En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa recorda els refugiats, "víctimes de la indiferència dels qui no volen ser responsables del seu futur"

Francesc ha impartit aquest diumenge de Rams, primer dia de la Setmana Santa, la benedicció apostòlica als presents a la Plaça de Sant Pere després…

20 març 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
Francesc ha impartit aquest diumenge de Rams, primer dia de la Setmana Santa, la benedicció apostòlica als presents a la Plaça de Sant Pere després de l'Eucaristia i coincidint amb l'Àngelus. Abans, en l'homilia de la Missa, el Papa ha recordat que Jesús va ser, en el seu temps, víctima "de la indiferència" que avui colpeix "els marginats i els pròfugs" arreu del món. El Sant Pare ha explicat que aquesta indiferència és la dels qui "no volen assumir la responsabilitat del futur d'aquestes persones". Ha recordat també Jesús és "humiliat amb escarni i amb una violència corporal ferotge, fins a la condemna de les autoritats, que tenen interessos que no són els de fer realment justícia".
Francesc ha assegurat que la situació de Crist torturat es reflecteix en un dels drames més grans d'avui. "Penso en moltíssima gent, molts marginats i molts pròfugs, com també molts refugiats dels quals molts no volen assumir la responsabilitat del seu destí", ha assegurat. En una plaça de Sant Pere plena amb unes 70.000 persones, la litúrgia solemne s'ha obert amb la processó i la benedicció papal de les palmes i dels rams d'olivera, fins que el pontífex ha saludat la multitud com a culminació del recorregut.
Després, durant la pregària mariana de l'Àngelus, el Papa ha recordat la celebració anual, com sempre el Diumenge de Rams, de la 31a Jornada Mundial de la Joventut, i ho ha fet animant els joves dels cinc continents a anar "en gran nombre" a l'imminent trobada de finals de juliol a Polònia, "pàtria de sant Joan Pau II, iniciador de les Jornades Mundials de la Joventut". "Confiem a la seva intercessió els últims mesos de preparació d'aquest pelegrinatge que, en el marc de l'Any Sant de la Misericòrdia, serà el Jubileu dels joves a nivell de l'Església universal". Així ha subratllat el pontífex la presència a la Plaça de Sant Pere de nombrosos joves voluntaris de Cracòvia, ciutat amfitriona da la JMJ. "Tornant a Polònia portareu als dirigents d'aquest país els rams d'olivera recollits a Jerusalem, Assís i Montecassino, com una invitació a conrear propòsits de pau, de reconciliació i de fraternitat", ha assegurat el pontífex. Abans de l'Àngelus, ha fet una crida general a "viure la Setmana Santa amb intensitat espiritual".
Francesc ha explicat que, des de la fe, podem aprendre aquest camí aturant-nos aquests dies a mirar el Crucifix, que ha definit com la "càtedra de Déu". En aquesta línia, ha animat tothom a observar l'amor humil, que salva i dóna la vida, per renunciar a l'egoisme, a la recerca del poder i de la fama. El Papa ha afegit que la creu "revela el rostre autèntic de Déu, que és misericòrdia i que perdona els seus botxins, obre les portes del paradís al lladre penedit i toca el cor del centurió". El pontífex ha admès que pot semblar molt llunyana a nosaltres la manera d'actuar de Déu, que s'ha humiliat per nosaltres, mentre a nosaltres ens sembla difícil oblidar-nos una mica de nosaltres mateixos.
El primer gest d'aquest amor «fins a l'extrem», segons ha afirmat el Papa, és el lavatori dels peus, quan «el Mestre i Senyor» s'abaixa fins als peus dels deixebles, com només feien el servents. Però això és només el començament. La humiliació que pateix Jesús, segons diu el pontífex, arriba a l'extrem en la Passió i la mort en creu, dolorosa i reservada als traïdors, als esclaus i als pitjors criminals. També ha destacat que Jesús, solidari amb nosaltres en tot, igualment experimenta a la creu el misteriós abandonament del Pare.
Francesc encara ha explicat que la litúrgia del Diumenge de Rams ens ensenya que el Senyor no ens ha salvat amb una entrada triomfal o mitjançant miracles poderosos. Per això, segons ha comentat també Francesc, l'apòstol Pau sintetitza amb dos verbs el recorregut de la redempció, en afirmar que «es va despullar» i «es va humiliar» ell mateix. El bisbe de Roma, a més, ha recordat en la mateixa homilia que "hem fet nostre aquell entusiasme i, sacsejant les palmes i els rams d'olivera, hem expressat la lloança i el goig, el desig de rebre el Jesús que ve a nosaltres i també vol entrar a les nostres ciutats i en les nostres vides".

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció