En directe

Vespres

PAPA FRANCESC

El Papa recorda que l'Advent és "alegre com esperar un gran amic"

El Papa ha assegurat aquest diumenge que "l'alegria cristiana és treure's un mateix del centre i posar-hi Jesús". Abans de la pregària de l'Àngelus, Francesc…

13 desembre 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix

El Papa ha assegurat aquest diumenge que "l'alegria cristiana és treure's un mateix del centre i posar-hi Jesús". Abans de la pregària de l'Àngelus, Francesc ha afirmat que els qui estan cridats a "anunciar i proclamar Crist als altres només poden fer-ho desprenent-se d'ells mateixos i de la mundanalitat, no pas atraient la gent personalment, sinó dirigint les persones a Jesús". El pontífex ha subratllat que, "com més a prop es troba el Senyor de nosaltres, més ens alegrem i, com més lluny sigui, més ens entristim".  Referint-se a l'Advent, en aquest tercer diumenge del temps de preparació per al Nadal, el Sant Pare ha recordat que "l'expectativa que experimentem és alegre, com el moment en què esperem la visita d'algú que estimem molt o un gran amic que no veiem des de fa molt de temps". I en la mateixa línia, sobretot a partir d'unes paraules de Sant Pau, el bisbe de Roma ha animat els creients a "esperar Crist amb alegria, no pas amb cares fúnebres, perquè ell ha ressuscitat i ens estima".

D'altra banda, com és tradició coincidint amb el tercer diumenge d'Advent (conegut també com la "Dominica Gaudete"), els nens de la diòcesi de Roma s'han fet presents, aquesta vegada de manera restringida a causa de la pandèmia. Habitualment aquests infants porten les seves estatuetes del nen Jesús el Papa les beneeixi. Malgrat tot, molts petits han seguit la trobada a distància, de les seves parròquies, i han rebut telemàticament la benedicció apostòlica. Francesc ha demanat als nens i nenes que, "quan resin a casa davant del pessebre amb els seus familiars, es deixin atraure per la tendresa de l'infant Jesús".

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

CÀRITAS

“Càritas no és una ONG, és l’acció de l’església cristiana per a les persones en situacions més vulnerables” 

Eduard Sala ha estat escollit nou director de Càritas Diocesana de Barcelona després d'estar vinculat a l’entitat des de fa quatre dècades i ser responsable de l’àrea social de la institució els últims nou anys.

29 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El pare Abat de Poblet ha explicat la història del monestir, l’espiritualitat i les activitats que s'hi fan

29 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés: "No donem per feta la investidura de Pedro Sánchez"

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, i José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés, l'última nit electoral, el 23 de juliol

En una entrevista a Ràdio Estel, el polític socialista lamenta que la dreta "no accepti que ha perdut les eleccions" i augura "una legislatura molt dura"

28 setembre 2023

Redacció