En directe

Fabricació Pròpia

PAPA FRANCESC

El Papa recorda les víctimes de l'atemptat gihadista a Níger

El Papa ha mostrat aquest dimecres la seva proximitat a les víctimes de l'atemptat gihadista que es va produir dilluns passat (22 de març) a…

24 març 2021

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha mostrat aquest dimecres la seva proximitat a les víctimes de l'atemptat gihadista que es va produir dilluns passat (22 de març) a Níger, on almenys 170 persones van perdre la vida. Ha estat al final de l'audiència general, des de la biblioteca del Palau Apostòlic, durant la qual també ha recordat les víctimes d'unes fortes inundacions que han arrasat l'Estat de Nova Gal·les del Sud, a Austràlia. Sobre la matança a Níger, Francesc ha demanat pregària per les víctimes, per les seves famílies i per tota la població, "perquè la violència que han patit no els faci perdre la fe en el camí de la democràcia, la justícia i la pau". Pel que fa a les grans inundacions dels últims dies, que han causat greus danys en l'Estat de Nova Gal·les del Sud (Austràlia) amb 38 localitats declarades per les autoritats zones de desastre natural i 18.000 persones evacuades, el pontífex també ha tingut molt presents els damnificats. Ha assegurat que es troba "a prop de les persones i les famílies que segueixen afectades per aquesta calamitat, especialment de les qui han vist les seves cases destruïdes". El Sant Pare ha animat els qui treballen per trobar els desapareguts, com també els qui socorren els ferits, a salvar tantes vides com puguin. Finalment el bisbe de Roma ha dedicat un pensament a la celebració, aquest mateix dimecres, del Dia Mundial de Lluita contra la Tuberculosi. Ha expressat el seu desig "que la commemoració impulsi renovadament el tractament d'aquesta malaltia i més solidaritat amb els qui la pateixen".
La reflexió de l'audiència, d'altra banda, ha estat dedicada aquest dimecres a la Mare de Déu. El Papa ha definit Maria com "la primera deixebla de Jesús". Coincidint també amb la vigília de la Solemnitat de l'Anunciació, Francesc ha subratllat la importància de pregar en comunió amb "Maria, que sempre hi és resant per nosaltres, també pels qui no preguen, senzillament perquè és la nostra Mare". El pontífex ha explicat que el camí principal de la pregària cristiana és la humanitat de Jesús, que "és el mitjancer per excel·lència, el pont que travessem per dirigir-nos al Pare". En aquesta línia, ha recordat que "l'Esperit Sant amplia la mediació de Crist a qualsevol temps i a tot arreu". I en aquest punt, el Sant Pare ha assegurat que "Maria ocupa el lloc primer i privilegiat en la pregària del cristià", sempre "en relació amb el seu fill". En un altre moment, el bisbe de Roma ha dit que Maria és "humil serventa del Senyor" i que, de fet, "aquest és el paper que ha ocupat durant tota la seva vida terrenal i que conserva per sempre". Igualment ha afegit que la Mare de Déu "sembla que gairebé desapareix en un moment de l'evangeli, però torna en els moments crucials, com a Canà, quan el fill, gràcies a la seva intervenció atenta, va realitzar el primer senyal, i després ja al Gòlgota, als peus de la creu". Finalment ha assegurat que Jesús va estendre la maternitat de Maria a tota l'Església quan la va encomanar al deixeble estimat, Joan, poc abans de morir a la creu.

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024