat". Francesc ha proposat finalment "renovar la joiosa i coratjosa voluntat de seguir fidelment el Fill de Déu, vivint amb perseverança segons la mentalitat evangèlica i rebutjant la dels dominadors d'aquest món".

I ja com a culminació de la reflexió, el Papa ha adreçat la seva pregària a la Mare de Déu, reina dels màrtirs, perquè guiï i sostingui els qui contemplen la gruta del pessebre en el  camí de seguiment de Jesucrist. Després de resar a la Mare de Déu, en el clima d'alegria cristiana pel Nadal, el pontífex encara ha recordat que, durant les últimes setmanes, ha rebut nombrosos missatges de tot el món, i ha expressat en aquesta ocasió el seu agraïment de cor, especialment "pel do de la pregària". Ho ha fet de manera general i pública en recordar que no li és possible respondre un per un tots els missatges.

Condol per les víctimes de l'accident de Rússia

El Sant Pare, d'altra banda, ha expressat igualment aquest dilluns el seu dolor per l'accident d'un avió rus al Mar Negre, amb 92 persones a bord, poc després d'haver-se enlairat de l'aeroport de Sotxi en direcció a Síria. Francesc també ha manifestat la seva proximitat als familiars de les víctimes d'aquest sinistre. Ha recordat "l'estimat poble rus i els passatgers, entre els quals hi havia periodistes, tripulació i el cor i l'orquestra de les Forces Armades, que havien actuat l'any 2004 al Vaticà amb motiu del 26è aniversari del pontificat de Sant Joan Pau II".

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció