En directe

Fabricació Pròpia

PAPA FRANCESC

El Papa recorda les víctimes del terrorisme i demana pregar per "convertir el cor dels violents encegats per l'odi"

El Papa ha expressat aquest diumenge la seva proximitat a les víctimes dels atemptats que s'havien produït hores abans a Bagdad i Dhaka, com també…

3 juliol 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha expressat aquest diumenge la seva proximitat a les víctimes dels atemptats que s'havien produït hores abans a Bagdad i Dhaka, com també abans a Bangla Desh, i ha demanat als creients que resin junts pels difunts i per "convertir el cor dels violents encegats per l'odi".Ha estat en l'estona d'una pregària de l'Àngelus en què Francesc ha recordat que «Jesús ha acostat Déu a nosaltres i regna enmig de nosaltres, perquè el seu amor misericordiós derrota el pecat i la misèria humana». A partir de l'evangeli d'aquest 14è diumenge durant l'any, el bisbe de Roma ha recordat que la missió dels cristians en el món és la de portar a tothom la Bona Notícia, com ens demana Jesús, i que aquesta novetat és «un missatge d'esperança i de consolació, de pau i de caritat».

El Sant Pare ha explicat que el cristià ha de desenvolupar aquesta missió sabent que l'espera «una realitat difícil i de vegades hostil», «obstaculitzada per l'obra del maligne», de manera que el missioner de l'evangeli, segons ha afegit el pontífex, «ha d'estar lliure de qualsevol condicionament humà en forma de diners, sarró o calçat, paraules amb les quals va orientar Jesús». En la mateixa línia, Francesc ha subratllat que «és una missió magnífica i destinada a tothom, sense excloure ningú». Igualment ha afegit que tots -pastors i fidels- «estem cridats a aprendre millor l'art de ser alegres, no pas per motius humans».

Finalment, referint-se a la vocació comuna de tots els batejats, el Papa ha conclòs que «hi ha molta necessitat de cristians que testimoniïn amb alegria l'evangeli en la vida de cada dia», i ha animat tots els creients, membres de diferents comunitats, a ser «testimonis de Crist», «renovadors del món segons l'Evangeli», alhora que ha invocat la intercessió de la Mare de Déu perquè no hi manquin mai, dins l'Església «cors generosos que treballin per portar a tots l'amor i la tendresa» de Déu».

Francesc, entrevistat pel diari argentí La Nación
D'altra banda, el Sant Pare diu, en una entrevista publicada pel diari argentí La Nación, que "Benet XVI ha estat un revolucionari" i que "la seva renúncia va ser la seva última acció de govern". En un altre moment de la conversa, el pontífex tracta temes específics sobre el seu país, i aclareix que no té "cap problema amb el president Mauricio Macri". Encara sobre el seu predecessor, assegura que "la renúncia no va tenir res a veure amb raons personals, ja que va destapar tots els problemes de l'Església, des d'una generositat incomparable". Pel que fa a la salut del Papa emèrit, Francesc assegura que "té problemes de mobilitat, però el seu cap i la seva memòria estan intactes, perfectes".
D'altra banda, el pontífex argentí explica, davant les veus que apunten a la presència d'un portaveu vaticà propi a l'Argentina, que "no hi ha cap altre portaveu del Papa que no sigui la Sala de Premsa de la Santa Seu i el seu actual responsable". Finalment, preguntat sobre què pensa dels "ultraconservadors de l'Església" (paraules de l'entrevistador), el Sant Pare s'expressa amb claredat: "Ells fan el seu treball i jo el meu". També expressa el desig de construir "una Església oberta, comprensiva i que acompanyi les ferides de tothom".

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

La Sagrada Família apuja 1,2 milions el pressupost del Fons d’Acció Social per al 2024-25 

Representants de les entitats beneficiàries del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família

La Sagrada Família destinarà 3,5 milions d’euros pel pressupost del Fons d’Acció Social de la pròxima convocatòria

14 juny 2024

Redacció