En directe

El rosari

PAPA FRANCESC

El Papa recorda "les famílies tancades" a casa pel coronavirus

El Papa ha pregat aquest dilluns pels malalts de coronavirus i perquè les famílies retrobin el veritable afecte en aquest temps difícil marcat per la…

16 març 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix

El Papa ha pregat aquest dilluns pels malalts de coronavirus i perquè les famílies retrobin el veritable afecte en aquest temps difícil marcat per la malaltia. A l’inici de la Missa matinal a la Casa de Santa Marta, Francesc ha recordat les dificultats de pares i fills que no poden sortir de casa. "Penso en les famílies, tancades, en els nens que no van a l'escola, en els pares que potser no poden sortir", ha dit. Igualment ha expressat el seu desig que "el Senyor els ajudi a descobrir noves maneres, noves expressions d'amor, de convivència en aquesta situació nova". En la mateixa línia, el pontífex ha definit el moment actual com "una ocasió bonica per retrobar el veritable afecte amb creativitat dins la família", i ha animat els creients a pregar "perquè les relacions familiars floreixin sempre per a bé".

En l’homilia, el pontífex ha defensat la necessitat d’acollir la senzillesa de Déu per no caure en la supèrbia. Ha explicat que les lectures d’aquest dilluns de la tercera setmana de Quaresma, la primera del segon llibre dels Reis i el fragment del capítol 4 de l’evangeli de Lluc, ens presenten la indignació, una actitud humana que "no és precisament de bon esperit". El Sant Pare ha destacat que Naaman, personatge del text de l’Antic Testament, i la gent de la sinagoga a la qual s’adreça Jesús, en el fragment evangèlic, "tenen en comú unes perversions que acaben en violència, tant la física com la del murmurar o parlar malament dels altres". El bisbe de Roma ha recordat que aquestes actituds es donen també avui i que "ens pot passar també això a nosaltres, perquè sovint ens escandalitzem per coses que són expressions de la senzillesa de Déu, dels pobres, dels cristians en general". El Sant Pare ha lamentat que "la indignació porta precisament a la violència, com a la sinagoga de Natzaret o en l'episodi de Naaman". El Papa ha constatat, en definitiva, que sovint caiem en la temptació d’indignar-nos perquè creiem que reforça la nostra condició de persones.

Mentrestant, ressona la visita que el Sant Pare feia diumenge a la tarda a la Basílica de Santa Maria la Major de Roma. El motiu va ser pregar davant de la Mare de Déu, la Salus Populi Romani, per demanar-li el final de la pandèmia del coronavirus. Després, amb un petit desplaçament a peu, Francesc va anar a l’església de Sant Marcel, on hi ha un crucifix de tradició miraculosa que va ser portat en processó, el segle XVI, pels barris de la Ciutat Eterna per demanar el final de la “gran pesta” a Roma. Allà va demanar el guariment dels nombrosos malalts i va recordar les víctimes, i va recordar sobretot els metges, els infermers i les infermeres i tots els qui garanteixen aquests dies, amb el seu treball, el funcionament de la societat.

D’altra banda, Francesc acaba de promulgar una nova llei que aprova l’ordenament judicial de l’Estat del Vaticà, en substitució de l’establerta per Sant Joan Pau II l’any 1987. Els canvis venen donats, segons la Santa Seu, per les nombroses reformes introduïdes aquests últims 33 anys en matèria econòmica, financera i penal, també com a conseqüència de l’adhesió del Vaticà a molts convenis internacionals. Destaca que la nova normativa estableix una independència més gran dels òrgans judicials i dels magistrats, que només dependran jeràrquicament del pontífex i s’hauran de sotmetre a la llei, amb imparcialitat. Una altra novetat afecta la composició del Tribunal, amb un dels jutges que haurà de dedicar-s’hi en exclusiva, i el fet que la nova llei preveu que una causa pugui ser jutjada de manera col·legiada, amb la participació de dos o més magistrats. Finalment, és significatiu que el Papa ha fixat per a cada 1 de gener l’inici de l’any judicial del Vaticà.

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció