En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa recorda les víctimes de l'incendi a Guatemala

El Papa ha expressat aquest diumenge el seu dolor i la seva proximitat amb el poble de Guatemala després de l'incendi declarat dimecres passat a…

12 març 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix

El Papa ha expressat aquest diumenge el seu dolor i la seva proximitat amb el poble de Guatemala després de l'incendi declarat dimecres passat a la casa llar Refugi Mare de Déu de l'Assumpció, un foc que va causar la mort de desenes de persones, la majoria menors d'edat que vivien en aquestes instal·lacions, i que va deixar nombrosos ferits greus. Davant aquesta tragèdia, el bisbe de Roma ha assegurat les seves pregàries i ha demanat igualment "pregar per totes les noies i nois, com també nens i nenes, víctimes de violència, el maltractament, l'explotació i les guerres". El pontífex ha dit molt seriosament que «aquesta és una plaga», i que «això és un crit amagat que ha de ser escoltat per tots nosaltres, que no podem continuar fent veure que no veiem i no escoltem». Aquestes paraules han donat pas a uns intensos 15 segons de silenci a la Plaça de Sant Pere, on desenes de milers de persones sintonitzaven així, sense aplaudir ni dir res, amb les paraules del Sant Pare.

Aquesta denúncia ha arribat després de l'habitual pregària de l'Àngelus, en un migdia de diumenge amb sol en què Francesc ha saludat famílies, grups parroquials i pelegrins procedents de diverses zones d'Itàlia i d'altres llocs del món. Ha adreçat aquesta vegada unes paraules especials als pelegrins arribats d'Alemanya i el Líban, així com a un grup d'atletes maratonians de Portugal. Igualment en aquesta ocasió, també han estat presents diversos grups de joves, saludats pel pontífex amb especial alegria.

Lectura de la Transfiguració

En resar l'Àngelus del segon diumenge de Quaresma, el Papa s'ha referit a la Transfiguració de Jesús presentada, en aquesta ocasió, per l'evangeli de Mateu. El Sant Pare ha destacat que la "lluminositat" que caracteritza aquest esdeveniment extraordinari simbolitza la seva finalitat, que és "il·luminar les ments i els cors dels deixebles, per tal que puguin comprendre clarament qui és el seu Mestre". A més, el bisbe de Roma ha afirmat que el Senyor, sabent que seria condemnat a mort, desitjava preparar als seus apòstols davant aquell escàndol tan gran per la seva fe que representava la crucifixió, així com per avançar l'anunci de la seva resurrecció, en manifestar-se com el Messies, el Fill de Déu .

En la mateixa línia, Francesc ha comentat que, "amb la seva transfiguració, el Senyor va voler mostrar la seva glòria, no pas per evitar que els apòstols passessin també per la creu, sinó per indicar cap a on porta la creu". El pontífex ha dit, en relació amb això, que "el qui mor amb Crist ressuscitarà també amb Cris, i el qui lluita al costat d'ell, amb ell triomfarà". A més, el Papa ha recordat que "la Creu cristiana no és un element decoratiu de casa ni un ornament per posar-se, sinó una crida a l'amor amb què Jesús s'ha sacrificat per salvar la humanitat del mal i del pecat". És per això que el Sant Pare ha invitat tothom a "contemplar, en el temps de Quaresma, la imatge del crucificat, que és símbol de la fe cristiana, i ha demanat que la Creu marqui les etapes de l'itinerari quaresmal per comprendre cada vegada més la gravetat del pecat i el valor del sacrifici amb el qual el Redemptor ens ha salvat".

14a visita del Pontificat a una parròquia romana

Finalment destaquem que el Sant Pare ha visitat, aquest mateix diumenge a la tarda, la 14a parròquia de Roma dins el seu Pontificat. Ha estat l'església de Santa Magdalena de Canossa, a la zona de Borgata Ottavia. A més de parlar de "l'amor de Jesús per a l'home, de les murmuracions humanes que destrueixen el cor i de la necessitat d'escoltar-se els uns als altres", Francesc s'ha reunit amb tota la comunitat, ha dialogat amb respostes a preguntes dels nens i joves, ha resat amb els malalts i ha presidit la Missa. En l'homilia, ha fet una crida general "a demanar perdó pels propis pecats i a no pecar més, però també a confiar perquè el Senyor va carregar amb les nostres culpes". En aquesta visita, el Papa ja ha rebut les primeres felicitacions pel quart aniversari de la seva elecció, que es compleix aquest dilluns.

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció