En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa recorda "els treballadors del camp, sovint explotats"

El Papa ha recordat aquest matí especialment "els treballadors del camp, que sovint són explotats”. Al final de l’audiència general, Francesc ha dedicat un pensament…

6 maig 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha recordat aquest matí especialment "els treballadors del camp, que sovint són explotats”. Al final de l’audiència general, Francesc ha dedicat un pensament també, en general, a tots els treballadors. Ha explicat que, "coincidint amb el Primer de Maig, són diversos els missatges rebuts sobre el món del treball i els seus problemes", i s'ha mostrat "especialment colpit per un escrit dels treballadors agrícoles, entre ells molts immigrants, que conreen la terra en extensions italianes". El pontífex ha lamentat que "moltes vegades són durament explotats". En aquesta línia, ha afegit que, "tot i que certament hi ha crisi per a tothom, la dignitat de les persones sempre ha de ser respectada". El Sant Pare ha tancat la reflexió amb una invitació "a convertir la crisi en ocasió per tornar a posar en el centre la dignitat de la persona i del treball".

Es pot escoltar AQUÍ (minut 23) l'última edició del DIARI DEL PAPA (minut 23')
El pontífex ha obert, en aquesta audiència setmanal, un nou cicle de reflexions sobre la pregària entesa com “l’estímul de la fe”. El Sant Pare ha defensat la pregària com el millor antídot contra el rebuig social, amb un exemple concret, el de "Bartimeu, que va invocar Déu i va quedar guarit" de la seva ceguesa. El bisbe de Roma ha expressat el seu desig que tots els creients "es converteixin en homes i dones de pregària", i ha recordat la festa, aquest divendres, de la patrona de l’Argentina, la Mare de Déu de Luján. El Papa ha presentat la pregària, en definitiva, com "un crit que surt del cor i amb el qual els creients es posen en mans de Déu".
Els diaques, protagonistes del Vídeo del Papa amb la intenció mensual
D'altra banda, Francesc prega pels diaques en el vídeo amb la seva intenció mensual d’aquest mes de maig, que es fa fer públic aquest dimarts a la tarda. Assegura que "no són sacerdots de segona categoria", sinó sobretot "servidors de la paraula i de l'ajuda als pobres". Recordem que el recent Sínde sobre l’Amazònia reforça el missatge de l’Església sobre el diaconat. En el punt 104 del document final, s’assegura que aquest ministeri “ha de promoure també avui l’ecologia integral, el desenvolupament humà, el treball pastoral social i el servei a favor dels més vulnerables”.

Pregària pels treballadors dels mitjans de comunicació
I a primera hora d’aquest mateix dimecres,  a l'inici de la Missa a la Casa de Santa Marta,el Sant Pare ha pregat "pels homes i dones que treballen en els mitjans de comunicació que, en aquest temps de pandèmia, arrisquen molt i treballen molt". Ha demanat concretament "que el Senyor els ajudi en aquesta tasca de transmetre, sempre, la veritat". En la seva homilia, el bisbe de Roma ha animat tothom a "acollir la llum de Crist i a deixar-s'hi il·luminar, per superar tot allò que lliga a la foscor, sobretot els vicis, la supèrbia i l'esperit de mundanitat". Francesc ha comentat el fragment de l'Evangeli del dia (del capítol 12 se Joan), que recorda que Jesús es presenta com la llum que ha vingut al món no pas a condemnar, sinó a salvar.

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció