En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa recorda que "les parròquies no són oficines de funcionaris"

"Les parròquies han d'estar en contacte amb les llars, amb la vida de la gent, amb la vida del poble". Aquesta és una de les reflexions…

1 setembre 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
"Les parròquies han d'estar en contacte amb les llars, amb la vida de la gent, amb la vida del poble". Aquesta és una de les reflexions que proposa el Papa  en el seu VÍDEO, que s'ha fet públic aquest divendres, amb la intenció de pregària per al mes de setembre. El Sant Pare explica que les parròquies han de ser cases on la porta estigui sempre oberta per sortir cap als altres. "Es tracta d'obrir les portes i deixar que Jesús surti fora amb tota l'alegria del seu missatge", afegeix Francesc. El pontífex finalment invita tothom a pregar per les parròquies, "perquè no siguin oficines de funcionaris", sinó que estiguin animades per un esperit missioner i, per tant, siguin "llocs de transmissió de la fe i testimoni de la caritat".
Missatge conjunt del Sant Pare i el patriarca de Constantinoble
D'altra banda, també s'acaba de fer públic un missatge ecumènic per a la Jornada Mundial de Pregària per la Creació, que s'ha celebrat aquest divendres, com cada 1 de setembre. El Sant Pare i el patriarca de Constantinoble reiteren la urgent urgència i responsabilitat en tots els nivells socials i polítics davant la cura del medi ambient, pel bé de tota la humanitat, amb especial atenció als més pobres del món: «La terra ens va ser confiada com un do i un llegat sublim, del qual tots som responsables fins que, al final, totes les coses al cel ia la terra seran recapitulades en Crist. La nostra dignitat i benestar humà estan profundament connectats amb la nostra cura per tota la creació», diu l'escrit. Francesc i Bartomeu I lamenten el que defineixen com «un escenari moralment decadent», amb «la propensió a interrompre els delicats i equilibrats ecosistemes del món», així com l'afany de manipular i controlar els recursos del planeta i la cobdícia il·limitada de guanys en els mercats.
El pontífex i el líder ortodox subratllen que «les conseqüències d'aquesta cosmovisió alternativa són tràgiques i duradores», i que «el medi ambient humà i el de la natura s'estan deteriorant junts, un deteriorament que recau sobre les persones més vulnerables, mentre l'impacte del canvi climàtic afecta, primer de tot i sobretot, els qui viuen en la pobresa en tots els racons del món». En la mateixa línia, recorden que «la nostra obligació d'usar els béns de la terra amb responsabilitat implica el reconeixement i el respecte de totes les persones i de tots els éssers vius». El missatge igualment destaca que «la urgent crida i el desafiament de tenir cura de la creació són una invitació dirigida a tota la humanitat perquè treballi en favor d'un desenvolupament sostenible i integral».
El bisbe de Roma el patriarca Bartomeu fan «una crida urgent als que ocupen llocs de responsabilitat social i econòmica, així com a política i cultural, perquè escoltin el crit de la terra i atenguin les necessitats dels marginats, però sobretot perquè responguin a la súplica de milions de persones i donin suport al consens del món per la cura de la creació ferida». Finalment es mostren «convençuts que no pot haver-hi una solució sincera i duradora al desafiament de la crisi ecològica i del canvi climàtic si no es dóna una resposta coordinada i col·lectiva, si la responsabilitat no és compartida i responsable i si no donem prioritat a la solidaritat i al servei».

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció