En directe

L'Evangeli del dia

PAPA FRANCESC

El Papa recorda les persones grans soles i anima tothom a perdonar

El Papa va pregar aquest dimarts per les persones grans que es troben soles i sovint tenen por. En l’inici de la Missa a la…

18 març 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa va pregar aquest dimarts per les persones grans que es troben soles i sovint tenen por. En l’inici de la Missa a la Casa de Santa Marta, Francesc va recordar que el Senyor, que invita tothom a saber perdonar amb el cor, mira tothom cada dia, començant "pels ancians que pateixen aquest moment de manera més intensa, amb soledat interior molt gran i alhora amb molta por". En aquesta línia, va demanar que "el Senyor estigui a prop dels nostres avis i àvies, de tots els ancians i els doni la seva força". Igualment el pontífex va comentar que les persones grans "ens han donat la saviesa, la vida i la història".
Podeu escoltar l'últim Diari del Papa m programa AQUÍ

L'homilia del pontífex es va inspirar en l’Evangeli, sobre el tema del perdó, que porta Pere a preguntar a Jesús quantes vegades cal perdonar els altres, amb una resposta de màxims, quan el Senyor diu “setanta vegades set”. El Sant Pare va assegurar que, “quan Déu perdona, oblida tot el mal fet”, i va posar l’exemple de l’odi generat per conflictes del passat en l’àmbit familiar. "Tots hem vist famílies destruïdes pels odis que passen d'una generació a l'altre, amb germans que no se saluden fins i tot davant del fèretre d'un dels pares", va lamentar. A més, el Sant Pare va atribir aquestes situacions "al dimoni, que ho destrueix tot i que es cola sempre entre les nostres rancúnies i odis per fer-los créixer".

El bisbe de Roma també va alertar davant la incoherència de molts creients que van a Missa i preguen però després no purifiquen les relacions amb els altres i, per tant, no fomenten el perdó. Va recordar que "hi ha gent que viu condemnant els altres i parlant malament d'altra gent, contaminant constantment els seus companys de feina, com també veïns i parents, perquè no perdonen res d'allò que els han fet, ni tan sols allò que no els agrada". El Papa va concloure que "el perdó és condició per entrar al cel". Finalment Francesc va animar els cristians a preguntar-se, abans de rebre el sagrament de la Reconciliació, si perdonen els altres perquè, si la resposta és negativa, no té cap sentit demanar perdó a Déu. També va expressar en forma de pregària el seu desig que tots assumim l’actitud d’abaixar el cap, no caure en la supèrbia i ser magnànims en el perdó.

Campanes tres cops al dia a Assís

I entre les nombroses iniciatives de pregària, destaquem aquest dimecres que les campanes de la Basílica de Francesc, a la localitat d’Assís, estan sonant tres vegades al dia per ajudar els qui les escolten a sentir-se part d’una comunitat. El bisbe d’Assís, Domenico Sorrentino, ha presentat la iniciativa com el desig que té la ciutat franciscana d’acostar-se als malalts, als seus familiars i als agents sanitaris mitjançant el repic de les campanes. Ha assegurat que, amb aquest so, la diòcesi d’Umbria vol expressar la seva comunió de pregària en un moment especialment dur per l’expansió del coronavirus.

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció